4. mar 2011 15:24
Pri nas največ zapravimo v drogeriji, predvsem zaradi otroka (plenice, robčki, kakšna kašica, sok, na splošno kozmetika). Potem pa je tu zelenjava, ki je meni osebno resnično grozno draga. Na srečo imamo vrtiček, ki ga skrbno in z ljubeznijo urejam, tako, da imamo za sproti od pomladi do pozne jeseni (tudi čez zimo kakšen motovilec pa brstični ohrovt) in nekaj roma tudi v skrinjo. Na žalost živimo v garsonjeri in nimam velike skrinje (par predalov), tako da me z zelenjavo veliko zalaga mama, ki ima doma njivo in rastlinjake, posledično pa pridela ogromno (seveda delamo tudi ozimnico).
Smo pa tudi mi letali po trgovinah večkrat na teden, ko je česa zmanjkalo. Na koncu sem se ujezila in naredila plan, ki se je glasil: točno določeno vsoto denarja namenimo za hrano; čez vsoto se ne gre in kupujemo 1x na teden. Obneslo se je čudovito in še vedno prakticiramo več ali manj tako. Bistvo nakupanja je samodisciplina (nas ponavadi vržejo iz tira kake slaščice, ki jih doma ne morem pripravljat - nimam pečice).
Odkar sem na porodniški kuham po 2x na dan (in kljub temu ne zapravimo dosti več, kot smo prej).
jasna