Praznična peka
2. dec 2011 18:09
Pita lene gospodinje je tudi v bazi receptov, to je že zelo star recept ....
mamamia
2. dec 2011 18:15
V bazi je kot "pecivo na suho": zelo enostavno, zelo dobro.
Sonja
2. dec 2011 18:36
Vem da slano ni ravno prvi izbor božično-novoletne peke, ampak okoli mene bodo vsi pekli sladko, pa bi jaz mogoče napekla drobne slane zadevice. Kot nalašč mi nič ne pade na pamet, kar bi lahko stalo nekaj časa, razen frcokle...
Vsak nasvet bo dobrodošel...
čoko
2. dec 2011 19:21
Evo včeraj se prijavila na to stran danes pa že pridno iščem recepte za praznike.Sem se odločla da letos še bolj navdušim vse z dobrotami upam da uspešno.Pa koliko berem in vidim ste tukaj sami geniji
julija83
2. dec 2011 20:29
ja, geniji, ki zamolčimo vse naše kuhinjske katastrofe.
pa dobrodošla, julija83!
Sonja
2. dec 2011 20:56
čoko je napisal/a: |
Vem da slano ni ravno prvi izbor božično-novoletne peke, ampak okoli mene bodo vsi pekli sladko, pa bi jaz mogoče napekla drobne slane zadevice. Kot nalašč mi nič ne pade na pamet, kar bi lahko stalo nekaj časa, razen frcokle... |
Pri nas so vedno na zalogi "štrukeljčki" - slani kifeljčki, polnjeni s skuto in potreseni s sezamom. Sicer ne morejo stat, se pa ob zamrzovanju odlično obnesejo.
Še nekaj idej.
roža
2. dec 2011 21:12
julija83 je napisal/a: |
Evo včeraj se prijavila na to stran danes pa že pridno iščem recepte za praznike.Sem se odločla da letos še bolj navdušim vse z dobrotami upam da uspešno.Pa koliko berem in vidim ste tukaj sami geniji
|
Dobrodošla med nami, geniji ... itak da smo, vsak zase, boš š videla. Samo da si tu
mamamia
3. dec 2011 6:42
sweetie jaz bi se priporočala za recept za "krožnički Marije Terezije":))
sicer pa danes tudi jaz začnem ;)
komaj čakam
ledenka_
3. dec 2011 8:03
Ledenka, recept za krožničke Marije Terezije sem našla v knjižici Darila iz domaće kuhinje (izdal Kmečki glas).takole:
15 dk moke
1/2 žličle pecilnega
12 dk masla
8 dk sladkorja
1 vanili sladkor
15 mletih lešnikov
2 žlici belega vina
25 dk marcipana
sladkor v prahu
ribezova marmelada
15 dk mlečne čokolade.
Suhe sestavine premešati, dodati še ostalo in pregnesti v testo, ki naj počiva nekaj ur v hladilniku. Potem razvaljati. Meni se je testo še drobilo, pa sem zato dodala še malo smetane, da se je lažje valjalo. Izrezati krogce s piškotnim modelom. Pečemo na peki papirju na 180 stopinj 12-15 minut. Previdno preložiti na krožnik (piškotki so krhki!) in ohladiti. Marcipan pregnesti s sladkorjem v prahu in na tanko razvaljati na podlagi posuti s kristalnim sladkorjem. Marcipan izrezati z istim modelčkom: toliko krogcev kot je piškotov. Vsak piškot premazati z ribezovo marmelado (to je treba prej segreti, da se lažje maže) in pokriti z marcipanovim krogcem.
Mlečno čokolado stopiti in s hrbtno stranjo žlice premazati vsak piškot . Jaz ničesar več nisem dodajala, samo z vilico sem potegnila čez površino, da je nastal reliefen vzorec. V originalu je bil na vsakem piškotu na vrhu še cel pražen lešnik. Potem pa na hladno, da se čokolada strdi. Piškoti so res super!
Še to: delala sem dvojno količino.
SweetieKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Bolj enostavno in poceni ne gre
Debeli špageti s poletno zelenjavo