22. nov 2010 19:43
Vseh in vsakršnih opravil se ne da opraviti doma.
Je res, da se ene da. Je res, da je veliko marketinških prostih strelcev baiziranih doma in potem hodijo na sestanke in si urejajo svoj runik, tako kot jim paše.
Ampak se potem čez nekaj časa izkaže, da telecommuting funkcinora npr. nekaj let, potem pa ta isti free lancer obupno potrebuje vso tisto rutino, ki se ji reče: vstanem, se uredim, grem v službo, prenašam zoprne ljudi, se malo utrudim, grem domov......in jutri spet tako. Ker služba daje en nabor socailnih izkušenj, ki jih človek ne dobi nikjer drugje in če jih nima, se potem tudi zelo težko vključi v ostale pogovore. Da ne govorim o tem, da so je free-lancing blazno rizična stvar, ker v časih krize se najprej zahvalijo za sodelovanje ravno takim pogodbenim partnerjem.
Je pa res, obstaja idealen profil za delo telecommuting in sicer hot-line. Ta dejavnost v času krize lepo prosperira. Sama sem že večkrat rekla, da če bi se, bognedaj, znašla v ekonomski krizi, bi se registrirala za sp. na Telekomu prijavila dve liniji in po eni bi seksala, po drugi bi šlogala - v vsakem primeru bi govorila tistao, kar bi tisti, ki so me poklicali, želeli slišati....
))))))))))))))
Če sem še malo resna: Meni se zdi, da so profili sicer različni, ampak da moramo vsi vključiti v svoja življenja dejstvo, da bomo zaradi profesionalnih razlogov več potovali ali pa menjali kraje bivanja (recimo, da bomo napoteni na kakšno destinacijo za nekaj mesecev, pa čisto vse ne bodo najbolj spektakularne).
Vendelina jr.