10. mar 2014 18:26
Hvala za zabavne komentarje.
Tudi mene je bilo strah za Riso, kar odleglo mi je, odkar je na varnem. Upam, da so jo s kakšnim nageljčkom sprejeli?
Ni je več! Pa sem mislila, da bodo lepo skrbeli zanjo.
Katrca11
10. mar 2014 18:26
Hvala za zabavne komentarje.
Tudi mene je bilo strah za Riso, kar odleglo mi je, odkar je na varnem. Upam, da so jo s kakšnim nageljčkom sprejeli?
Ni je več! Pa sem mislila, da bodo lepo skrbeli zanjo.
Katrca11
10. mar 2014 18:59
Tale "zverina" je pa naš najnovejši član.
Bernarda
10. mar 2014 19:24
Terlikar1,
kako je lep. Čestitam za novega prijatelja.
katti
15. mar 2014 13:02
Katrca11 je napisal/a: |
Za 8. marec so odvzeli prostost Risi Rožnik. Uboga riska, pa tako smo navijali zanjo! Zraven smo upali, da ne bo nihče poškodovan, ne živali ali ljudje, ne ona. Tako mi je prišla na misel tale šepava varianta Prešernove pesmi, upam da se bo kdo nasmehnil: O, Risa, lepa naša zver domača, le kratek čas bila si na svobodi. ti rekel kdo bo, ki po sebi sodi. Bilo je kratko, a se splača!
|
Risina zgodba na žalost nima srečnega konca
Mojca
15. mar 2014 13:59
Nekako sem potiho navijala, da bi ostala svobodna, ne vem zakaj. Zdaj mi je žal, ker je ni več. Tako je naše in naših ljubljenčkov življenje!
naor
15. mar 2014 16:15
rimljanka je napisal/a: |
Dajmo, zaupajmo strokovnjakom, menda vedo, kaj delajo, a ne? rimljanka |
So res vedeli, kaj delajo?
pirnica
15. mar 2014 16:36
Dohtarji v veliki večini primerov vedo, kaj delajo, zato pa hodimo k njim.
lp
cervus
15. mar 2014 16:58
Elaphus, nisem mislila na dohtarje, ampak na vse ostalo, kar sem prebrala v temle sestavku:
http://www.siol.net/novice/slovenija/2014/03/risa
pirnica
15. mar 2014 17:00
Ja nekateri vedo, veliko pa bolj tako na približno. To kar so naredili risi je katastrofa, a so jo res morali tako poškodovati da je poginila ? Tako da je vsako opravičevanje odveč in tudi trditve, ki so se pisale tukaj, da je zanjo boljše življenje v kletki kot v naravi . Upam, da je tiste zdaj vsaj malo sram .
hedonist
15. mar 2014 18:02
Kje pa piše, da je poginila (predvsem ali samo) zaradi tiste poškodbe noge? Splet okoliščin, ki ima podlago, prav gotovo, tudi v tem, da je bila mesec dni brez hrane (risa je bila gotovo vzgojena v živalskem vrtu, nikoli ni lovila v naravi plena, se tega ni naučila, nekja vedenja je že imela, ker je pač dedno (pa kakorkoli že, ne nujno ravno v DNA, so tudi druge oblike), kot jo je bila vajena, v stresu. Mora nam biti jasno, da v naravi vlada krepko hud boj za preživetje, komaj kdo ne premine do starosti, ki jo je dosegla risa. Od risov mislim, seveda. V tem primeru.
Ne pametujmo, ker ne poznamo podrobnosti. Smrt je naravni konec življenja, pa kakorkoli obračamo. Saj, če je ne bi našli, bi se ji zgodilo najbrž, morda kaj dni kasneje isto, poginila bi, od lakote. Samo, da tega ne bi vedeli in ne bi bilo treba pametovati.
Pirnica, ne vem, zakaj tak hud dvom v strokovnjake, menda ne bodo laiki odločali o tem.
Upam, da tisti, ki se zgražajo nad živalskimi vrtovi doma nimajo mačk, nimajo psov, hrčkov, zlatih ribic, fikusov v loncih, tudi slednji se gotovo dosti bolje počutijo v naravi, pa kakšne 1000x večji so, v naravni velikosti.....
Hedonist, niso je hoteli, se je pa zgodilo. Mene ni prav nič sram, še vedno sem globoko prepričana, da žival, ki se je skotila v živalskem vrtu (in, oprosti, kdaj si bil nazadnje v ljubljanskem, da pišeš o kletki z risi, a?????), ni sposobna, (vsaj ne brez velike in dolgoročne pomoči človeka, pa še to je malo verjeten uspeh) preživeti v naravi. Ja, zanjo je bolje, da je v vrtu. Žled je pač povzročil, da je ušla, najbrž ne zato, ker "bi si želela na prostost", ampak, ker je bila prestrašena, ker je pač ograja ni ustavila. Ker je ni bilo.
rimljanka
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Rižek z lososom
Hrustljava solata