19. dec 2011 0:31
Eno vprašanje tistim, ki delate cimetove zvezdice. Razmišljam, če jih naj naredim, ampak se mi zdi 450 g sladkorja na 500 g mletih mandljev preveč. So presladke? Lahko zmanjšam količino sladkorja?
yulchi
19. dec 2011 0:31
Eno vprašanje tistim, ki delate cimetove zvezdice. Razmišljam, če jih naj naredim, ampak se mi zdi 450 g sladkorja na 500 g mletih mandljev preveč. So presladke? Lahko zmanjšam količino sladkorja?
yulchi
19. dec 2011 8:25
Yulchi meni se ne zdijo presladki sem jih v petek naredila pa so čudovite.
urska79
19. dec 2011 10:38
zeta je napisal/a: |
Pridna si, Kati zelo. Lepe piškote delaš, verjamem, da tudi zelo dobre in veliko si napekla. Celo za prodajo. Koliko časa na dan ti pa vzame peka, si sploh vzameš kaj počitka te dni? Seveda ste pridne vse, čudovite piškote delate, sem si vse ogledala. No tudi jaz po malem pečem in ustvarjam. Res, diši pa tako v naših domovih, da kar srce igra.
|
Hvala zeta. Hudo pa ni bilo, ker sem vsak dan naredila le ene piškote, z enimi je manj dela, z drugimi več.
Tudi meni je zelo všeč, ko tako lepo diši ... res pričara vzdušje. Že sedaj si z mojim vsak večer privoščiva piškotek dva tri.
Namen imam spečt še rundo medenjakov in kokosovo potičko za novo leto.
katti
19. dec 2011 11:21
yulchi je napisal/a: |
|
Toliko sladkorja je tudi zato, da je glazura svetleča in ravno prave gostote, da se zvezdice lepo mažejo. Če daš manj sladkorja, bo glazura bolj penasta in se ne bo lepo mazala na zvezdice (poskusi enos amos snegom namaz, pa boš videla).
Sladkorja je potem v zvezdicah manj, saj sneg odvzameš in mandlje dodajaš v preostanek. Čeprav, na koncu je potem itak isat pesem.
No, niso presladke, vsaj nam ne.
lp, mamamia
mamamia
19. dec 2011 11:26
Koliko idej, koliko krasnih izdelkov - bravo vsem!
No, tole je pa naš letošnji pridelek: lešnikovi trikotniki, fini keksi, snickers piškotki, krešenti, istrski cukarini, brizgani piškoti in marcipanovi srčki (no dobro, dobro, pri nas so zvezdice) z rumom.
In še en bataljon snežakov, ki je res prinesel sneg v naše kraje:
Za letos je - bolj ali manj - sezona peke zaključena
19. dec 2011 12:18
Jaz sem imela med vikendom pekarsko akcijo in so nastali medenjaki, domači prijatelj, orehovi kupčki s pomarančno marmelado in zasnežene skalce. Glede na trenutni odvzem, mislim, da do praznikov ne bo več ničesar, jaz pa nič časa za novo peko... Pa še torto moram narediti do petka... Nekje bo treba najti čas še za kakšno pecivo, da ne bomo na koncu za božič ob prazni mizi sedeli...
lenika83
19. dec 2011 16:48
Hvala za informacije! Jih jutri naredim, danes sem delala samo marcipanove venčke in kokosove piškote. Bom bolj tik pred zdajci norela, v četrtek, petek in soboto
yulchi
19. dec 2011 17:27
do sedaj je bilo govora predvsem o piškotkih, kaj pa boste razen potice še pekle?
anitram1
19. dec 2011 17:35
Potice ne bom, za spremembo bom naredila gubano, ki se mi zdi odlična! http://www.kulinarika.net/recepti/11868/sladice/gubana/
lp
cervus
19. dec 2011 17:37
letos bom prvič naredila potratno potico. piškoti so pa itak sproti na seznamu peke. za ostalo pa nevem, morda božična tortica ;)
ledenka_Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jabolka v srajčki
Praženo zelje s krvavicami in krompirjem