Smem prosit?

Blanchy  

član od: 22.12.2005

sporočila: 2016

29. jan 2012 18:40

Peace, brothers and sisters   

Blanchy

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

29. jan 2012 20:31

Jaz imam Kulinariko zelo rada. Mislim, da smo tukaj gor samo fajn ljudje. Kot vsepovsod pa včasih malo zaškriplje, kar pa je čisto normalno. Se strinjam z Boorisom.

naor

martinca71  

član od: 17.5.2011

sporočila: 2

29. jan 2012 22:21

bravo Frina...take rabimo!

martinca71

tina711983  

član od: 24.6.2009

sporočila: 197

29. jan 2012 22:42

Bravo Frina , lepo si napisala in upam, da se bo vsak zase zamislil, preden bo hotel koga popljuvati ali mu pametovati. 

Mislim, da Vandelini ne bi škodilo, če bi še kdaj prebrala pravila: http://www.kulinarika.net/pravo.asp in se jih tudi držala. Vsak ima svoje kulise, ki enkrat padejo. Pa upam, da jih ne bom zdaj spet slišala od nje.

Lep večer in mirno noč....

tina711983

manca51  

član od: 5.5.2008

sporočila: 511

29. jan 2012 23:00

Naor , tudi jaz imam Kulinariko zelo rada . Zame je prijetno razvedrilo združeno s koristnim . Kdaj pa kdaj malo bolj " intenzivna izmenjava mnenj " pa tudi ne škodi , dokler je kolikor toliko v mejah normale .

manca51

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

30. jan 2012 8:07

Jaz tudi, pa vejic tudi nima preveč. Sama bi še eno dodala. Ampak ker ni poanta v vejicah in pikah, ampak v smiselnosti in nesmiselnosti pisanja, bi tudi sama dodala svoj piskrček (brez pokrovke, da ne bo pomote). Za moje pojme je ta forum med bolj strpnimi. Saj to sem pa tudi verjetno že večkrat napisala, sama berem tisto, kar me zanima, vtaknem se tja, kamor sama želim (včasih tudi čisto "off topic" in to tudi napišem). Ni mi pa tudi problem zastaviti vprašanja na čisto x temo, med drugim sem uspela s pomočjo foruma kupiti tudi prtljažnik za kolo, pa to nima nobene veze s kulinariko.

In meni je tale forum resnično všeč, saj drugače pa ne bi bila na njemu že 10+ let, pa tudi ne mislim, da imam zaradi tega, ker spadam po stažu med starejše uporabnike/ce foruma, na ta račun kaj privilegijev. Jih nimam. Sem takšna kot sem in nimam nobene želje po temu, da bi se spreminjala. So mi pa spremembe na forumu več kot dobrodošle, v vse smeri. Ah, tudi se mi zdi nesmiselno nostalgično gledati nazaj, ker tako kot je bilo, ne bo nikoli več. Zakaj bi pa moralo biti?

Loni Makaroni

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

30. jan 2012 8:38

tina711983 je napisal/a:

Mislim, da Vandelini ne bi škodilo, če bi še kdaj prebrala pravila:

tina711983

Ni lepo, da tako pljuvaš po njej, ki gotovo ni tista, ki si ji namenila tvoje besede. Malomarnost ni lepa čednost.

rimljanka

vikica  

član od: 25.4.2009

sporočila: 560

30. jan 2012 10:24

Ker se ravno tukaj pogovarjamo o kulturnem načinu pisanja in obnašanja nasploh, si ne morem kaj, da ne bi omenila sinočešnjega obnašanja nagrajenca "Bob leta", ki je prišel po nagrado s "čikgumijem" v ustih. Nekako bi še to obnašnje razumela, če bi bil to kakšen "mulc", ampak tak človek kot je P.B? Zame je to skrajno poniževalno, tako za publiko kot za prireditelje. Se vam zdi, da pretiravam?

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

30. jan 2012 11:40

Ne, meni se zdi, da imaš prav, povedala si tako kot mislim tudi sama.

naor

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

30. jan 2012 12:23

Glede nadozora nad pravopisom sem čakala na več odgovorov.

Prav ima Ežoj, ki pravi, da smo v situaciji, da ima mnogo ljudi denar, da pride tudi na ta formu, niso pa imeli možnosti, da bi se kdaj izobrazili tako, da bi bilo njihovi pisanje brezhibno.  Ljudje zaključijo osnovno šolo in jih mnogo neizmerno sovraži materni jezik iz različnih razlogov in tudi kasneje se borijo za preživetje, ne pa za Slovenski pravopis v knjižnici.

V Pravilih nisem prebrala, da je potrebno dosledno upoštevati pravila slovenskega jezika, zato ne vem, zakaj si nekateri jemljete večjo pravico kot Jernej, ki je to stran ustvaril. Mene površni zapisi motijo, pa se nikoli ne spravljam nad avtorje, ker se mi zdi, da je najbrž več razlogov, da zapisi niso vščečni.

Videla sem še kak drug forum, vendar se mi zdi, da ni prav, da smo pri tem strožji od tistih tečnih učiteljic, ki Slovencem priskutijo jezik do konca življenja. Nenazadnje, se komu zdi, da maturirajo ljudje s samimi odličnimi ocenami, dopustimo, da so tudi med navdušenimi kuharji taki, ki niso za 2, znajo pa kaj drugega.

Ta forum ni ocenjevanje pravopisa, to je forum, kjer je mogoče ugotoviti strpnost in sposobnost sodelovanja.

S tem je pa tako kot z znanjem jezika. Eno znajo, drugi ne znajo, eni hočejo, eni nočejo. Eni pač ne zmorejo.

Očitno je bila ta tema potrebna, saj je mnogo zapisov, ki so povedali tisto, kar mislim jaz.

Moteči pa bodo ostali moteči.

Mene bodo sicer manj motili, ker sem se že pred časom umaknila in naredila prostor tistim, ki s svojim prevelikim egom potrebujejo tudi prostor.

Pravzaprav se pri pol milijona ljudi niti ne pozna, če koga ni več. 

F r i n a

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti