8. apr 2013 8:48
Jaz zase lahko rečem, da če pazim pri hrnai, je to 80% uspeha. Pazit moraš v 80%, da je nek vidni učinek. to ne pomeni, da se vsega držiš, kar tam piše, jaz si delam čisto svoje jedilnike in imam 6 obrokov na dan, na srečo si jedilnik znam zelo natančno sama naredit, ampak ker je to potem kar precej kompliciranja, pa pazim, vsaj da jem zdravo. Npr. držim se tega, da jem 6x dnevno malo, ne izpuščam obrokov, namesto bele moke jem moke, ki ne vsebujejo glutena (zaradi drugih stvari...), ne jem svinjskega mesa (ni prepovedano, če ni mastno, jaz ga ne smem..), jem veliko zelenjave, sadja jem cca 200 g dnevno in to v dopoldanskih urah... zvečer jem manj ogljikovih hidratov, ampak to ne pomeni nič...
Dejasnko jem normalne stvari, kot vsi drugi... Amapk se izogibam hrani v naši menzi, ker tam pa res ni nič zelenjave... Npr. od navadnih stvari jem ričet (ampak brze mesa oziroma ne s suhim, ampak kar z govedino, sam bi morala tud rdeče meso črtat...), pasulj, govejo juho, zelenjavne juhe, golaže, kake mafine, jabolčje zavitke, burek, testeninske in krompirjeve solate - ma ful stvari jem... Amapk jih naredim sama in z ustreznimi sestavinami.
Ne uporabljam sladkorja (že deset let), pa poskušam, da ne jem kakih pic, nezdrave hrane, sladkarij... Tudi kdaj, itak... :)
Ampak žal, sem jaz zaradi določenih zdravstvenih razlogov skoraj prisiljena na tak način. V bistvu se zame celo priporoča veganska prehrana (ampak jaz sem mesojedec in sploh siri in jajca, brez tega jaz ne morem :)). Ni pa izključeno, da ne poskusim, ker se gre samo za neko obdobje in ko bo tisto mimo, mogoče kako leto, bom jedla nazaj tud te stvari. Morala bi pa izključit mleko, sir, jajca in meso... Tudi ribe... zaenkrat še razmišljam, kake količine določene rastlinske hrane bom mogla pojest, da dobim dosti beljakovin in če obstaja kak veganski dodatek, ker po drugi strani pa ne bi rada jedla soje.
Jaz se brez psremenjene prehrane to ne bi šla - prvič, nimaš energije za to delat, drugič bi mi bilo pa mal šjkoda, da skoraj crknem vsak dan od napora, pa se ne spremeni nič...
xxs