Ežoj in argentina

neznan uporabnik

4. mar 2011 14:25

Hehe, Manca, pa nisem jaz tak nor,da bi se z vrha Pohorja pelal do Arene na pležuhu,no. Pa lisice gor al dol. Samo, ker bi se jaz lepo natreniral, pa kako sexi opremo vrgo nase, lisice verjetno ne bi ravno pobegnile. No, medvedi verjetno tud ne. Če prideš ti to gledat, se pa jaz tud s pležuhom peljem do Arene. Tam bo pa itak mamamia pa ognjič s prvo pomočjo. Pa še kera lisička pa medved verjetno tud.

Multivitamin

multivitamin

franciska  

član od: 15.2.2011

sporočila: 144

4. mar 2011 19:44

Če je res taka vročina kot pravite, potem morajo pa ženske stran od Ežoja, da ga ne pregrejejo in mu možgane skurile. franciska

barbara9  

član od: 31.1.2007

sporočila: 757

4. mar 2011 21:53

Hi, hi, ezoja vidim v statistiki :) Zdaj pa nekaj bo ....

Še naprej se lepo imej

barbara9

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

5. mar 2011 0:05

Evo še pozdrav iz Mendoze:

Moram neki žižka poiskat, da vidimo kako stoji " kosa nostra ".

Sedaj sem v Bariločah, oglasim se še pozneje.

Ja barbara, tole sem poskusil poslat pred nekaj urami, pa mi ni uspelo!

ežoj

neznan uporabnik

5. mar 2011 0:14

Ežoj, koza nostra propala. Propala Slovenija. Bo treba eno revolucion para.... če ne pa pležuh pa tak. Upam,da mučos se maš splendidos. Lepo bodi pa hvala za prispevke.

Multivitamin

multivitamin

ežoj  

5. mar 2011 2:13

Evo, sedaj sem v Bariločah, od začetka je neki internet nagajal, upam, da se bo uredilo. Glede une druge polovice postelje ( saj vem, da vas zanima ) iz Mendoze: zasedla jo je ena študentka, četrti letnik menadžmenta v Mendozi. Prijetno smo se pogovarjali, čeprav me je v štartu užalila ( pa je ni nič sram tujce žalit, čeprav ona misli, da jaz ne vem, da me je užalila ). Klical je namreč njen fant in je vprašal kakega sopotnika ima, in mu odgovori: starejši gospod, govori angleško,   meni da reče starejši, pa ne moreš verjamet, tako je to ko se potepaš po svetu.

Drugač, ona je potovala k fantovi familiji , sestra od fanta slavi petnajsti rojstni dan, in za punce je to veliki dogodek, takrat se naredi velika fešta, veliko povabljenih, pa veliko stane, obleke………..

No glede španščine, pravzaprav ni hudo: treba je le znat čim več besed. Problem je le v tem, da oni uporabljajo večinoma one besede, ki jih jaz ne poznam, če pa jo slučajno poznam, uporabljajo je tako, da je jaz ne prepoznam

O tisti Mendozi bi pa tudi lahko kaj več povedal, pa nekako ne pride na vrsto. Kot veste, sem obiskal eno vinarijo ( ali je bolj prav, vinsko klet ) po imenu Lopez. Skratka, nekaj ogromnega, ob priliki bom priložil še kakšno slikico. Tukaj ( v Mendozi ) od tega delajo bsines: organizirani obisk, ogled praktički vseh obratov, degustacija petih vrst vina, kosilo in pol litre vina……………. Vredno ogleda.

Naj povem le še to, da tukaj imajo ( so naredili ) idealne ( po njihovem ) pogoje za vzgojo trte. Podnebje je skos vroče, oni po vinogradih imajo napeljane cevi in kaplično nenehno zalivajo, razen ( se mi zdi ) petnajst dni pred trgatvijo.

No, glede tistega potovanja, ful service: so res postregli večerjo, kot na letalu :mal nekakšne rižote, kos pečenega piščanca s pire krompirjem ( instant-bljak ), solata, puding in kozarec koka kole. Za zajtrk pa kava ( ali čaj ) in nekakšen piškot, za kosilo pa le sendvič .

Jaz sem bil presenečen nad pokrajino, vsaj tisto kar sem videl, ko je bil dan, torej zadnjih 400 kilomertrov pred Barilochem: pokrajina je pol puščava, sam nekakšni majhni grmički rastejo.

No, glede vprašanj:

-          Rimljanka, a veš, da po parkih nikjer nimajo rož ( takih, da niso olesenele ), no izjema je tist litle fire, to itak vsepovsod raste.

-          Glede izhodišča za odprave, iz Mendoze se gre na Aconcagvu- najvišji vrst južne amerike, iz Barilochea pa, na nekaj tukajšnjih ( se mi zdi ) dvatisočakov.

-          Ognjič, veš da smo se dvakrat fajn imeli v Mariboru ( pogrešam pa tumpiko ) ( pa tudi Sibo ali kaj je že po l bil )

-          Fiva, tukaj je zelo toplo, enako kot v Mendozi, glede planov, bom videl jutar kam bom odtinil. Tudi ona študentka na avtobusu mi je predlagala da grem na nevemkakšen cero ( saj imam zapisano ), pa menda neka žičnica pelje, pa kolk da je fajn razgled na dolino in nevem kolk jezer- jaz pa sem iz tistega bosanskega vica: meni je tukaj dol lepo in ni treba, da rinem v neke karpate ( kot bi ena rekla ) da to ugotovim ( pa ravno mene našla, da spustim plemenito dušo v Andih ).

ežoj

ežoj  

5. mar 2011 2:20

Pa še nekaj besede o hostlih: izpadlo je, da je precej gužva in je pravzaprav rahlo problem dobit sobo. Jaz običajno ( če se le da ) vzamem enoposteljno sobo. Ponavadi po internetu poiščem kakšen dan vnaprej. Tukaj mi ni uspelo, vse je bilo zasedeno, pa sem rezerviral dorm v štiriposteljni sobi. Ko sem prišel v Bariloche, sem vseen pokukal na turistično agencijo, če se kje dobi enoposteljna soba ( kljub temu, da sem tam za rezervacijo plačal, se mi zdi cca 7€ ), pa od tega nimam nič. Sostanovalci so trije študenti iz Buenos Airesa, fant pa punca in njihov prijatelj, potujejo skupaj z avtom, jutri odhajajo naprej.

Pravzaprav je v hostlih lepo vzdušje, zmeraj srečaš nove ljudi. Malo prej sem srečal » zemljake », zakonca ( ali koruznika, nisem vprašal) iz anglije, na enoletnem potovanju po amerikah, začela sta na Yuconu. Še najbolj je zanimivo, da sta nekje mojih let ( torej nekaj čez dvaintrideset), ja, mi mladi!

Jutar se takoj dam v akcijo, kupit karto za Puerto Madryn, in tam rezervirat hostl, sedajh se mi več ne ljubi pisat, bodi za enkrat dovolj, itak sem se » razpričo«.

Če bo šlo, jutar še kakšno slikico prilimam.

ežoj

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

5. mar 2011 9:35

Prijetno branje. Hvala Ežoj. Pa srečno naprej!

Migla

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

5. mar 2011 10:15

ežoj je napisal/a:
Rimljanka, a veš, da po parkih nikjer nimajo rož ( takih, da niso olesenele ), no izjema je tist litle fire, to itak vsepovsod raste ežoj
ežoj je napisal/a:
Tudi ona študentka na avtobusu mi je predlagala da grem na nevemkakšen cero ( saj imam zapisano ), pa menda neka žičnica pelje, pa kolk da je fajn razgled na dolino in nevem kolk jezer- jaz pa sem iz tistega bosanskega vica: meni je tukaj dol lepo in ni treba, da rinem v neke karpate ( kot bi ena rekla ) da to ugotovim ( pa ravno mene našla, da spustim plemenito dušo v Andih ).

ežoj
S tem se pa čist strinjam...rinit v karpate in občudovat navzdol dolino . Kot, da se ne da tega lepo od blizu naredit Ognjič

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

5. mar 2011 10:35

ežoj, v kurniku je nos do tal, vse te lepo prosimo za vsaj dve slikici litle firea, hvala in srečno pot.

lp

mzm

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti