9. feb 2012 13:29
hja:D
Dejstvo je, da sem doma vedno gledala kako je hiša požirala ves denar. Pa streha, pa okna, pa nekaj se pokvari, pa barvat to pa ono, ... Kot otrok nisem bila nikoli na morju, ker je bilo vedno nekaj treba...
Res pa je da je hiša velika in potratna. Prav tako je pri fantu. Cela galeja brez konca...POTRATNA!
Nisem prepričana kako je s temi novogradnjami? ali je kaj drugače?
Dejstvo je samo, da ne želim postati suženj hiše, ampak si tako želim vrt in teraso z žarom. Zaenkrat sva še sama, ampak si v prihodnosti želiva enega ali dva dr. plenic in joka:D
Fora je pa še tukaj, ker če greva mi2 na svoje ostane njegova mama praktično sama v veliki potratni hiši...Zato je želel moj, da si narediva mansardo ampak jaz to zelooooo težko sprejmem....pa ne zardai tega, da bi bilo z njo kaj narobe ampak zaradi sebe, ker se poznam. Ne maram nadzora in se bojim, da bom probleme videla tam kjer jih morda ni. Že moji so tako vtikljivi v vse in vsako malenkost plus cela žlahta. Saj moj reče pa naša mami ni taka....Ja morda ni, ampak se mi zdi, da bi se težko navadila in sprostila. Imam idejo, da bi tudi ona prodala hišo, si kupila stanovanje in mi2 tudi, zraven bi pa dali vsak pol za en vikend s teraso in žarom ter vrtom, ampak se ona ne želi ločit od bajte, ki sta jo z možem sama gradila (ločena). Pač navezanost na hišo. Odnose z njo imam super, ampak se bojim da bi jih jaz sama pokvarila ko bi videla probleme kjer jih ni...ubistvu nikoli ne veš. Že res da so velikokrat problemi s taščami ampak sem mnenja, da smo usi malo krivi zanje.
Želim si da bi razumela, da so te bajte samo stene, da ima otroke in snaho(še neuradno), ki jo ima rada in ji bo pomagala če jo bo potrebovala, ampak mislim, da se držati hiše ni vredno. Dejstvo je tudi, če se zaradi stroškov odločiva za manše stanovanje bo moj še vedno obremenjen s stroški ki bi bili s hišo...mislim ne obremenjen pač želel bo pomagati (razumljivo) in če gledaš tako si potem na istem, če greš v mansardo v hišo in si delite stroške, samo svojega ne rabiš kupovat. Je pa res da ona podpira najino odločitev kakršna koli že bo...ampak dejstva so jasna.
Nočem pa biti do nje vsiljiva in ne mislim nikomur narekovati življenja, ampak...jaooo . Saj pravim vesela bom če jo bom imela blizu, samo ne iste hiše...nebi se počutila vredu.
Nevem...Mene to zelo obremenjuje. Pri nas miru ni in ne predstavlajam si imeti tu družino. On pride vedno do zaklučka, da morda je najbolje iti k njemu...
Jaz bom vstrajala na svojem, da ne, ker se mi zdi ta odločitev zelo pomembna zame in za moje bodoče otroke.
brusketka