8. okt 2010 10:18
E pa *ebiga. Se nisem mislil več oglasit, pa me nekak sprovocirate.
Recimo tako, če ste res ljubitelji pečenja na žaru in imate idealne pogoje za žar, torej ga uporabljate maksimalno, pa dajmo pogledat vaše izkušnje.
Recimo da je v Sloveniji primernih 6 mesecev za pečenje na žaru ( od maja do novembra, raje 5 ), to se pravi letno 6x4=24 krat letno lahko pečete na žaru. Predpostavka je, da hodite na šiht in čez teden nimate čas za žar, pa če ste mal ljubitelji kulinarike, morate jest tudi kaj drugega.. Od teh 24 krat bo sigurno polovica odpadla, bodisi zaradi slabega vremena, bodisi da greste nekam drugam jest.......... torej lahko na let pečete na žaru le 12 krat. Od teh dvanajstkrat, ne boste jedli sam steake, vsaj polovico, torej šestkrat, boste pekli kaj drugega, klasiko, čevapčiče, kotlete, piščance, ribe......... Torej, steake boste pekli šestkrat/let. Če predvidevam, da ste stari nekje okrog 40 let, do zdej ste goveje zreske lahko pekli maksimalno 20 let, torej skupaj enih stodvajsetkrat maksimalno, razporejeno na dvajset let. To so torej vaše maksimalne izkušnje. Če verjamete ali ne, nimate niti pol mojih izkušenj, razen tega je meni kulinarika hoby in delam vse, od testenin, sladic...................... do steak-ov.
Matr, sem pa skromn, ni kaj!
ežoj