3. jun 2011 12:48
Jaz sem vsekakor za "domače". Zaenkrat nimam možnosti pridelovati sama. Ampak moti me, da nekateri, ki prodajajo na tržnici prodajajo kao kot domače. Pa ker se dobro ve, da decembra noben paradižnik ni naraven ali še kaj drugega. Počasi se mi že vse upira, meso in zelenjava v trgovinah. Vse bolj se obračam k branjevkam. Vsaj vem, kje raste zelenjava, ki jo prideluje in kje se kure pasejo. Zaenkrat te še nimajo kumar, pa paradižnika.
Prav zanimivo mi je, da nizek rumen stročji fižol lahko kupiš le v sezoni... Se dobro vidi ,če je res domač....
Pa češnje npr.
Sem še iz tistih časov, ko si pozimi lahko le sanjal o sveži zelenjavi, razen če jo nisi pospravil v zamrzovalnik.
Ali pa korenje v mivko.
Tako smo celo zimo jedli rdečo peso, pa stročji fižol, pa srbsko solato pa zeljne glave, pa vložene zadeve... Pa ni bilo nobene čudne mutacije in raznih čudnih krav...
Zdaj pa praktično skozi celo leto vse dobiš. Pa čeprav zelenjava še zemlje videla ni...Jaj jaj, zato pa je tako.
Vsekakor me zanima razplet te bakterije. Mi tako diši po zadnjem incidentu tiste "hude" gripe in cepivih....
Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 03. 2011 13:02
Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 03. 2011 13:03