5. mar 2011 2:13
Evo, sedaj sem v Bariločah, od začetka je neki internet nagajal, upam, da se bo uredilo. Glede une druge polovice postelje ( saj vem, da vas zanima ) iz Mendoze: zasedla jo je ena študentka, četrti letnik menadžmenta v Mendozi. Prijetno smo se pogovarjali, čeprav me je v štartu užalila ( pa je ni nič sram tujce žalit, čeprav ona misli, da jaz ne vem, da me je užalila ). Klical je namreč njen fant in je vprašal kakega sopotnika ima, in mu odgovori: starejši gospod, govori angleško, meni da reče starejši, pa ne moreš verjamet, tako je to ko se potepaš po svetu.
Drugač, ona je potovala k fantovi familiji , sestra od fanta slavi petnajsti rojstni dan, in za punce je to veliki dogodek, takrat se naredi velika fešta, veliko povabljenih, pa veliko stane, obleke………..
No glede španščine, pravzaprav ni hudo: treba je le znat čim več besed. Problem je le v tem, da oni uporabljajo večinoma one besede, ki jih jaz ne poznam, če pa jo slučajno poznam, uporabljajo je tako, da je jaz ne prepoznam
O tisti Mendozi bi pa tudi lahko kaj več povedal, pa nekako ne pride na vrsto. Kot veste, sem obiskal eno vinarijo ( ali je bolj prav, vinsko klet ) po imenu Lopez. Skratka, nekaj ogromnega, ob priliki bom priložil še kakšno slikico. Tukaj ( v Mendozi ) od tega delajo bsines: organizirani obisk, ogled praktički vseh obratov, degustacija petih vrst vina, kosilo in pol litre vina……………. Vredno ogleda.
Naj povem le še to, da tukaj imajo ( so naredili ) idealne ( po njihovem ) pogoje za vzgojo trte. Podnebje je skos vroče, oni po vinogradih imajo napeljane cevi in kaplično nenehno zalivajo, razen ( se mi zdi ) petnajst dni pred trgatvijo.
No, glede tistega potovanja, ful service: so res postregli večerjo, kot na letalu :mal nekakšne rižote, kos pečenega piščanca s pire krompirjem ( instant-bljak ), solata, puding in kozarec koka kole. Za zajtrk pa kava ( ali čaj ) in nekakšen piškot, za kosilo pa le sendvič .
Jaz sem bil presenečen nad pokrajino, vsaj tisto kar sem videl, ko je bil dan, torej zadnjih 400 kilomertrov pred Barilochem: pokrajina je pol puščava, sam nekakšni majhni grmički rastejo.
No, glede vprašanj:
- Rimljanka, a veš, da po parkih nikjer nimajo rož ( takih, da niso olesenele ), no izjema je tist litle fire, to itak vsepovsod raste.
- Glede izhodišča za odprave, iz Mendoze se gre na Aconcagvu- najvišji vrst južne amerike, iz Barilochea pa, na nekaj tukajšnjih ( se mi zdi ) dvatisočakov.
- Ognjič, veš da smo se dvakrat fajn imeli v Mariboru ( pogrešam pa tumpiko ) ( pa tudi Sibo ali kaj je že po l bil )
- Fiva, tukaj je zelo toplo, enako kot v Mendozi, glede planov, bom videl jutar kam bom odtinil. Tudi ona študentka na avtobusu mi je predlagala da grem na nevemkakšen cero ( saj imam zapisano ), pa menda neka žičnica pelje, pa kolk da je fajn razgled na dolino in nevem kolk jezer- jaz pa sem iz tistega bosanskega vica: meni je tukaj dol lepo in ni treba, da rinem v neke karpate ( kot bi ena rekla ) da to ugotovim ( pa ravno mene našla, da spustim plemenito dušo v Andih ).
ežoj