12. avg 2012 19:17
Ola, evo, spet jaz
Danes neki ne gre nikamor, se mi je že zdelo, da bom zmrznil. Po jutranjih 24 stopinj, čez dan ne gre čez 26 ( tukaj, v kampu, v senci ) seveda, kopanje mi še niti na misel ne pride, se mi zdi,kot, da bi ledene kocke plavale okrog mene. Torej cel dan prebiranje ( kolikor se lahko tako temu početju reče, mojemu znanju španščine navkljub ) današnjeg El Paisa. Seveda, ne upam slikat nič, kaj bi že mi querida amiga mislila ob takem naslovu:
Privlekla bi na plano ne vem kakšne nobelovce, pa že z unim zadnjim, je skor kozla ustrelila: Markovitz se je ekonomije učil pri Friedmanu, ( ja, ja, prav imate, to je tist, ki je največji krivec za sedanjo krizo, un, ki je uničil šolstvo ( osnovno ) v ZDA ( predvsem v južnih državah, s privatizacijo ), prosto po Naomi Klein ), torej se ni mogel kaj pametnega naučit. Pa nasploh je situacijua hecna: vsi o krizi pišejo kot, da bi to bila elementarna nepogoda, češ, kaj bomo zdej, kolk bo to vse skupaj trajalo, a bo že kmalu konec, a ne kot o nečemu, kar je popolnoma znano: kriza je zaradi tega ker oni, ki največ kradejo, nimajo več kaj ukrasti, in to razglasijo za krizo. Situacija je jasna: treba je vrniti vse nakradeno ( torej ukiniti kapitalizem )in ni več krize. Prej omenjeni Markovitz ( menda ni kak sorodnik onega Markoviča, ki je reševal Jugoslavijo ) je pravzaprav raziskoval, kako izvleči največ denarja od onih, ki itak nimajo nič ( učeno so to zavili v klasično kapitalistično mantro o tveganju in dobičku, po domače: če hočeš pobrati vse onemu ki nima nič, lahko, da ti ne bo uspelo – moja interpretacija njegovega ekonomskega nauka ). Torej, v situaciji kot je, bi bilo treba prijet za puško in rešit krizo. Ko do tega pridemo, se takoj zatakne: Žižek ne more ( ima nekje dobro plaćano predavanje ) Badiou neki cinca, z Negrijem itak ni nič jaz pa tudi ne morem vse sam................... hebiga, svetovna revolucija bo mogla še mal počakat ( bandiero roso pa vseen pripravite in zlikajte )
http://www.youtube.com/watch?v=qVjPL9zTh-E
Pa, če pustimo pri miru planetarne probleme: tukaj imajo zelo dobra vina in sire. Kaže, da je to proxima že pošinila, ni pa pošinila, kolk dobre olive imajo: jaz, ki nikoli nisem imel rad zelenih oliv, tukaj, zadnjih dni zmažem po eno konzervo ( seveda skupaj s sirom in vinom ). Olive so, kot rečeno zelene, Piše: Aceitunas rellenas de anchoas ( vrag si ga vedi kaj jim je to, verjetno kakšna orientalska začimba ), lepo bi bilo, če kdo gre v Leclerk, da preveri, če se dobijo, da ne vlečem konzerve zastonj s tega konca.
Imajo sicer tudi slabo stran: po zaužitih olivah se mi spi, danes sem potegnil kar dve uri ( *ebiga, planet pa ta čas čaka ) . Prebudim se v dokak prijetnih 28 stopinj, se skopam.............
Jutar grem v Barcelono. Spored je: nekaj pojest na tisti tržnici ( pečene ribe ali rakce ) pol pa krožna vožnja s avtobusom, pa spet nazaj na tržnico nekaj pojest ( pečene ribe ali rakce ) pol pa spet ogled kake znamenitosti ( ono za limnol , ko je pošinila Barcelono moram slikat bolj od blizu ), pol spet na tržnico nekaj pojest ( niti ne vem kaj ).
A ja, a ste vedli kolk dobre ribe pučejo na merkadu v Barceloni?
ežoj