15. dec 2014 11:54
Kar v tej temi bom zastavila vprašanje, čeprav nisem prepričana, da je popolnoma prava tema:
zanima me, ali za Ljubljano – urbano naselje obstaja predpis, ki določa oskrbo domačih živali?
Hvala.
rdkapica
15. dec 2014 11:54
Kar v tej temi bom zastavila vprašanje, čeprav nisem prepričana, da je popolnoma prava tema:
zanima me, ali za Ljubljano – urbano naselje obstaja predpis, ki določa oskrbo domačih živali?
Hvala.
rdkapica
3. jan 2015 14:52
Mene pa zanima, če je komu znano, zakaj ptički sedaj, od tistega mraza naprej ne hodijo v krmilnico.
Še do pred kakšnim tednom so pojedlo po 2 kg sončničnih semen na dan, sedaj pa pride samo tu pa tam kakšen. Hrano pa jim nasipam redno.
Ve kdo mogoče kaj o tem?
Lp
Tanjika82
3. jan 2015 15:37
Lahko da so od mraza poginili.
the tina
3. jan 2015 16:58
the tina je napisal/a: |
Lahko da so od mraza poginili. |
No ja, ne pretiravaj. Takle mraz nekja dni jim, večini, ne pride do živega. New rečem, da kakšen ne pogine, ampak, to je pač naravno, da je tako.
Pri nas je bilo pred dnevi najbolj mrzlo, kot so povedali uradni podatki za Slovenijo (za nižine, seveda), pa je na krmilnici vse dni živahno, od zore do mraka. Če jih ni, so se odselili kam drugam, to je najverjetnejša razlaga.
rimljanka
3. jan 2015 17:27
Bi jih mogoče lahko božično-novoletno pokanje pregnalo? (No, pri nas jih ni)
BABI 2+2
3. jan 2015 17:42
Ne vem, kaj bi se zgodilo. Mi je čudno, ker bi naj ravno zdaj potrebovali še več hrane...
Še vedno hodita 2 grlici in tu in tam kak vrabček.
Ne vem, kaj je to....
Tanjika82
3. jan 2015 18:45
Tudi pri naj je sicer živahno, zdaj ko imajo na razpolago hrano, pa jih ni. Gozd je cca 200m proč. Staleža mačk je enak kot prejšnja leta. Ponudba je enaka. Veselja nad njihovo požrešnostjo pa nič.
Pred 6 leti smo imeli veliko pernatih obiskovalcev, sedaj pa je kak vrabček, pinoža in redko kak par liščkov. Še sinic ni.
F r i n a
3. jan 2015 19:24
Tudi pri nas je vsako leto manj ptičkov ,nekaj vrabčkev , ni več sinič in ščinkavcev .Je pa veliko vranin srak.
Milži
3. jan 2015 22:09
Vrane in srake so gotovo razlog (eden izmed), pa ne le zdaj, po moje predvsem v času, ko imajo mali ptiči pevci gnezda, torej od pomladi do jeseni.
rimljanka
5. jan 2015 16:30
rdkapica je napisal/a: |
Kar v tej temi bom zastavila vprašanje, čeprav nisem prepričana, da je popolnoma prava tema: zanima me, ali za Ljubljano – urbano naselje obstaja predpis, ki določa oskrbo domačih živali? Hvala.
|
Oskrbo živali povsod po RS ureja krovni zakon - Zakon o žaščiti živali in podzakonski akti oz pravilniki, kot je tale, ki govori o zaščiti hišnih živali:
http://www.uradni-list.si/1/content?id=93040
KO govoriš o "domačih živalih", misliš morda na rejne živali, perutnino, drobnico ...?
Evo pravilnik, kjer so določeni pogoji za zaščito in oskrbo teh:
http://www.uradni-list.si/1/content?id=98666
Za podrobnejša vprašanja pa je najbolje, da se obrneš na UVHVVR, oziroma na svojo območno enoto:
http://www.uvhvvr.gov.si/si/o_uvhvvr/kontakti_obmocnih
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Borovničevi cmoki z orehi in pehtranom
Jabolčna torta