5. jan 2012 17:13
Ma, kralji ulice so zadovoljni tudi s 50 centi . In če ti že mesto tolk dnarja požre, se ti zdi že mal neumhno, če ne bi dal še klošarju, pa za karkoli ga bo že porabil.
Se mi je pa zadnjič ena smešna reč pripetila - se tašča (je nepokretna in na vozičku) spomni, da bi šla mal v prestolnico. Smo sicer padli dol, no, ampak to je že druga zgodba. Ok, gremo in to v Leclerc al kako se že temu reče. Nima one nalepke za invalide, ker ne gre nikamor, ama res nikamor. Kaj jo je zdaj prijelo, še kar pojma nimam. No, in parkiram na mestu za invalide - saj je ne bi bilo tudi z navadnega parkirnega težko peljat (čeprav v bližini ni bilo nobenega prostega), ampak pri teh je fajn to, da so širši in lahko voziček elegantno zapelješ k prvim vratom, človeka naložiš gor in greš.
No, ko si je vse ogledala (med kakimi policami smo jo res mal težko rinili, pa dobr, no), jaz nakupim, gremo ven. Nakar se spomni, da bi si še malo rože ogledala tam v cvetličani na hodniku. Sin (moj, ne njen) je z njo ostal tam, jaz pa s polnim vozičkom do avta in - ja, seveda, tam me je že čakal en strumen mož in me čisto vljudno vprašal, kje imam nalepko za invalide. Je nisem imela, seveda, situacijo pa mu razložim. Mi ni verjel, normalno. In je začel pridigo - seveda z onim - če prevzamem še invalidnost. Ampak je bil kulturen, moram reči. Ker sina s taščo še vedno ni bilo, jaz sem pa malo nervozna postajala (oni je imel zelo ganljiv govor, ki pa je postajal čedalje bolj ognjevit, da ne rečem ognjen). In strica povabim, naj gre z menoj in si ogleda taščo na vozičku. Je bil kar prec pripravljen, pa ni bilo treba, sta že prihajala. Oni - se opraviči. In veste kaj??? Pomaga zložiti voziček (je en šment to, sem si enkrat prst do krvi priščipnila - kaj se če, če je človek neroden) in ga celo dvigne v avto. Sin stoji zraven kot lipov boh (mi vedno pomaga, ampak zdaj ni bilo treba), oni pa rine voziček v prtljažnik (v kenguruja se zelo lahko ta reč spravi). In na koncu mi dobrohotno svetuje, naj le nabavim nalepko za invalide. Menda je ne bom - tašča ima zelo izjemoma takele prebliske s potovanjem - ali jih pa sploh nima.
Uh, sem naložila! Sej vam ni treba brat, hotela sem samo povedati, če so ljudje strpni in prijazni (kakor oni mož, ki me je imel za padalca), se vse uredi.
lp
cervus