Nova dieta???

Asja  

član od: 23.10.2002

sporočila: 515

13. dec 2003 23:16

Renatana! Tukajle kopiram dieto! *** Za zajtrk vseh 90 dni uživate sadje: 2 jabolki ali 2 hruški ali 2 pomaranči (ali drugo) ali pest suhega sadja. 90 dnevna dieta je sestavljena iz štirih dnevov, ki si sledijo vedno v istem zaporedju - začnete s proteinskim dnevom, ki nastopi spet po sadnem dnevu. Po končani dieti lahko jeste normalno, vendar za zajtrk še vedno 90 dni jeste sadje. Dieto smete ponoviti šele po 3 mesecih! Pijete lahko le vodo, kavo in čaj lahko uživate v neomejenih količinah brez sladkorja, mleko pa le takrat, ko je proteinski dan. Vsak 29. dan (po sadnem dnevu) sledi vodni dan - ves dan uživate le vodo! 1. 2. in 3. dan naj bo med obroki 4 ure razmika. 1. dan - PROTEINI Kosilo: 2 kuhana ali pečena zrezka kos kruha solata v neomejeni količini obvezno ob koncu obroka popiti 2 dcl juhe brez zakuhe ali ribe Večerja: Jeste lahko enako hrano kot za kosilo, vendar brez juhe. Če ste za kosilo jedli meso, ga morate tudi za večerjo, enako velja za jajca ali sir. Količina naj bo za 1 enoto manjša (1 zrezek / 2 jajca / 1 sir). 2. dan - ŠKROB Kosilo: Jeste lahko fižol, grah, lečo, riž ali krompir (obvezno kuhan, ne pečen). Uporabite lahko naslednje začimbe: sol, poper, vegeta, ketchup, kuhan paradižnik in origano. Ob tem lahko pojete kos kruha in solato. Večerja: Jeste enako hrano kot za kosilo, vendar v manjši količini. Količina vsega, kar jeste naj bo za kosilo poln globok krožnik, za večerjo pa polovico manj. 3. dan - OGLJIKOVI HIDRATI Kosilo: Kuhane testenine z dodatkom začimb ali pizza testo s paradižnikovo polivko ali katerokoli drugo slano pecivo v velikosti pizze. Večerja: 2 manjša kosa torte ali 3-4 kosi peciva ali 3 kepice sladoleda IN obvezno 1 rebro (male) čokolade za kuhanje (*dobra je jedilna Gorenjka*) 4. dan - VITAMINI Pri vseh obrokih uživate mešano sadje. Med obroki naj bo vsaj 2 uri razmika. Jeste lahko tudi kislo zelje, kislo repo ali zeleno solato z zelo malo olja in kisa. *** Lp, Asja

renatana  

član od: 19.4.2003

sporočila: 250

15. dec 2003 13:21

HVALA.

SpringFlower  

član od: 19.11.2003

sporočila: 35

15. dec 2003 13:30

Uf kako mi je všeč 3. dan tele diete... Vesna

Nataska  

član od: 27.11.2003

sporočila: 186

15. dec 2003 14:34

Asja, a si probala to tri mesečno dieto, pa če si koliko si shujšala? Lp Nataša

Asja  

15. dec 2003 17:16

Jaz ne, hujša pa po njej moj mož. Do konca ima še 9 dni. Izgubil je 12 kg, če bi kaj migal, bi jih najbrž še več. Njemu je najvažnejše in najbolj všeč to, da se mu je uredila prebava. Prej je imel že od otroštva težave z njo. Lp, Asja

Nataska  

17. dec 2003 8:39

Hvala za odgovor pa čestitke možu. Lep dan Nataša

Nataska  

17. dec 2003 12:26

Asja še eno vprašanje imam: a ko je na jedilniku grah, fižol, krompir....2. dan a lahko recimo grah pa riž v kombinaciji ali ne vem krompir pa fižol? Natasa

Asja  

17. dec 2003 16:00

Drugi dan je ALI krompir ALI riž ALI grah (npr. juha) ALI polenta. Polenta - nekajkrat sem jo naredila s suhimi paradižniki (nekje še imam recept) in potem popekla v ponvi. Je super! Fižol - lahko ješ fižolovo juho ali pa prebranac. Od Ete (v konzervi) je super, je brez mesa in ga samo za pol ure daš v pečico. Še jaz sem ga jedla, pa ga prej nisem nikoli v življenju ! Krompir - skuhaš ga v kosih, pa potem posuješ s peteršiljem ali pa narediš zelenjavno omako. Ali pa krompir na čebulci. Sem že lačna Lp, Asja

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

18. dec 2003 6:56

Ah, te diete... Za ureditev prebave priporočam: namesto solate jejte doma kisano zelje z zelnico. Prebava se vam bo uredila, kot še nikoli. Mislim pa, da celo obstaja dieta (ah, te diete...) s kislim zeljem. Lp, Silva

Asja  

18. dec 2003 8:46

Ja, če se ne motim je dieta, ko 7 dni ješ samo zeljnato juho. Moje mnenje: Lp, Asja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti