Ežoj in argentina

neznan uporabnik

5. mar 2011 10:42

Vidiš zaj Rimljanka, ti pa tvoje rože s trnjem obdano. Saj ni ravno treba vse met trnje,da te bode pa praska,ne. Še celo mimoze si mi spremenila v akacije al kaj vem kaj že. V trnje uglavnom. Rad te ma,

Multivitamin

multivitamin

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

5. mar 2011 22:59

Evo, že drugi dan sem v Bariločah, ( pa mimgrede,polno ime mesta je San Carlos de Bariloche ), pa se še kar ne morem znebit Mendoze. Samo še to o Mendozi, in je več ne omenim.

Bodoči, da je mesto narejeno v puščavi, je treba vse zalivat. Po obeh straneh ulic, so napeljani kanali za zalivanje dreves. Videti je takole:

in takole:

Vsake toliko časa v kanale spustijo vodo in drevesa zalijejo. V strogem centru so kanali pokriti, drugje pa ne.

Danes je prišla na vrsti operativa, da se ne bi naprej kaj zataknilo, Treba je bilo kupit vozovnico za Puerto Madryn in rezervirat sobo, vse urejeno. Kot sem že povedal, potovanje ( če se temu sme tako rečt, glede na tiste, ki jih srečujem, in si za potovanje vzamejo let ali dva ) se je prevesilo v drugo polovico. Danes zjutraj se dalo videt tole:

*ebeš ti spanje na kamenu, lahko še kakšno reumo fašeš!

ežoj

ežoj  

5. mar 2011 23:10

Vračajoč se z avtobusne postaje, zavijem na plažo mesta Bariloche, na jezeru Nahuel Haupi, na obalah katerega se nahaja mesto Bariloche. Na plaži, ne moreš verjamet, srečam spet tistega turista, ki je namakal noge v Parani. Spet jaz: a lahko slikam, pravi lahko, a lahko spet pomahaš za naš kulinarični sciedad, pomaha:

Pravi da je voda dokaj mrzla, po oceni 19-20 stopinj, torej osvežilna in zelo čista-

Potem je že treba kaj poiskat za kosilo. Evo:

A na vratih piše:

» nema vina više »

Torej fiva, dolguješ mi 1,2 € ( 6 pesos ), za taksi. Grem drugam. Torej ( fiva ) steaki so v Argentini vsepovsod dobri ( zadnji dan v Men………… uf, obljubil sem, da je več ne omenim, torej zadnji dan, saj veste kje, sem bil mal pozen za kosilo, odločim se da grem na merkado central. Ker sem pozan, je vse zaprto razen enih par restavracij, pa tudi one zapirajo. Lahko vzamem kakšno pico ali steak, odločim se za slednjega. Naročim » punto » ( po naše midium ), natakarica ga prinese čez dve minuti, torej že pečen, čakal nekje na robu, pa je takav bil tudi videti. Za pojest super, brez pripomb ), odločim se za eno drugo specialiteto iz teh krajev: jagnjetino. Nekaj zelo slastnega in aromatićnega so mi prinesli, kar bi skupaj s steklenico piva ( litarsko ) že zahtevalo meditacijo o dovršenosti vesolja…………. uf, me je zaneslo, to je iz ene druge teme ( foruma ).

Odločim se, da se mal pozanimam za rent a car, stane nekje 260 AR$ ( cca55 € ). Pridem do ene agencije, vprašam če abla ingleze, abla in izabla da danes in jutri ni nobenega avta na razpolago. Grem do druge agencije, spet vprašam če abla ingleze, ne abla, izabla pa da no coche para hoy y manana, *ebiga, kaj pa čem, očitno mi ni namenjeno da rentam avto v Barilochah ( pravi un fatalist v meni ) meni pa ne ostane drugega kot da se sprijaznim, in takole mi pravzaprav gre cel dan. Sicer, jaz se tudi ne pritožujem, kar bom videl pač bom, kaj pa ne, bo ostalo za drugič, saj sem še mlad, bo še priložnosti.

Uf, neki me ramena in vrat bolijo, sem bil na tisti plaži enih par ur, škoda da ni bilo nobene čivave………. Upam, da nisem preveč izgorel.

Zdej pa res neham

Čaw do prihodnjič

ežoj

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

5. mar 2011 23:21

A ni blo nobene čivave? O joj, joj! Tole je pa mene nasmejalo.

naor

ežoj  

6. mar 2011 0:14

evo spet jaz,

moram mislit tudi na ljubitelje šavja. Danes prvič v Argentini videl rožice v parku, take, da niso na drevesu:

in:

in:

Tole sem pa pozabil, kaže, da bom ( lahko ) imel resne težave, enako kot lanski let. Zjutraj sem dal vse v pralnico ( že sem se bal, da se ne bodo začele muhere zbirat okrog mojega kovčka, zaradi močneg vonja po moškem ). Maloprej sem dvignil iz pralnice, med ostalim, vse gate zlikane. Moja rit tega ni vajena, lahko, da bodo kaki izpuščaji, pa ne vem će bo bepanten dovolj. Elaphus, ne vem če veš, a bi un tvoj kolagen ( ali kar je ž e pomagal proti takim izpuščajem? To mi sicer nič ne nuca, dobro je pa vedet za drug let.

Mater, spet sem izgorel na soncu, upam da ne bo hujšega, bolj me skrbijo izpuščaji, saj veste kje........

ežoj

ežoj  

6. mar 2011 0:16

Pa jaz še enkrat: una prva slika je v naravi, ni v parku.

ežoj

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

6. mar 2011 0:33

!

lp

mzm

manca51  

član od: 5.5.2008

sporočila: 511

6. mar 2011 0:55

Ežoj , lepo pozdravljen . Če te je sonce ožgalo , te naj kakšna muhera namaže z jogurtom , pomaga , prijetno hladi . Povej , a tisti kuža , ki spi tam na klopi , te spremlja na tvojem potepanju ? Ja , ko študent na rajžo gre ..... Lepo se imej in uživaj , saj veš , samo enkrat si mlad in priložnost zamujena , ne povrne se nobena ..... manca51

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

6. mar 2011 1:20

Me kr ma, da bi spet šla na eno tako potovanje.

Vanja

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

6. mar 2011 8:50

Ežoj, kakšne lepe rožice. Tiste na prvi sliki še posebej, kalifornijski mak, moje najljubše, jih imam vsako leto na svojem vrt Uživaj še naprej! rosie

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti