Tristo kosmatih in druga čuda narave

SMARTY1  

član od: 26.2.2014

sporočila: 2750

8. sep 2014 10:28

hedonist je napisal/a:

Čakte mal, pa ta stvor ni nevaren da te useka ??

hedonist

Hedonist, a gledaš preveč grozljivke ? 

SMARTY1

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

8. sep 2014 12:05

hedonist je napisal/a:

Čakte mal, pa ta stvor ni nevaren da te useka ??

hedonist

Mogoče bi pa zate naredil izjemo ;)

Life is war against boredom~

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

8. sep 2014 13:44

Hvala, ste me pomirile čeprav simpatično mi to bitje vseeno ni .

hedonist

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

9. sep 2014 9:52

No, ugotovila sem, da pacient ni Pero, ker je le-ta včeraj ponovno bingljal v kleti, član SDPVN pa je na podlagi fotografij ugotovil, da gre za dve različni vrsti. Pero je mali podkovnjak (Rhinolophus hipposideros), tale revček, ki ga je, najbrž še preden je bil nesrečno priprt, obdelal maček in mu odtrgal del prhuti, pa je dvobrvni netopir (Vespertilio murinus)... ena taka luškana žverca, ki me spominja na miniaturnega medvedka s krilci http://www.naturephoto-cz.com/parti-coloured-bat-pho

Zaenkrat je Feliks v moji oskrbi, ki me časovno skoraj nič ne obremenjuje, saj poleg hrane in vode potrebuje predvsem mir, pa tudi v SDPVN še niso našli nikogar, ki bi ga prevzel. V bistvu je tudi smiselno, da se malo počaka s predajo, ker je žal bolj nebogljen in manj živahen kot prvi dan... dvomim, da bo speljal. Bomo videli, morda mu bo pomen novega imena kaj pomagal.

Heh, s čim se vse ne ukvarjamo, kadar ne kuhamo 

LP, V.

Riddle  

član od: 15.1.2009

sporočila: 418

9. sep 2014 11:22

Stiskam pesti, da se Feliks izvleče :D Je pa lepo, da s takšnim veseljem skrbiš za nebogljeno bitje. Pa še luškani so netopirčki <3

Lp od R.

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

9. sep 2014 13:28

VilmaS, če pa le ne bi preživel, pa predlagam (če nisi predaleč), da povprašaš na društvo ali v PMS, če jih zanima. Vem, da so jih včasih vzeli, za raziskave, zbirke, ne vem več.

rimljanka

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

11. sep 2014 16:42

No, da zaključim zgodbo; Feliks je krivuljo počutja in živahnosti obrnil strmo navzgor, vendar resnost poškodbe kljub temu, da je netopir vitalen, zahteva več kot le domačo oskrbo. Borec se ob posredovanju strokovnjaka, ki sem ga kontaktirala, seli v zatočišče na Muti. Priznam, da sem se na živahno žverco kar navezala; včeraj sva že vadila točko za noč čarovnic (lahko bi se reklo halloween handshaking)- skrij se v rokav in v pravem trenutku pokukaj ven. Žal predstava zaradi zdravstvenih razlogov odpade, upam pa, da mu bodo prhut uspešno pokrpali, da bo lahko odletel novim zmagam naproti.

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4005

11. sep 2014 16:52

Lepo VilmaS...pa saj je še kar simpatičen..ma lep kožušček.

Vrtejbenka

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12960

11. sep 2014 16:56

Draga Vilma,vsa čast da tako skrbno neguješ in skrbiš za to prisrčno in nebogljeno živalico.

mopsika

Sporočilo je spremenil(a) mopsika dne 11. 2014 17:27

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti