Nova dieta???

bejba  

član od: 23.8.2002

sporočila: 3

tema odprta - 20. nov 2003 14:40 | ogledi: 5.970 | odgovori: 24

upam da se bo našel nekdo in mi pomagal.

Nekje sem slišala,da je uspešen sistem hujšanja tak,oz.je to samo ena od neštetih shujševalnih kur,ta,da 5 dni,vsak dan ješ samo eno vrsto hrane.Recimo v ponedeljek samo krompir v neomejenih količinah,v torek samo meso,sreda samo sadje...itd.nato pa naj bi dva dni jedel normalno,torej mešane obroke(seveda ne prenažiranje z sladkarijami in podobnim.In nato vse od začetka.

Moja soseda je tako shujšala,in še vas vprašam če ima kdo izkušnje s to dieto?

anja kutnjak

ferda  

član od: 1.10.2003

sporočila: 280

20. nov 2003 20:59

raje ne hujšaj tako ampak jej vse po vrsti ( samo 5 krat na dan ) več sadja polnozrnatih zadev in jogurtov ( ki jih popij pred 6 uro zvečer) to ti uredi prebavo in to je to, sama sem jo preizkusila pred 5 leti in zdaj se mi je teža ustalila. samo drastično zmanjšaj obroke.dieta sicer traja ampak se splača. sama sem zgubila 10 KG v 3 mesecih. pa razmisli.če te še kaj zanima pa vprašaj. LP suzy

vkrist  

član od: 8.1.2003

sporočila: 42

21. nov 2003 7:51

NE PRETIRAVAJTE, DRAGA DEKLETA IN DAME!!!!!TELOVADBA, TO JE TO. V NAJBLIZJI FITNES ALI KARKOLI, AEROBIKA VSAK DAN ENA URA, ALI AEROBIKA Z RAHLIMI UTEZMI (1 KG) IN SE BO ZACELO TOPITI...Pa zmanjsal se bo apetit, kajti ce se najem tik pred telovadbo, mi je slabo, ne morem dobro delat. Jesti torej par ur prej, tam se sprostim, spotim, res je krasno.Seveda je optimalno, če ima čovek dosti časa, da lahko kombiniraš razne obilke telesne vadbe, aerobika, fitnes z utežmi, gibanje na prostem, sprehodi,...učinek je hiter, hitri rezultat daje vzpodbudo za naprej. Kar pogumno ! Pospeši se presnova, krepijo se mišice. Ne stradajte, jejte po pameti in po notranjem glasu.Pazite na zdravje, ker je dragoceno in eno samo. To niso prazne fraze, ampak izkušnje, toplo vam priporočam telovadbo.Fizična aktivnost prežene iz telesa stres, ki ga je dandanes okrog nas preveč. Koristi so mnogotere, pa sama nisem noben fanatik, samo občutek sreče, ki me prevzame ob telobvadbi in občutek, da sem naredila nekaj za sebe je res lep,privoščim ga vsem. Vzemite si ga !

bejba  

član od: 23.8.2002

21. nov 2003 10:12

jah,od športnih aktivnosti mi ni treba govort. Jih poznam boljš kot ti:) Treniram taekwon-do,3x na teden imamo treninge,vmes hodim še na fitnes in potem še razna tekmovanja,tko da... O tisti dieti sem vprašala zato,ker imamo čez 10 dni tekmovanje jst sem se pa zredila za ene 3 kilce in ne spadam več v svojo prejšnjo kategorijo.In potem je trener rekel da moram shujšat za te tri kile.

Stasa  

član od: 17.3.2002

sporočila: 299

21. nov 2003 11:17

Če sešteješ vse posamične obroke, ki so predpisani za en dan, ugotoviš, da je dnevni kaloričen vnos majhen. In ZARADI TEGA - ker poješ manj kalorij, kot bi jih sicer (ar pa je itak skupen element vsem dietam), na taki dieti shujšaš - izgubiš vodo, glikogen...izguba maščobe je bolj majhna. . To, da en dan kao uživaš le OH ali B (da ne govorim o tem, da je na tej dieti en dan škroben en pa ogljikovo hidraten, posebej pa je določen še sadni dan - vsakdo, ki ima vsaj malo pojma o prehrani, ve, da je že tak razporeditev absurd - tako sadje kot škrob sta ogljikova hidrata). Bejba, tebi pa priporočam, da teh deset dni ješ pretežno beljakovinsko prehrano z veliko zelenjave. Vsekakor pred tekmo poskrbi za OH, da ne boš slabotna. LP, Staša

Anda  

član od: 10.9.2002

sporočila: 24

24. nov 2003 11:32

Vedno govorimo samo o hrani, pozabljamo pa na pijačo. Vse vrste pijače, razen vode, redijo. Seveda ob zamenjavi sladkih pijač z vodo ne shujšaš na hitro, razen če je teža res zelo previsoka, pomaga pa ( preizkušeno ). Anda

Stasa  

član od: 17.3.2002

sporočila: 299

24. nov 2003 17:20

Res je. LP, Staša

Nizozemka  

član od: 6.5.2003

25. nov 2003 17:32

Zivjo, verjetno sem ze malo pozna, ampak meni je ta dijeta zelo pomagala, v 3 tednih 7 kg... Gre pa takole, prvi dan jes meso, piscanca, najraje pecenega brez kakrsne mascobe, za kosilo 2 zrezka + solata, za vecerjo 1 zrezek +solata. Za zajtrk najraje kaksen jogurt(navaden) z musliji, vmes pa za malico jabolko ali banano itd... Drugi dan, v slani vodi skuhan riz, krompir v kosih, strocji fizol... solata lahko zraven, kosilo vec kot za vecerjo, zajtrk polnozrnata strucka, jogurt musli, malca - sadje!!!! Tretji dan zajtrk malica vse neako, kosilo vecerja testenine z paradiznikom ali ketchupom, pizza samo s paradiznikom in podobno. Cetrti dan seveda ne prenaziranje jes normalno, pri vsakem obroku pa seveda jabolko. Za energijo lahko pojes eno vrstico cokolade, pa mislim da 1. ali2. dan pride za posladek pri kosilu ali vecerji tortica!!! Enkrat mesecno lahko naredis sadni dan enkrat vodni dan, oba ali enega, kakor ti pase... Seveda se izogibamo alkoholu, popiti najmanj liter vode na dan, pa priporocljivo je pa ne samo za to dijeto, pred kosilom ali vecerjo, se pravi pred vecjimi obroki, kozarec tople vode!!! Seveda je vsakrsn razgibavanje najbolse, ampak vcasih nimas caa, ali volje za to!!! Upam, da sem ti kaj pomagala!! Sanja p.s. V prvem tednu sem zgubila 3 kg, seveda je bilo vecino vode ampak nekaj je, se mi je pa poznalo 7 kg zelo!!! Nizozemka

Asja  

član od: 23.10.2002

sporočila: 515

25. nov 2003 21:32

Bejba! Najbrž misliš dieto, ki traja 3 mesece in imaš 1. dan proteinski, 2. dan škrobni, 3. dan ogljikove hidrate in 4. dan vitaminski. Lp, Asja

renatana  

član od: 19.4.2003

sporočila: 250

13. dec 2003 18:26

Asja, kako pa gre ta dieta bolj podrobno?

giusepe  

član od: 1.4.2003

sporočila: 10

13. dec 2003 19:28

bejba! Tri kg boš pa že izgubila če ne drugače pa v savni.Ko boš šla v savno tisti dan spij veliko vode boš videla da se ti bo poznalo. Lahko pa me vzameš s sabo in skupaj nama bo uspelo Lp Giusepe jože črne

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti