28. avg 2010 7:41
E pa *ebiga multivitamin, če se ne bi oglasil bi ostal pametan, tako pa.......... sam si kriv. Praviš, da te moti že let pa pol, jaz bi pa rekel da te moti predvsem od takrat, ko ti je " my dear lady frend " povedala, da ekonomija ni tvoja močnejša stran. Tele forumi po internetu so po svoje zahtevni: nikoli ne veš kdo je na drugi strani računalnika. Če greš zvečer v družbo, v gostilno recimo, greš v tako gostilno kjer so gosti za šankom v glavnem iz tvojega kroga, torej vsi se enako (ne)spoznate na znanost, politiko, ekonomijo........ in tam komot razlagaš svoje videnje tega in onega. Če bi recimo prišel v gostilno v bližini kakšnega kemijskega inštituta, bi najboljše ( če nisi kemik ) bilo bit čist tiho, ker te bojo takoj pošinuli. Na internetu je drugače: na drugi strani imaš lahko nekoga, ki se na stvar čist spozna in ti lahko dokaže, da se motiš, tudi če imaš prav. Pri komuniciranju nasploh, ne sam prek interneta je treba pokazat širino obzorja, svojo omejenost razumevanja pa čimbolj skrit. Če te nekaj močno moti, lahko, da tudi ne dojameš vse finese, in namesto, da se repinčiš, je boljše bit tiho. A je nekdo lady, gents, tovariš, gospod, sir, in kaj je še takih titul je odvisno predvsem od posameznika, kako se on počuti. V medsebojnem komuniciranju, taka naslavljanja razširjajo odtenke v medsebojnih odnosih. Če nekdo za svojo širšo družino reče " pleme ", sedaj in tukaj, iz tega sklepam le, da so mo poznani vsi pomeni besede pleme in je uporablja da povdari initimnost/povezanost, če bi rekel družina, noter so lahko tudi zoprni člani ( družine si ne izbiramo ) in se z besedo pleme pove nekaj več.
Osebno mislim, da smo ljudje predvsem razmišljajoča bitja, se pravi ni važen moj izgled, važno je kaj imam v glavi. A zaradi takega stališča, bom hodil okoli umazan, neobrit, zasmrajen, pomečkan? A se bom skopal enkrat letno, enkrat mesečno, tedensko ali vsak dan? Kdo bo to predpisal? Ti? Vsak si vzame nekaj za normalnega, jaz pa rad zvem, kaj je za druge normalno. In ravno tako je v tistih temah o modi. My dear lady frend ima modo za hobi, sledi revijam, trendom.... in kolk je videti, ji je marsikakšna članica hvaležna, ker dobi servirane izvlečke v smernicah oblačenja............ Lahko bi v prostem času sprehajala cucke in o tem pisala ali kaj drugega počela. Postali smo na nekakšen način čudni: karkoli kdo počne, en kup njih bo skočilo v luft, kolk da jih to moti, kolk je neumno........ izražajo ( po moje ) le svojo omejenost.
Z marsičem se tudi jaz ne strinjam. Če pogledaš tiste linke o moški modi: tam pa ni niti enega normalnega moškega, vsi so videti, kot da bi prišli s parade ponosa. Pa kaj čem, ni mi treba tistega upoštevat.
Pa ne nazadnje: my dear lady frend piše tako, da s užitkom preberem tudi če čist mim useka.
Pa, kot bi rekla my dear lady frend: tko je shvatio je shvatio!
ežoj