Danes se mi je zgodilo nekaj sila zanimivega. Sicer v negativnem smislu, ampak je kljub temu omembe vredno. Sem šla v našem malem mestecu (ki ni nič večje od vasi) v trgovino. In sem parkirala na bočnem parkirišču. Za mano sta bila še dva boksa fraj. Ko pridem ven s trgovine, parkira bočno na črto meščanka naše prestolnice. Medtem ko sem šla do svojega avta (parkiran pred njenim), sem mimogrede pogledala črto, na kateri je bil njen avto, potem pa njo. Ona pa meni, brez da bi ji karkoli za povod rekla, reče: Ja ja, sam bul', sam bul'! Ker najprej nisem registrirala kaj mi reče, sem jo samo odzravila z "dober dan". Ko sem se v avto vsedla, mi je kapnilo, kaj mi je povedala.
Ne vem kaj je to bilo, vendar dvomim, da bi si ta ženska to upala reči komurkoli sredi Ljubljane. Oz. bi si, samo da bi imelo to vsaj verbalne posledice... Da grem mimo pa me nahruli, brez da bi ji karkoli rekla ali nakazala. In to med lepimi prazniki... Jaz sem direkt ostala brez besed odprtih ust.
Kaj se tam ljudje tako obnašajo, če jih kdo mimogrede pogleda?
Saj ne obsojam nikogar, ampak že nekajkrat se mi je zgodilo, da se vozniki ljubljanske registracije nesramno vedejo in to zaradi parkiranja ali vožnje na cesti. V enem takšnem primeru je bil voznik celo ob vozniško pred enim mescem. Živimo poleg Hrvaške, ampak moram povedat, da še noben s čakovsko ali varaždinsko registracijo me še nikoli ni nadrl, če sem ga pogledala. Tudi če sem bila v njihovih mestih. Pa naj bi veljalo neko "medsosedsko ne maranje drug drugega s Hrvati"...
yulchi