13. apr 2014 16:19
Ojoj, Ežoj.
V tvojem priljubljenem mestu Valparaiso, divja ogromen požar.
začetnik
13. apr 2014 16:19
Ojoj, Ežoj.
V tvojem priljubljenem mestu Valparaiso, divja ogromen požar.
začetnik
29. apr 2014 22:42
Takole, en zanimiv potep je za menoj. Nekaj kulinarikov ve, da sem bila v eni najbolj izoliranih dežel na svetu, v Severni Koreji, in to prav v tednu, ko so slavili njihov največji praznik, obletnico rojstva Kim Il Sunga, ustanovitelja današnje Koreje.
Veliko zanimivega sem doživela, se srečala s popolno informacijsko blokado (ni tujega tiska, njihovega itak ne razumem, tv programi so le korejski, le za nekaj minut sem v sobi enega angleškega novinarja prisluhnila novicam na BBC World), ugotovila, da se da teden dni prav prijetno preživeti brez interneta, ko sem z mobitelom opravila nekaj najnujnejših klicev sem ga imela potem le še za kakšno dodatno fotografijo.
Bom blog napisala, samo da vtise v red spravim in izberem fotografije (slabih dva tisoč sem jih posnela v tednu dni), za začetek pa nekaj fotografij.
Mlade in lepe policistke usmerjajo promet; ta itak ni gost, a vseeno, včasih je potrebno zamahnit z roko ...
Mogočna kipa Kim Il Sunga in Kim Jong Ila ...
... op prazniku se pridejo ljudje priklonit, ženske tudi v tradicionalnih dolgih oblekah živih barv ...
Javni promet funkcionira v nulo - avtobusi, trolejbusi, tramvaj in metro, a kolo je še vedno osnovno prevozno sredstvo:
Tudi Korejci niso imuni na igre na srečo - igralni avtomati v velikem bowling centru:
Pa še malo kulinarike:
kumare s hobotnico, hladna solata:
In še: svečan korejski obed: mesno-zelenjavna juha v posebni posodici, pod katero je gorilnik, in zraven osem različnih prilog; vsak si kombinira, kot mu ustreza, Korejci jedo večinoma s kovinskimi paličicami in žlico:
Otroci so povsod prikupni:
Korejke pa zelo lepe:
Nadaljevanje sledi.
mamamia
29. apr 2014 23:25
Kaj nimajo navadno vse zelo zrežirano, ko dejansko dovolijo vstop tujcem?
(vključno z vnaprej pripravljeno hrano)
Case in point: http://www.youtube.com/watch?v=24R8JObNNQ4
Life is war against boredom~
30. apr 2014 0:10
Vanja_v_ZDA je napisal/a: |
Tale je od National Geographic: https://www.youtube.com/watch?v=mxLBywKrTf4
|
Vanja_v_ZDA, nam Slovencem ne dovolijo ogleda tega posnetka
mamamia, komaj čakam blog!
Sunny09
30. apr 2014 0:21
Sunny09, potem pa odtipkaj v Google Severna Korea, Lisa Ling, National geographic. Velikokrat se najdejo isti posnetki kako drugače.
Vanja
30. apr 2014 9:29
mamamia, komaj čakam blog!
Ognjič
30. apr 2014 10:42
Sem danes zjutraj pri oddaji Dobro jutro zasledila, ko je snemalec in fotograf omenil, da sta bila v Severni Koreji in komaj čakam blog. Mislim, da bo dobro branje.
Mercedes
mercedes
30. apr 2014 14:30
Mamamia me je s svojim izletom pripravila do tega, da si pogledam kar se da veliko dokumentarcev, posebej posnetih zunaj USA. Pogledala sem jasno vse tri z MiriBonovega linka.
Potem sem našla še tale film in si ga ogledala včeraj zvečer.
http://www.imdb.com/title/tt0473181/
Vanja
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Princeske
Casarecce iz čičerike z bučo, porom, brokolijem, šetrajem, parmezanom in olivami