18. apr 2012 15:01
jkd je napisal/a: |
Jaz sem začela ta teden. V ponedeljek fitnes test in spoznanje, da tole niti približno ne bo lahko. Včeraj prvi trening, kaj naj rečem..... sem prišla do konca, ampak vmes dostikrat samo nemočno stopicala, ker nisem mogla izvesti vaj, kaj šele držati tempo. Danes imam v nogah tak muskelfiber, da je vsaka pot do WC-ja muka ;) Ko berem vaše izkušnje, se mi zdi, da bom prvi mesec delala dvakrat, preden grem naprej. Zraven sem na low-carb dieti, Shaunovega načrta prehranjevanja nisem niti gledala. Tehtala se zaenkrat ne bom, merila pa se bom ponovno v ponedeljek. |
Bravo tak prvi vtis rad preberem. Kar tako naprej. Najbolj se nasmejim tistim, ki napišejo, da so probali Insanity in da ni nič takega (hja če samo gledaš pa malo zraven pomigaš res ne, če daš pa vse od sebe,...). Bi pa priporočal, da po takem odzivu telesa ne začnete kar takoj po koledarju ampak, da prve tedne začnete prilagojeno - po predlogih, ki sem jih v tej temi že napisal (bolj na prvih straneh je).
Odgovoril sem pa na post najbolj zaradi tega, ker me je zmotila low-carb dieta. Vprašajte se zakaj ste na njej, kdo vam jo je predlagal in kakšen sam zgleda. Moje mnenje o omenjeni dieti ni najboljše, čeprav vem da je zelo popularna - je pa to dieta, ki ni priporočljiva za daljši čas. Low Carb dieta temelji na tem, da nas OH-ji naredijo debele - sam mislim, da nas bolj vnos maščobe v telo naredi debele, ki pa jo je v low carb ogromno. Poglejte si malo slik po googlu o "frutarian bodybuilding". To so osebe, ki jedo le sadje - živilo, ki ima ravno obratno ogromno OH in praktično nič maščobe - torej ravno kontra kot pri vas. Po načelih low carb bi morali biti vsi frutarijanci (tudi tisti, ki se ne ukvarjajo z vadbo) vsaj tam s 150kg+ - so pa praktično vsi pri idealnih težah (no za večinsko mnenje celo presuhi). Pač v razmislek.
Se pa strinjam, da se odstrani iz jedilnika sladkarije, tortice, ves sladki junk food - da ne bo kdo narobe razumel - zgornje se nanaša le na OH-je v sadju (temu se pomoje nebi nikakor smeli izogibati) in nekaterih živilih.
callum
Sporočilo je spremenil(a) callum dne 19. 2012 07:15