Na pomoooooooooč!

tema je zaklenjena

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

22. nov 2010 20:40

zakaj iz generacije v generacijo ponavljamo iste nasvete..... zato, ker generacija za generacijo vedno na novo odkriva svet in življenje, tako kot smo ga mi, ko staršev nismo jemali za prav intelektualna bitja in kot nas, če nam je prav ali ne, naša naslednja generacija jemlje kot muzejske primerke istega ranga kot pterodaktile in junake narodnoosvobodilnega boja. Ker to je točno tako, kot mora biti - in s primerno dozo humorja in razumevanja se imamo lahko tako dobro, kot so se imele naše babice z našimi mamami in se bodo imele naše vnukinje z našimi pravnukinjami. Ne boljše in ne slabše. Prav lepo torej. lep pozdrav, Sonja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

22. nov 2010 21:11

Se čisto strinjam z limnol, da je treba zadevo s humorjem in potrpežljivostjo pogledati. Ampak se ne morem delati, da sem čisto pozabila, kakšna razmišljanja o seksualnosti so se tule že pojavila - in sem vedno znova razmišljala, kako nekdo provocira, da ne more biti res.... Recimo, tu se je nekoč pojavilo neko oh-in-sploh jamranje, kaj da se stori, ko se ugotovi, da pet-šestletnik z zanimivanjem in veseljem otipava svoje spolne organe tam med nogami in joj-kaj-sedaj? Pa se spomnim, da sem prebrala, "da je enim staršem amlo nerodno govoriti o spolnosti in so potem raje tiho" (in če jim je nerodno, zakaj pa niso uporabii kontracepcije, pa bi bila ena skrb manj?). Hočem reči, človek lahko s svojim zgledom, preden ga najstniki nehajo doživljati kot avtoriteto, vendarle kaj stori, da se najstniki v njegovi bližini ne bodo počutili čudno in da bodo pri petnajstih, šestnajstih vsaj vedeli, kje imajo kak spolni organ in kako bi moral funkcinoirati..... Hočem reči: starši (pa tete in strici in babice in dedki tudi) morajo imeti odgovor na vprašanje svojega tri-letnika in potem vsako leto prilagojen odgovor na vprašanje: kako nastanejo otroci. In ta odgovor se pove brez zadreg. Pa mame bi morale imeti eno solidarnost s svojimi hčerkami, preden dobijo menstruacijo, za to,da potem, ko jo, to praznujejo kot nek družinski praznik. In očetje bi morali znati komunicirati s svojimi sinovi (poleg tega, da jih naučijo ciljati vecejko, da ni škropljenja, je še mnogo drugih tem) in jih učiti spoštovanja žensk, da ne bodo potem ti fantje zrasli v nekaj štorastega in mozoljastega. Last but not least: otroci kopirajo svoje starše tudi v slabih stvareh. Obupno velika je verjetnost, da je punca, ki ni samozavestna in ki bo vse naredila za to, da bo ugodila fantu, ta vzorec videla doma in se ga je naučila mnogo pred tem, ko ji je biologija malo zavrela hormone. Obupno velika je verjetnost, da je fant, ki zahteva in pričakuje in manipulira, ta isti vzorec videl doma še preden je začel mutirati. Otroci, ki vidijo starše, ki se spoštujejo in ki jih spoštujejo, bodo to spoštovanje pričakovali tudi od ostalih ljudi v svojem življenju in bodo vse neizogibne mladostne kozlarije lažje prebrodili. In z lahkoto vrgli iz spomina svoje erotične dizastre pri sedemnajstih Vendelina jr.

kozamurnik

sporočila: 2311

23. nov 2010 17:00

mamamia je napisal/a:

naor je napisal/a:

Nikoli dovolj dobronamernih nasvetov, draga kozamurnik. Sicer se ne bi iz generacije v generacijo ponavljale enake zadeve.

naor

S tem se strinjam, pa tudi s prejšnjim postom od naor, da je deklica potrebovala predvsem rame, da se nekomu izpove.

Tudi jaz držim pesti zanjo, da se bo vse dobro izteklo.

Mamamia

mamamia
Res je, naor in mamamia, nasvetov ni nikoli dovolj, sploh če so dobronamerni. Pa imam zato enega tudi jaz, za pomarančiko. Zelo dobronameren, se razume. Lepo bi bilo, da po vsem preplahu ki si ga zagnala, obupanem klicu na pomoč itd.itd., prijaznim gospem, ki so te poučile kako se tej stvari streže, hm, le pojasnila kako se je zadeva iztekla ??? Saj je( bilo) nekaj hudo narobe, ne??? murnik

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

23. nov 2010 17:23

Ah ne sme ti biti, to je ena lepa stvar, saj si uživala kajne? Kot predhodnice bom rekla samo Varno v prihodnje, pa morda bi vseeno kaki dami naslednjič tako vprašanje na zs napisala... bo katera lahko bolj osebno odgovorila, veš potem pa tu vsi preberejo, pa je malo zadrege, malo obrekovanje, pa tudi ti si po nepotrebnem izpostavljena. Začetnica

neznan uporabnik

23. nov 2010 17:36

Mene firbec daje, priznam.

Se mi zdi, da je lepo in prav, da dobimo povratno informacijo. Lepe in srečno končane zgodbe radi slišimo.

Ma v bistvu me ne daje firbec. Če se Pomarančka ne bi sama izpostavila, je nikoli ne bi vprašala: "Kako pa kaj seks?".

japaja

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

23. nov 2010 17:47

jooooooooj, gospe..... pa saj se JE ŽE zahvalila. A ni dovolj? (ampak če nam pošlje košaro doma spečenih piškotov, pa še vedno vzamemo). Sonja

Kotarca  

član od: 13.6.2010

sporočila: 614

23. nov 2010 19:06

Meni je ta štorija prav neverjetna. Ne verjamem ji prav dosti, pa naj se še tako trudim. Kotarca

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

24. nov 2010 17:02

Kotarca je napisal/a:
Meni je ta štorija prav neverjetna. Ne verjamem ji prav dosti, pa naj se še tako trudim.Kotarca

Jaz pa ji verjamem. Ker vidim marsikaj okoli sebe in sem že zdavnja nehala mislit, da je tisto, kar je meni dobro znano, vsaj tako znano tudi drugim. Ni, to področje pa sploh ne. Preberi, kotarca, kaj je napisala proxima, o neznanju s tega področja. Ona govori iz izkušenj iz prve roke. Včasih ne moreš verjeti, česa ženske ne vedo, kako bi potem vedele deklice, ki imajo takšne mame? In strah ima velike oči, in zmeda in vse skupaj, pa koga tudi panika zagrabi. Tako kot tiste, ki ponoči pritečejo v dežurno lekarno po tabletko "za potem". Kaj bi šele rekla, če bi te zgodbe slišala ... a ti vsaj vedo, kako takoj pomagati, in to je dobro.

Mamamia

mamamia

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

24. nov 2010 19:46

Kotarca je napisal/a:
Meni je ta štorija prav neverjetna. Ne verjamem ji prav dosti, pa naj se še tako trudim. Kotarca

Mirne duše verjemi. Pred dvema dnevoma sem "šraufala" deklico devetega razreda o ženskih spolnih organih in menstruacijskem ciklusu, pa je maternico iskala nekje pri želodcu, o ciklusu pa se ji ni niti sanjalo. Takih "biserov" je sicer malo, ampak se najdejo. Na žalost. In se človek vpraša, na kaj, zaboga, mislijo, ko jim mahaš pred nosom s slikami, modeli, razlagami in filmčki. Po moje na kakšnega Brada Pitta

lp

cervus

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

24. nov 2010 20:55

Aha, ravno zdajle sem na enem drugem forumu zvedela, kaj delajo pri pouku, "ko nimajo kaj za delat". Zmišljujejo si pravljico, pri kateri vsak človek na svetu napiše eno črko. Le kako si razdelijo ločila in velike začetnice????

lp

cervus

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti