Se gremo potepat?

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

5. avg 2012 20:15

mzm

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

5. avg 2012 20:43

Uf, danes mi neki internet nagaja, prej sem izgubil celo uro in nič naredil.

pa da vidimo, če bo sedaj kaj boljše, čeprav, kot kaže, vas tudi ne zanima kaj prida( no potem pozdrav mojim dvema sošolkama: Maji v S. Gradcu in Cvetki iz naše vasi, one verjetno berejo,oglašajo se pa ne.

Kot sem verjetno že povedal, tukaj je uradni jezik španščina in še en jezik domorodcev ( trenutno se ne spomnem, neki na k, pa ni kečua, oni menda niso živeli v teh krajih ). V njihovi španščini pa ne zaznam nobenega južnoameriškega naglasa, no morda tist dvojni l izgovarjajo podobno kot v Argentini.

Tukaj jim je nacionalna jed nekakšn pilav, le, da mu tako ne rečejo, rečejo nekako drugače, menda spet neki na p. Noter rinejo vse živo, včeraj imel za kosilo. Lahko rečem, da ne znajo skuhat riža ( hebo jih riž al dente in kdo ga izmisli, izogibal se bom tudi testeninam ). Danes za kosilo kupil polo con papas: torej piščanca znajo spečt, no, vsaj tisto polovico, ki so jo meni prinesli, so znali, krompir tudi.

Drugač, Temperatura čez dan je cca 28 stopinj, v kampu je senca in je cca 27, voda je 25,5, zjurtaj je bilo v šotoru 22, ampak mene je čez noč zeblo, pa sem mogel oblečt pižamo ( beri majco s dolgimi rokavi in se uvlečt v spalko), to sem mogel povedat, vem kolk vas je to zanimalo.

Po prihodu v vas, sem prehodil peš od žel.postaje do kampa. Pot je zelo lepa, spelana med že.progo in cesto posejana s ( cvetočimi ) oleandri. Za oko izredno prijetno, za nos precej manj: " ovde cucki po travi kaku.............. ", kot to poje riblja ćorba v amsterdamu, torej, polno pasjih kakcev. V tej smeri so tudi tri ali štiri kampa in mladina ( predvidevam ) ko se zvečer vrača v kamp, uporabi oleandre za lulanje, pol, ko v poldne ( tako kot jaz ) greš po tej poti, se meša omamni miris cvetočih oleandrov s precej manj omamnimi drugimi dišavami. Resnici na ljubo, po mestu niti ni tako hudo, kot po tej poti.kot prej tečeno, tukaj niti ni kakšne silne vročine, morda je le vpliv " južne hemisfere", saj veste, sedaj je tam zima. Bojim se, da mi vse skupaj ne izgine v " cyber spacetu ", pa bom sedaj poslal, oglasim se še enkrat, s kakšno fotografijo.

ežoj

ežoj  

5. avg 2012 20:50

Uf, uf, prejšnje besedilo mi je bilo izginilo, pa sem ga rešil, sem ga prej kopiral.

torej evo še ena slika:

ežoj

ežoj  

5. avg 2012 20:54

na prejšnji sliki tipično rastlinje za južno ameriko, npr. peru. pošiljam ločeno, da mi vse ne izgine. Evo še ena, za ljubitel(ic)e šavja ( jaz tega cprej nisem videl nikjer ):

ežoj

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

5. avg 2012 22:01

Dej nehi, ežoj, juke so ja povsod, še pri nas v naši vasi, celo na mojem ganku ena, sicer necvetoča raste. Pa vseeno hvala, da se spomniš na nas, ljubiteljice dračja vseh sort.

Moram reči, da si dobro naštudiral fotoaparat!  

Prav ti je, kaj hodiš od doma, doma je spodobnih 34 v senci, za jutri, vsaj za moje kraje napovedujejo 36. Ti pa na mrzlih 28. Sam ne jamraj potem, ko boš prišel domov, da je mrzlo. 

Jaz sem sicer mislila, da te vleče na Ivarčko jezero, na, pa same neke palme (Koper ni, so jih posekali menda)....bugenvileje (invazivke, kjerkoli se pojavijo), pa ene juke od 10 m, pa take reči. Namesto smrek, cemprina, .......

Pa fajn je, da imaš slovensko tipkovnico, tam v tujini.

rimljanka

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

6. avg 2012 6:26

Zdaj me pa res že strašno firbec matra, kje se spet potepaš.

rosie

ežoj  

7. avg 2012 9:32

Evo, spet jaz.

včeraj zjutraj grem na sprehod, nekaj se je naoblačilo, si mislim, prav bo lepo. Vraga, ugotovim, da gre zares, jaz v kampu imam vse na stolu, vse kaj je za brat, ne bi rad da se mi to namoči ( med ostalim slovar, slovnica............ , a mislite, da se hecam, jaz sem tukaj zares ). Pol se odločim, da je treba pohitet nazaj, kaj jaz vem kakšne so tukaj navade dežja ( no, pol se je izkazalo da ni bilo nič zares, le par kaplic ).

Mislim si, če sem že tukaj, moral bi nekaj slik pokazat, pa spet, kaj naj slikam: vas kot vas, krave mukajo, gnojnico polivajo po poljih, no resnici na ljubo, jaz nisem videl ne enega ne drugega, vendar to že mora bit. Kako smo na morju, tudi ribe lovijo, pa jih nekje prodajajo, saj ne more bit drugače, čeprav tudi tega ni bilo nikjer videti, prehodil celo vaško obalo od one vasi na jugu, do one na severu; nikjer nobenega ribiškega čolna, celo nikjer ni niti mesta, kjer bi pristal. *ebiga ( matr, manjka večja zvezdica, ki naj nadomesti veliko črko ), kaj pa čem druga država, druge navade.

Tale vas je nekje velikosti naše vasi ( podatek s interneta, cca 18.000 prebivalcev ), težka srca pa priznam, da je precej bolj urejena od naše vasi, ampak pasjih kakcev pa imajo neprimerno več ( pa se res pogosto spomnem rosi, in o čemu pisati ). Torej, kaj naj slikam, če krav ni ( vaška idila in te fore ). No, evo ena slika " sprehajalne poti močnih vonjav ":

Pol se spomnem, evo, vaški potok:

Zraven potoka pa čudna rastlina, pa, da ne rinem v ono temo, evo je tukaj, kaj bi to bilo:

Uf, sedaj sem se spomnil, en nasvet: če kupujete milo pazite na izgovorjavo: naj se lepo sliši jabon ( milo ) in ne jamon ( šunka ) kot se nekaterim zgodi, pol punca išće po hladilniku ( jaz pa ves začuden, a milo držijo v hladilniku ).

Drugač, kamorkoli grem, jaz se izvrsno počutim, praktički ( kot večkrat rečeno ) ko prečkam most pri železniški postaji naše vasi, vse težave izginejo. Zadnje čase, enih pol leta, imam bolečine v rami. Da grem zdravniku.............. ak, zakaj pa, saj vsakogar nekaj boli, kot je to lepo zapisala mi querida amiga. Potem ona ( mi querida ) da ( seveda popolnoma upravičeno ) celo psihoanalizo takega pojava in ljudi, ki se tako obnašajo in jaz ugotovim, da morda niti ne bi bilo slabo, da obišćem zdravnico, pa naj pove kako in kaj. No, pa evo, pridem tukaj spat v šotoru, bolečinam ne duha ne sluha. Pol mi ostane le, da poskusim zdravnico prepričat, da mi da potovanja na recept ( čeprav ne verjamem, da bo kaj, poskusiti pa ni greh )

Včeraj sem se sprehajal okrog nekih rastlinjakov in evo, kako je videti paradajz ( sicer ne v rastlinjaku ):

Evo še enega v tastlinjaku, ki je še majhen, kaj vem, kdaj bo za obirat:

Ja, kaj češ, nekateri si ogledujejo čikite, nas kmečke fante zanimajo rastlinjaki.

No, pa glede domačih čikit ( turistke ravno tako, to itak veste ), izvlekle iz omar največje dekolteje kar jih premorejo in take hodijo okoli, kar je pravzaprav tudi prav.

No bodi dovolj za sedaj, mal se je zoprno oglašat, kajti edino mesto, kjer je res toplo, je tam kjer je internet, tam se edino spotim, drugje nikjer. Bom videl, če se zvečer kaj oglasim, jutar pa zagotovo ne, grem na izlet v sosednje ( no, ja 50 km ) večje mestece, da vidim kaj tam ponujajo, predvsem me zanima merkado ( seveda na za nakupe ), če najdem, bom pol pripopal kakšno slikico.

Pa ( skor ) nagradno vprašanje: kaj je tole:

ežoj

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

7. avg 2012 10:49

Še ena več, ki jo firbec matra. Dobro se znaš kamuflirati. Sicer pa, nadaljevanje sledi, ne?

P.S. skor kot nagradno vprašanje: a so to sončnice

naor

rosie  

7. avg 2012 12:25

Ma, ežoj, a še nisi pogruntal? Čikite hodijo v največjih dekoltejih zato, da si na soncu pregrejejo kosti, da jih rama ne boli.

A veš, da imam tudi jaz take simptome kot ti, le da so v kolenu. In ko sem šla na predzadnjo  rajžo, me je tako bolelo, da sem pošteno šepala. In me je skrbelo, kako bom s takim kolenom pregurala 14 dni.

Ko sem prišla tja, sem komaj šla po stopnicah. Naslednje jutro pa o bolečini ne duha ne sluha, še do danes ne.

Ti povem, potepanja pomagajo pri bolečinah, takih in drugačnih.

Ampak povej že no, kje vandraš!

rosie

rosie  

7. avg 2012 12:32

Aja, tista rastlina je pa, če se ne motim, pasijonka. Ker so j0 v Španiji že davno obrali, sklepam, da si nekje v Cro ali ČG?  Imam prav?

rosie

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti