13. avg 2013 9:44
naor
13. avg 2013 9:44
naor
13. avg 2013 9:54
Tole sem pa jaz danes na vrtu "našla":
Gospa si je naredila mrežo na idealnem mestu - pred kompostnikom, kjer je polno mušic. Ne vem pa, kdaj bomo kompostnik spet lahko odprli, meni je namreč škoda raztrgati tako lepo mrežo. Pajklja pa je res ogromna, telo meri okrog 2cm.
Pa še povezava do članka o osastem pajku: http://sl.wikipedia.org/wiki/Osasti_pajek
JJ
25. avg 2013 19:06
Le streljaj od našega doma se večkrat pase mama srna z dvema otročkoma.
Noemi
30. avg 2013 20:46
Evo, ni ne kosmato niti pernato:
ežoj
30. avg 2013 21:13
Ežoj, nice! Pridem na žabje krake.
Vanja
30. avg 2013 22:22
elaphus je napisal/a: |
A veste, kako je lišček dobil svojo pisano suknjico in posredno s tem tudi ime? Ko je velika umetnica, mati Narava, barvala ptiče, se lišček nikakor ni mogel preriniti do njenih loncev z barvo. Vsi ptiči so ga odrivali, ga prehitevali in ga potiskali v kot (ne vprašajte zakaj, nimam pojma - verjetno zato, ker brez tega ne bi bilo te štorije). No, ko je poslednjega ptiča Narava lepo pobarvala, je končno kot zadnji prišel na vrsto lišček. Ampak, groza grozna - zmanjkalo je barv!!!! Vsi hoboki so bili prazni! Liščku (ki takrat to še ni bil) je šlo kar na jok. Ker pa je mati Narava silno iznajdljiva, se je spomnila - iz vsakega hoboka je postrgala malce barve, ki je ostala na stenah in dnu in tako je pobarvala celega ptiča, ki je postal pisan in lisast, da je veselje. In dobil ime lišček . lp
|
Lepa zgodbica Na sliki ni videti, da bi bil lišček nesrečen s pisano suknjico le nezaupljiv je, ker sta mu starša s kljunom utepla v glavo.
Lp!
slivovi cmoki
31. avg 2013 10:25
Saj nisem nikjer napisala, da je nesrečen s pisano suknjico! Na jok mu je šlo, ker je mislil, da ne bo pobarvan. Kaj sta mu pa starša s kljunom vtepla v glavo? Tega pa ne vem!
lp
cervus
31. avg 2013 12:17
Hm, žabji kraki - ne vem, kako je s tem, sprašujem tiste, ki morda vedo: ali je ta reč na jedilnikih gostiln sploh še dovoljena?
Sonja
31. avg 2013 12:47
Na Goriškem vem za dve gostilni (no, ena je bila preverjena pred meseci, druga pred kratkim), ki jih še imata v svoji ponudbi.
Spomnim se iz otroštva, kako imenitno je bilo v gostilni naročit ocvrte žabje krake. Z največjim veseljem sem jih pomakala v tatarsko omako, vse do vica, karikature, kjer ob gostilniški mizi, polni žabjih krakov, na invalidskem vozičku sedi žaba z velikimi, žalostnimi očmi.
Za dolgo časa je otroška domišljija zmagala nad kulinarično
lp
mzm
31. avg 2013 13:12
Ravno danes sem povpraševala po njih..V Novi Gorici jih ima samo market v Supernovi ,v ribarnici 13€ za kilogramo. So lepi,mesnati,pakirani na par.In po res dolgem času imajo girice...4€ za kilogram..spet nekaj poceni in odlična specialiteta.Pomokani v koruzni moki,na hitro ocvrti,posoljeni in...
VrtejbenkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Koruzna pogača, obogatena s kefirjem
Borovničevi cmoki z orehi in pehtranom