Oblačilni report pomlad poletje 2011

andrejka  

član od: 1.8.2004

sporočila: 800

20. mar 2011 10:10

Na nekem drugem forumu sem zasledila tale link s krasnimi oblačili. Žal je to španski katalog za blago in ne za narejena oblačila. Všeč mi je, ker je v njem pestra paleta oblačil: od zadržane klasike do navolančkanih in frfotavih oblekic, veliko je tudi cvetličnih in mavričnih potiskov, ki so mi izjemno všeč. http://www.cadenamujer.com/CVMPV2011/cvmpv2011.html

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

22. mar 2011 7:21

Vendelina, a nisi nekoč govorila o nošenju moške srajce (za ženske, da ne bo pomote)? Ko sem gledala slikce na linkih, ki so bili v nekem tvojem postu, je bilo tudi veliko moških detajlov? Kupila sem si zelo fino moško srajco (imam očala z belim okvirjem in zato je bela trenutno in), pa mi dlje, kot da jo nosim h hlačnemu kostimu, ne seže. mimika

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

22. mar 2011 10:17

No, pa poskusimo z moško srajco

- če imaš kakšne haremske hlače (ne tiste grozljivke iz trikotaže ampak iz korektnega materiala), ta kos funkcionira totalno drugačno, če imaš zraven belo moško srajco in leder kratko jaknico

- potem se npr super kombinira z dolgim krlom: recimo, imaš kakšno daljše krilo z razporkom, spodaj oblečeš majčko enake barve kot krilo (recimo črno) in potem čez oblečeš moško srajco, gumbov ne zapneš, namesto tega zavežeš v vozel spredaj in je to TO.  Slovesna varianta tega je, da imaš belo srajco v kombinaciji s temnim svilenim krlom, ki ima tilasto podlogo (da deluje bolj široko), zraven pa kakšno svetlečo torbico

- za kežual soboto: oblečeš kavbojke, belo spodnjo majčko in čez belo srajco, zavezano v vozel in čez blazer in greš na tržnico, poletna verzija tega istega je to, da imaš namesto kavbojk kratke hlače in nizkopetne gladiatorke.

- bolj funky verzija tega istega: namesto kavbojk imaš svetleče kavbojke ali pa pajkice in seveda štikle

- Oblečeš jo čez poletno oblekico z naramnicami, prepasaš in si čisto decent za službo (ker drugače s tenkimi naramnicami ne hodimo v službo).

Hope this helps

Vendelina jr.

facko  

član od: 6.2.2003

sporočila: 47

22. mar 2011 14:28

No, ampak pri teh belih moških srajcah je tako, da niti slučajno ne pašejo vsaki - najbolje pristojijo suhim ženskam in takim, ki nimajo izrazitih oblin in pri katerih ni velike razlike med obsegom oprsja, pasu in bokov, najslabše pa grejo na postavo peščene ure. Še posebej, če je oprsje večje od švoh B košarice. V tem primeru se moška srajca, ki ti je čez prsi prav, prav nemarno nabere okoli pasu in tako zakrije ta atribut, hkrati pa še dodatno razširi in poudari boke. Končni učinek je blizu temu, kar smo lahko videli pri Špeli Grošelj v zadnjem videu - punca, ki bi v kaki drugi opravi zgledala čisto ok (pač večje prsi in boki in ozek pas), je v tisti v pasu nabrani oblekci zgledala kakih 10 kil težja kot je v resnici. Peščenim uram pač najbolje pristojijo oblačila, ki so v pasu telirana. facko

Vendelina jr.  

22. mar 2011 17:16

Pri moških srajcah je tako, da moramo nositi v resnici preveliko zadevo, potem je stvar seksi, v nasprotnem primeru je dizaster. Recimo, jaz imam konfekcijo 38  (mimogrede, zelo zadovoljna s svojimi oblinami) in nosim moške srajce v velikosti L.

Manj kot M je pa tudi za tiste s 36 in 34 brezveze.

In ker je oblačilo itak preveliko, ni tako silno važno, kakšne obline so ali jih ni ali pa je kje oblin za kakšno spoznanje viška - stvar je v attitudu.  The best man for the job is a woman. Če pa tega ne zmore, mora pa počakati, da bo zrasla do sem.

Vendelina jr.

facko  

član od: 6.2.2003

sporočila: 47

22. mar 2011 20:11

Hm, pa se ti res ne zdi, da s svojo višino in konfekcijsko številko 38 sodiš med suhe (to ne pomeni brez oblin) in da srajca, tudi če ni idealnega kroja, ne naredi kakšne hude škode v smislu širjenja postave? Jaz pri 165 in konfekciji 44 definitivno ne spadam v to kategorijo. Spadam pa med peščene ure (v pasu mi je prav konfekcija 40 in kupljeno redno nosim k šivilji na ožanje) in ti lahko iz prve roke povem, da moške srajce na meni izpadejo smešno, oziroma v njih zgledam 3x debelejša kot sem v resnici. Moški kroji so pač no go, če pa imam na sebi telirano belo srajčko, je čisto druga pesem in tudi komplimentov ne zmanjka. Ugotovila sem namreč, da attitude nič ne pomaga, če v določenem outfitu zgledaš kot nasedel kit (oziroma nasedla meduza, kot je fenomen duhovito poimenovala irenasirena). Zakaj bi se človek tlačil v zadeve, v katerih zgleda v najboljšem primeru povprečen, če bi lahko z malo drugačno izbiro izpadel perfekten? (primer: Danica Lovenjak na Viktorjih- vir: rtvslo.si) facko

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

22. mar 2011 20:50

Ummmm.... sice nisem ravno najbolj modno podkovana, ampak - a katera na zgornji sliki zgleda perfektno? Sonja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

22. mar 2011 21:28

Jezus kristus za levo in desno, auč, to pa boli. Mamamia

mamamia

Vendelina jr.  

22. mar 2011 21:31

Nobena.

Tista z leve strani doma nima ogledala, v katerem bi se lahko pogledala, tista stvar na desni mi deluje tako kot kakšna najstniška zakompleksana mlajša sestra na poroki na južnoangleškem podeželju, tista na sredi je pa kiksnila barvo. To pa zato, ker ni brala kulinarike, kjer smo se lepo učile, da se od št 42 naprej izogibamo belemu totalu. Tale obleka bi mnogo bolje izgledala v črni ali temnomodri izvedbi in ženska bi delovala ženstveno in seksi, tako deluje pa samo preširoko za belo barvo. Ta obleka bi dobro delovala tudi v zlati izvedbi....samo v tem primeru je ne bi smela nositi blondinka, ker bi bilo preveč rumene informacije.

Vendelina jr.

Zara-Marisa  

član od: 12.6.2003

sporočila: 351

22. mar 2011 21:32

Saj v tem je point - niso perfektne oz. vsaj ne na tej fotografiji, morda so te tri dame na kakšni drugi bolj "fotogenične". Tale bela oblekca bi mi bila včeč, če bi bila brez rokavov, ampak ne na tejle punci, na kakšni bolj koščeni. Pa nimam nič proti oblinam!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti