18. avg 2011 19:24
Vendelina, veliko berem tvoje članke, toda, da ti družino imenuješ kot pleme je skrajno žaljivo.Očitno svoje še nimaš in imaš največ veselja, da se ukvarjaš zgolj z seboj in kritiziraš ljudi, ki mogoče še za živeti nimajo.
Npr. mi smo pet članska družina in veliko porabimo za nakup hrane, ker trenutno druge možnosti nimamo, jo bomo pa imeli kmalu in to prav na podeželju. Prav vesela sem, če lahko poleti vsaj nekaj pripravim za ozimnico (vložene kumarice, paprika, feferoni,stročji fižol, domača marmelada) še posebej če dobim pridelke z maminega vrta. Zelo bi mi bilo hudo, če bi se vse pokvarilo glede na vložen trud. In ni boljšega okusa kot domača hrana, kar cenijo vsi moji in so srečni, da kuham, če le zmorem vsak dan. In res en modrc ali hoja v hrib ali kar koli drugega ne odtehta zadovoljstva moje družine ob uživanju dobrot celotno zimo. Kako moraš primerjat veselje in skrb za družino in užitek zase, če imaš veliko družino? Domača rdeča pesa za 3 letnika ali ni res najboljšega? Konec koncev , že dolgo vlagam vse domače stvari in mi ni škoda časa priprave, saj sem zverzirana in mi dosti časa ostane za vse ostalo.Saj me že domači prosijo mami ali boš tudi letos.... Modrc si pa tudi ne kupujem vsak mesec ali karkoli drugega, za vse ostalo:
kolesarjenje, fitnes, hojo,plavanje, ljubljenje in ....pa imam še vedno ogromo časa pri mojih letih.
Ali ni prav v tem čar, da smo vsi srečni? Mar misliš, da se s tem dokazujem?
Jaz sem prav vesela vseh, ki se še trudijo, da družini nudijo nekaj domačega. Terakota je med njimi. Trudi se in verjamem, da ji je hudo za poletni pridelek.
Čedalje več je družin, ki živijo zgolj od svojih pridelkov, so brez služb in verjamem, da se hudo trudijo, da vse kar pridelajo namenijo zimi. Še več pa je tistih, ki tudi tega nimajo. Mogoče je terakota med njimi!
Vendelina, izkušnje so temelj življenja!