15. dec 2011 10:32
mamamia je napisal/a: |
No, tako nekako so pa letos uspele cimetove zvezdice ... iz šestih beljakov smo jih delale ...
|
po katerem receptu so narejene?
anitram1
15. dec 2011 10:32
mamamia je napisal/a: |
No, tako nekako so pa letos uspele cimetove zvezdice ... iz šestih beljakov smo jih delale ...
|
anitram1
15. dec 2011 11:36
Jaz sem nakupe za praznično peko opravila novembra v Avstriji, ker sem po preverjanju cen (na listek sem si zapisovala cene v našem Sparu, Lidlu in Hofru) ugotovila, da so te sestavine v Avstriji skoraj enkrat cenejše kot pri nas. Sprva sem jih sicer nameravala kupiti v avstrijskem Intersparu, ampak sem potem naletela na akcijo v Billi, tako da sem mandlje, lešnike, mleti sladkor ipd. kupila tam. Za letos sem si pripravila 10 piškotnih receptov s spletnih kuharskih blogov, peči sem začela prejšnji vikend, za ta vikend mi ostaneta še 2 recepta, darila pa bodo k novim lastnikom prišla po 2. januarju
zverinica
15. dec 2011 12:06
mamamia je napisal/a: | ||
Ja, z zobotrebcem. NA sredino dam z žličko nekaj snega in ga z zobotrebcem ali s tanko plastično palčko povlečem v vsak krak. Traj to, traja ...
|
Vem ja Jaz se ponavadi vsa navdušena lotim to delat, potem pa me mine in nadaljujem z žlico. Sreča, da so kljub temu enako dobre
lenika83
15. dec 2011 12:13
Mamamia, čestitam za potrpežljivost!
Jaz sem eno rundo dišavnih piškotov že spekla, ampak smo jih tudi že pojedli. Sem mislila, da jih bom spet danes pekla, ampak potem najbrž ne bodo zdržali do božiča Moji zgledajo takole:
Nato sem jih premazala s čokolado, ampak potem niso bili več za na sliko se moram po mamamii zgledovat
JJ
15. dec 2011 15:21
anitram1 je napisal/a: | ||
|
http://www.kulinarika.net/recepti/8308/sladice/bozicno-
Na tem linku je recept, vedno jih delam po tem.
mamamia
15. dec 2011 16:01
Zverinica, ali in ko si delala kalkulacijo za sestavine za piškote, si upoštevala tudi strošek za bencin? Namreč, če si šla samo po sladkor, lešnike itd., potem si dražje plačala. Če pa si imela to kot dodaten obisk, potem pa verjamem, da si na profitu. Če že šparamo, moramo paziti, da nazadnje ne zapravimo več kot smo prišparali.
"Samo, da je poceni, pa naj stane kot hoče."
naor
15. dec 2011 16:43
naor je napisal/a: |
Če že šparamo, moramo paziti, da nazadnje ne zapravimo več kot smo prišparali. "Samo, da je poceni, pa naj stane kot hoče." |
Zato se meni za take nakupe, ki jih opravljam redko, ne splača preverjati cen v vseh omenjenih trgovinah (niso ravno na kupu). Za stvari, ki jih redno nabavljam, pa približno vem, kje so cenejše (oz. boljše) in jih ob obisku določene trgovine nakupim na zalogo (če se seveda da).
Na žalost mi je Avstrija malo predaleč, se bom pa oglasila v Hoferju.
roža
16. dec 2011 8:39
naor je napisal/a: |
Zverinica, ali in ko si delala kalkulacijo za sestavine za piškote, si upoštevala tudi strošek za bencin? Namreč, če si šla samo po sladkor, lešnike itd., potem si dražje plačala. Če pa si imela to kot dodaten obisk, potem pa verjamem, da si na profitu. Če že šparamo, moramo paziti, da nazadnje ne zapravimo več kot smo prišparali. "Samo, da je poceni, pa naj stane kot hoče."
|
jaz itak hodim po nakupih v Avstrijo na približno 2 meseca (margarina, pralno-čistilna sredstva, čokolada, alkohol, kava, ipd.), tako da nisem šla namenoma po 2 paketa lešnikov pa še Celovec imam blizu
zverinica
16. dec 2011 13:44
kavni sloni
moji mehki medenjaki
kkeksi presenečenja
gumbi
www.mojalbum.com/naredilaana
16. dec 2011 13:59
peka se je začela.
za hčerkin rojstni dan.
silvika1965
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Polžki z mesnimi kroglicami
Lazanja z genovskim pestom in piščančjo omako