Praznična peka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

30. nov 2011 15:22

jatija je napisal/a:

Mamamia, me zanima s čim si premazala smrekice da so tako nežno zelene???

Čudovito pecivo...kapo dol

jatija

Glazura je iz sladkorja v prahu in vode, za barvo sem dodala kapljico etolove zelene arome, mislim da je meta. Skratka, v belo glazuro daš malo, ampak res malo, kakšne barve in se igraš ...

(keksov, ko sem zlila preveč barve, raje ne pošljem tu gor, eni so krvavo rdeči namesto, roza, eni pa travnato zeleni namesto taki kot te smrečice; se zgodi )

mamamia

jatija  

član od: 5.1.2011

sporočila: 95

30. nov 2011 15:26

Hvaaaaaala   mamamia

jatija

NAJDI ME  

član od: 25.6.2010

sporočila: 16

30. nov 2011 22:26

Ali katera ve kje se kupijo oblati-----male hostije.Včasih so jih imeli v Šparu,lani pa sem jih zaman iskala.Tudi letos jih še nisem zasledila.Hvala in uspešno peko želi.Marina 

NAJDI ME

Pecenka  

član od: 23.1.2007

sporočila: 225

30. nov 2011 22:57

Zadnjič sem jih videla v Maximarketu, ampak se mi zdi, da so bile malo večje velikosti.

Jaz sem jih zase kupila v Avstriji (Pliberku) v Zadrugi (se pravi, Sparovi trgovini).

Pecenka

EvaLuna  

član od: 22.6.2010

sporočila: 114

1. dec 2011 6:53

V Maxiju jih imajo v LJ, ja.

Mamamia, zasledila sem, da si lani delala piškote s kardamomom. Letos ga imam tudi jaz doma in me zanima, kako si ga uporabila. Ali si ga vgnetla v testo, ali si ga posula povrhu...in še kaj paše zraven? 

hvala za odgovor

EvaLuna

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

1. dec 2011 11:52

EvaLuna je napisal/a:

V Maxiju jih imajo v LJ, ja.

Mamamia, zasledila sem, da si lani delala piškote s kardamomom. Letos ga imam tudi jaz doma in me zanima, kako si ga uporabila. Ali si ga vgnetla v testo, ali si ga posula povrhu...in še kaj paše zraven? 

hvala za odgovor

EvaLuna

Mlet kardamom sem vgnetla kar v testo, kolilčina je bila na pamet, sem poskušala, dokler mi okus ni bil pravšnji. Potem pa sem malo kardamoma dala še v sladkorno glazuro, s katero sem piškote prelila in na koncu je bilo videti kot na tej sliki (ene sem prelila s čokolado), potreseni so pa s pisatcijami.

Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 01.dec 2011 12:04

EvaLuna  

član od: 22.6.2010

sporočila: 114

1. dec 2011 12:37

Hvala, bom eksperimentirala :)

EvaLuna

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

1. dec 2011 17:19

Pri nas čokoladne smrečice (piškote) vedno premažemo z belim ledom in posujemo s pistacijami - ni še bilo pritožbe, da bi bilo z zelenilom kaj narobe (priznam,,da pistacije niso ravno smrekovo zelene, ampak teknejo pa).

Sonja

roža  

član od: 25.5.2005

sporočila: 341

2. dec 2011 14:00

Z mami sva v teh dneh začeli s praznično peko. Za miklavža sva spekli vanilice in ajdovčke. Oboje sem pekla prvič, pa s super.
Za božično-novoletno peko pa bo moj seznam približno takšen:

• čokoladni huzarski krapki
  • cimetove zvezdice
  • fini orehovi keksi
  • lešnikovi hrustavčki
  • arašidovi piškotki
  • ingverjeve zvezdice/ingverjevi piškoti
  • najboljši razpokani čokoladni piškoti
  • speculasi

Se že veselim

roža

Sweetie  

član od: 22.1.2004

sporočila: 1268

2. dec 2011 15:52

Letos sem se za Miklavža reducirala samo na pet vrst piškotkov:

- pomarančne zvedice

- krožnički Marije Terezije

- razpokani piškotki (od vanje_v-ZDA) zame najboljši recept!

- medenjaki z ingverjem in kavnim oblivom

- nougat keksi (od mammamie)

Pekla sem takorekoč cel teden, vsak dan po malem, stanovanje pa sedaj  tako lepo diši. Za božič pa pridejo na vrsto pralineji z novimi polnili. Se že veselim novih eksperimentov.

Sweetie

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrimljanka
Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti