27. jan 2011 10:03
jaz bi si odrezala mezinec na levi nogi samo da ne bi marala sladkega tunna http://titabota.blogspot.com/
27. jan 2011 10:03
jaz bi si odrezala mezinec na levi nogi samo da ne bi marala sladkega tunna http://titabota.blogspot.com/
27. jan 2011 10:33
Jaz sem bila kot mlada punca nora na sladko, kot otrok sem lahko ure in ure čepela ob knjigah in škatli Domačica piškotov ali pa Jadro napolitankah (še dobro, da smo takrat otroci vse take reči vsakodnevno pokurili z gumitvistom in divjanjem po blokovskem naselju)
To se je nadaljevalo v srednjo šolo, ko je prišla v ospredje čokolada ... po vsakem "slanem" obroku sem prav hrepenela po vsaj enem koščku čokolade, peciva pa me niso mikala. Potem sem imela srednješolske eksperimente s tedenskimi sadnimi posti, pa kak mesec makrobiotike, pa malo veganstva, enkrat pa sem si zadala, da eno leto ne bom jedla sladkarij, razen suhega sadja (takrat sem bila v "bio" fazi .
No, ta eksperiment "brez sladkorja" se je po dobrem mesecu sfižil, kot je bilo za pričakovati. Zoprna, "lačna" in naploh smotana, sem nekega dne na poti iz šole letela v trgovino "Kalček" na Trubarjevi, si kupila četrt kile "bio" rozin jih jih do dijaškega doma na Poljanski dobesedno pogoltala. (Ljubljančani veste, o kako kratki razdalji govorim) O tem, kako slabo mi je bilo potem, raje ne bi ...
Seveda sem kaj kmalu prišla k pameti in začela glodati čokolado, če me je zamikala. Ampak zanimivo, nekih hudih napadov v stilu "zdaj pa res moram nekaj sladkega", pa ni bilo več tako pogosto.
Potem pa se je po prvem porodu nekaj spremenilo. Sladke reči še zmeraj jem, ampak ne več tako "požrešno" in "pod mus". Rada imam sladkarije, zaželim pa si jih le občasno, pa še to mora biti nekaj majhnega in "nabitega" - optimalne so baklave in druge bosanske slaščice, pa kakšne dobre praline, kakšna marcipanova čokolada ... samo en kos, polnega okusa, pa sem srečna.
V ospredje pa je prišla želja po slanem. Razni grisini, tarallini, bučna semena, tudi čips občasno ... mmmmm. Ni lepšega kot večerno sedenje za računalnikom in grickanje bučnic
Mojca
27. jan 2011 11:16
mamaF je napisal/a: |
kot otrok sem lahko ure in ure čepela ob knjigah in škatli Domačica piškotov ali pa Jadro napolitankah |
pri meni nobena škatla Domačice ne bi zdržala ure in ure
tulka
27. jan 2011 11:26
Tole je čisto moja izkušnja in ne gre, da bi jo prodajala kot univerzalno arcnijo:
Sama sem v zadnjih šestih-sedmih letih naredila en klik v glavi in sicer tako, da sem začela početi vse, kar me zanima. Hočem reči, pred kakimi desetimi, petnajstimi leti bi rekla za kakšno stvar: saj tole je fino, ampak ni časa....in se nisem lotila. Recimo, vedno mi je bila všeč salsa, pa se je nisem lotila, ker je bil problem v soplesalcu (saj veste, kako je moškega spraviti na plesne vaje). Pa so se stvari potem tako zložile, da sem začela hoditi na salso. Pa vedno so mi bile všeč borilne veščine, pa sem si govorila, če se nisem tega lotila v otroštvu, sem sedaj za začetek tega prestara - pa so se spet stvari tako založile, da sedaj komaj čakam, kdaj grem spet na trening. Pa takih primerov je še kar nekaj. In vse mi je odprlo neke nove dimenzije, spoznala sem nove ljudi, še kakšno novo potovanje je tako nastalo - in glej ga zlomka, v resnici se je zmanjšala potreba po takih slanih-sladkih in kar-je-še-tega porivih. Vidim pri sebi, ko se glava ukvarja s kvalitetnimi stvarmi, ne potrebuje bobi palčk
Čeprav, fina temna čokolada v lističih je pa vedno na lagerju
Vendelina jr.
27. jan 2011 11:46
Vendelina jr. je napisal/a: |
Vidim pri sebi, ko se glava ukvarja s kvalitetnimi stvarmi, ne potrebuje bobi palčk Čeprav, fina temna čokolada v lističih je pa vedno na lagerju
|
Moj Človek je vedno govoril, da je sex pavza med dvema cigaretoma, zdaj, ko ne kadiva,....
lp
mzmneznan uporabnik
27. jan 2011 11:59
"Ne poslušajte, kaj govori, glejte, kaj DELA"
Mišzmoke, upam, da si od njegovega govorjenja tudi kaj imela?
Je pa fajn, da ne kadita, pohvalno!
japaja
27. jan 2011 12:05
Vendelina, lahko bi bila čisto univerzalna arcnija, res! Mislim da tole drži kot pribito!
27. jan 2011 12:15
Vendelina
27. jan 2011 12:35
mišzmoke je napisal/a: | ||
Moj Človek je vedno govoril, da je sex pavza med dvema cigaretoma, zdaj, ko ne kadiva,.... lp
|
Uh, mišika, dobra si, da maš pol cajt na kulinariko hodit .
lp
cervus
27. jan 2011 19:17
Moja potreba pa je vbistvu,slano, kislo.Že kot otrok, če sem bila kaj bolna in ko se mi je izboljšalo sem najprej hotela kaj kislega, recimo kumarice al kakšno solato.In tudi sedaj,če mi ni kaj dobro moram pojest,slano ali kislo, bog ne daj sladko. Smo različni,kajti mož in sin pa imata problem s sladkimi stvarmi, to jima gre najbolj v slast.Ja, pa čips je včasih bil moj problem,joj, koliko sem ga pojedla.Pa v nosečnosti,samo je bil problem pritisk pa neslana dieta in sem ga morala enostavno črtat.Sedaj ga kdaj pa kdaj, ampak ga enostavno ne kupim,da ga ne jem.Sedaj mi nekako bolj prijajo arašidi.Pa tudi, boljše, da jih ni pri hiši, ker potem jih hitro zmanjka.Ampak ko te zgrabi, pač, hrsk..... dariKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Hrustljav piščanec iz pečice
Rogljič Croque Madame