Se gremo potepat?

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

28. avg 2011 11:07

Vendelina jr. je napisal/a:

Izkoriščam tole temo, da povprašam, kako so pri naši Vanji prenesli orkan Irene. Vanja, je vse okej?

Vendelina jr.

Avtor: Vanja_v_ZDA

Član od: 14.11.2008
poslanih sporočil:3402

Odgovor z dne - 27. avg 2011 20:44

Danes je bila priprava pestra: Začela sem z idejo, da naredim mesno-zelenjavni štrudelj, ker moram počistiti zmrznjene in sveže ostanke zelenjave. Potem se dragi domisli  Hurer fleisch torte, pa nimam listnatega testa doma. Nakar se domislim variante Pastirske pite. Krompirja nimam (ga zelo redko jeva). Zadnja varianta je totalno predelana pastirska pita s Southern Biscuit klobučkom. Skleda solate in praznovanje s , ker se nas je Irena usmilila.

nola

neznan uporabnik

28. avg 2011 11:13

Mene pol ure nazaj klical prijatelj iz Nwe Yorka in se mi zahvalil in vsem, ki nas skrbi. In rekel,da ni neke sile.

Bo me pa obveščal.

Multivitamin

multivitamin

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

28. avg 2011 14:39

ežoj je napisal/a:

Še ena lepa slika pred kraljevo palačo v Stockholmu:

ežoj

Tale slika je sicer res lepa, ampak neki manjka. Manjka jerebika .

lp

cervus

elaphus  

28. avg 2011 14:43

In sem zelo vesela, da se Irene pa druge ženskice kdaj tudi koga usmilijo  [rezanje]

lp
cervus

Sporočilo je spremenil(a) elaphus dne 28. 2011 14:44

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

28. avg 2011 15:49

Ja, res nam je bilo prizanešeno.  V našem malem mistu je v soboto zapadlo samo približno 1,5 cm dežja ali (upam, da pravilno pretvarjam: 15 litrov na kvadratni meter).

Fran leta 1996 ga je odvrgla približno 14cm (140L/m2) čez noč, in nas počastila s konstantnimi vetrovi 120km/h in sunki čez 150km/h.

Pred tremi tedni smo imeli "čisto navadno" 4 urno nevihto, med katero je zapadlo 10.5cm dežja (105l/m2).

Drugače je pa danes prekrasen dan z napovedanimi 34 stopinjami.

Kako bo (je) Nueva York preživel, bom poročala konec meseca.

Vanja

neznan uporabnik

28. avg 2011 16:09

In za vse izobražene učitlce. Iz posavja, osavja,nizsavja al karkol že. Irene je angleško ime za orkan in se ne sklanja. Tako se tudi ne sklanja ime hotela Esplanade v Zagrebu. Vedno je ESPLANADE. In orkan IRENE je vedno Irene. Nikol ni Irena, z Ireno. V  vseh sklonih in številih je AJRIN.

No lube moje, da boste malo vedele o nevihtah in, če bo kdaj naneslo da boste kako noč prenočile v hotelu Esplanade. Potem boste vedno pravilno rekle, da ste spale v Esplanade. Če boste izjavile, da ste spale v Esplanadi pa vam nobena diploma ne bo pomagala. Niti izgovor, da niste odavde.

Multivitamin

multivitamin

elaphus  

28. avg 2011 19:39

Kdo je pa sklanjal Irene????

lp

cervus

neznan uporabnik

28. avg 2011 19:48

Idi malo nazaj gledat. Hotel sem rečt, da se taka imena ne sklanjajo. Recimo Amtrak. Vedno se reče Amtrak. Ne, da si se peljal z Amtrakom. Ampak z Amtrak in v tem silu naprej. Osebna imena se pa sklanjo vedno.

Primer: Peljal sem se z Amtrak vlakom. Ne z Amtrakovim. Jedel sem v hotelu Esplanade in ne v Esplanadi. Greva na večerjo v Esplanade in ne v Esplanado...itd.

Tud, ko nekdo reče, da je letel z Adrio je narobe. Letel je z Adria airway. Ali pa z Air France, ne pa z Air Franceom....

Multivitamin

multivitamin

elaphus  

28. avg 2011 19:54

Sem šla malo nazaj gledat. Pa sem tolk trapasta, da ne najdem. A mi lahk zaupaš, kje si videl Ireno?????

lp

cervus

neznan uporabnik

28. avg 2011 20:00

Daj se ne sekiraj zaj. Je blo, mogoče je zbrisano. Je že mim.

Multivitamin

multivitamin

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti