Oblačilni report za jesen-zimo 10-11

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

17. sep 2010 9:00

Za tako pojavljanje je itak zadolžena ena produkcijska ekipa in itak so dlje časa montirali meso na podlogo (verjetno kakšna staničevina in potem  na to naklafani šnicli), kot pa je ženska bila v tej opravi. Po moje max. 30 minut

Itak se na takih eventih ljudje večkrat preoblečejo za različne namene (za nastop, za pojavo pred steno z logotiki sponzorjev, za poziranje z nagrado, za afterparty...)

Vprašanje, vredno celotnega performansa je - kaj so naredili z mesom, po tem, ko ni bilo več oblačilo.

Drugače pa še ena za sledilce in sledilke Lady GaGA in za študente lepe kastiljščine.....(estaba pensando en nuestro José). PETA je bila silno užaljena nad razstavo mesa, ker da je "meso rezultat procesa mučenja živali". Na to je LG odgovorila, da ima oblačilo mnogo sporočil in da je njeno to, da "če se ne borimo za svoja prepričanja in za svoje pravice, potem hitro nimamo dosti več pravic kot kosi mesa in da ona pa da ni kos mesa" http://www2.esmas.com/entretenimiento/farandula/204

Vendelina jr.

Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 17. 2010 09:54

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

17. sep 2010 10:16

Ne vem, kaj so naredili z mesom potem; mogoče bi ustrezalo duhovni širini lady gage, da bi ga donirali kaki kuhinji za brezdomce.... Sonja

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

17. sep 2010 16:58

limnol je napisal/a:
Ne vem, kaj so naredili z mesom potem; mogoče bi ustrezalo duhovni širini lady gage, da bi ga donirali kaki kuhinji za brezdomce.... Sonja

Po moje bi pa še boljš naredila, če bi to meso dala psom in mačkam, enako ali večjo količino svežega mesa pa namenila brezdomcem - pa čeprav se ne borijo za svoja prepričanja in pravice tako radikalno kot ona - po moje tud možnosti nimajo, no...

Je pa kar iznajdljivo opravičila svojo ekstravaganco, se mi zdi....

lp

cervus

Vendelina jr.  

23. sep 2010 9:26

Da grem nazaj na osnovno temo, to so pa oblačila.

Odkar tule razpravljamo o tem, kako se obleči, me je že veliko punc marsikaj vprašalo - upam, da so moji odgovori kaj pomagali.  In v tem svojstvu sem izbrala precej pogosto vprašanje - in ker je pogosto, ga lahko kar tule obdelamo. Veliko punc namreč pravi, da bi rade spremenile svoj način oblačenja, ampak da v osnovi ne vedo, kje začeti in potem se zadeve niti ne lotijo, ali pa obstanejo nekje na sredini.

V takih primerih bi svetovala takole:

- Vzemite si vsaj pol dneva (in naj pleme medtem nekja počne zunaj, naj gre v muzeje, na šport, skratka, naj se malo odstrani) in iz omar potegnite čisto vsa oblačila. Brez izjeme.

- Ločite jih na kupe: spodnje perilo, pomladno-poletno in jesensko-zimsko. Potem pa iz vseh teh kupov izločite tisto, kar že več kot dve leti niste oblekle. Tisto, kar je od teh kosov raztegnjeno in brez oblike, tisto je za na odpad. Tisto, kar še ima obliko, je za v škatle in za na humanitarno pomoč.

- Poglejte, kaj vam je ostalo. Ali kaj od teh kosov ustreza kosom, ki spadajo v oblačilno bazo (ki jo navajamo v vseh reportih). Če da, potem to obdržite. Če ne, potem gre to prav tako v škatle in na humanitarno pomoč

- Vzemite seznam kosov, ki definirajo oblačilno bazo. Napišite si, česa v vaši garderobi ni. In potem v trgovinah iščite samo kose s seznama. V eni sezoni sicer ne boste našle vseh kosov, ampak nekaj se bo pa zanesljivo našlo. Npr: Če nimate blazerja, greste iskat samo blazer in ignorirate vse tisto, kar je še na štenderjih. Dokler ne kupite blazerja, ne greste naprej. In je tudi bolje sezono, dve preživeti v treh dobrih kombinacijah in jih kolobariti, (ker za dobro bazo se itak rabi vsaj tri leta), kot pa leta hoditi v oblačlih, ki so zložena brez karšnegakoli koncepta.

S takim pristopom boste v enem letu bistveno bolje oblečene in več reda boste imele v omari.

Vendelina jr.

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

23. sep 2010 11:27

Torej, tole se bere odlično. Ampak, če bi jaz dosledno izvajala tretjo alineo, bi kar nekaj časa hodila naokrog v oblačilu matere Narave .

lp

cervus

Blanchy  

član od: 22.12.2005

sporočila: 2016

23. sep 2010 11:36

elaphus je napisal/a:

Torej, tole se bere odlično. Ampak, če bi jaz dosledno izvajala tretjo alineo, bi kar nekaj časa hodila naokrog v oblačilu matere Narave .

lp

cervus

Tudi jaz, elaphus, tudi jaz ...

Blanchy

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

23. sep 2010 13:24

Vendy, zgoraj opisano je pa že skoraj grozljivo: GArderobo čistim že ta drugi dan in danes končujem s tem opravilom. Bolj za to, da pobrišem prah in da zmečem v smeti preveč poošene mikice in da posortiram. Pa vse sprobam, prečekiram, v glavnem, obupno sem počasna pri tem delu.

Pri vsem tem žalostno ugotovim, da pod nujno rabim "mušketiraste" škornje (ampak zelo dekliške). In zdaj čakam, da pade s teh 36 stopinj na kaj boj normalnega , da jih bom lahko končno obula.

Pred leti mi je padlo v glavo, da bo izgledalo bolj organizirano, če bo vse viselo na enakih obešalnikih. Ko so bili končno vsi zamenjani, sem ugotovila, da se je investicija res izplačala.

Vanja

Vendelina jr.  

23. sep 2010 13:25

Punci, po moje bi bili pa začudeni - ker pri takih selekcijah se vedno najde kaj uporabnega, pa smo na tisti kos že malo pozabile.

Vendelina jr.

Košuta  

član od: 8.7.2008

sporočila: 199

27. sep 2010 10:40

Vendelina jr.,

kar se mene tiče, so tvoji nasveti zlata vredni. Za elaphus in Blanchy: ko sem se jaz lotila temeljitega pregleda omare, sem oblačila vnovič oprala, uredila in zlikala. Moram reči, da sem nekatere kose odkrila tako rekoč na novo. Iz uporabnih oblačil sem si naredila nekaj različnih kombinacij, ki jih zdaj s pridom uporabljam. Najprej sem želela kombinacije sestaviti tako, da bo šlo vse z vsem, pristala pa na tem, da gre večina z večino.  Ampak sem kljub vsemu zelo zadovoljna.

Moje mnenje je, da prezenco naredita oblačilna baza + vedenje, samo eno ne zadostuje. Zato imam vprašanje: zelo me zanima, Vendelina jr., kaj po tvojem naredi žensko ŽENSKO? Ali če obrnem: kaj je tisto, česar si prava dama ne sme dovoliti (mislim, da si enkrat malo za hec, malo za res zapisala, da prava lady nikoli ne je junk fooda). Moje vprašanje leti na namige v tem smislu, ne na samoumevnosti kot so osebna higiena in osnovna urejenost. Hvala 

Košuta

Sporočilo je spremenil(a) Košuta dne 27. 2010 10:41

Vendelina jr.  

27. sep 2010 11:16

What makes a woman a real woman?

Včeraj popoldne je bil na HTV1 posnetek koncerta Tereze Kesovije. Gospa je obhajala svoj rojstni dan 76 rojstni dan in 50 let kariere.  V otroštvu sem se seveda totalno zmrdovala nad njo in njenimi pesmimi. V puberteti še bolj. Ampak njeni outfiti so me pa vedno navduševali

In so leta tekla. Tereza je že napovedala, da ne bo več pela, zgradila je hišo v Cavtatu, ki je potem v vojni 1991 zgorela, imela je n vzponov in n žalostnih trenutkov, leta so tekla naprej, Tereza še kar poje in upam, da bo še dolgo. Saj njene pesmi še sedaj niso moj prvi izbor. Ampak to, kako ona v vsako noto daje čisto vse, kako vsako pesem zapoje tako, kot da jo poje zadnjič (ker da ne bo več druge prilike), kako svojo dušo daje na pladnju publiki in ji potem oni jedo iz roke.....to je tisto, kar naredi žensko v resnično lady. Terezi jedo iz roke, ker ne blefira. Leta nimajo s tem čisto nič. Oziroma imajo, narava ima eno posebno milost za ljudi, ki ne blefirajo - z leti postajajo bolj seksi. Bleferji pa vedno bolj grdi.

In če pogledamo okoli sebe - koga od ljudi iz našega vsakodnevnika pa občudujemo, cenimo, od koga se želimo česa naučiti - od tistih, ki ne blefirajo. A ima kdo od vas vzor v bleferju? No, vidite. 

Oziroma, človek (ker velja za oba spola) postane opazen, zanimiv, pravi takrat, ko neha blefirati in ko neha obupno skrivati vse svoje negotovosti. In namesto tega raje pove, da je v določenih elementih  negotov. Premik se mora najprej zgoditi v glavi. Oblačila so zgolj za to, da se ta premik poudari.  Čeprav včasih tudi pri kakšnem makeoverju ljudje začnejo sebe drugače dojemati in jih potem tako percipira tudi okolica.  

Je pa res, da je za premik v glavi potrebno veliko poguma in je masa ljudi, ki za pomanjkanje poguma krivijo ravno svoj ne najboljši videz. Poskušajo iz tega delati neke vrste joke (Michel Houellebecq je iz tega naredil kar dober roman - Osnovni delci) . Meni je škoda, da ljudje to počnejo. Škoda vlaganja energije v sesuvanje samega sebe.

Glede junk food-a: Kdor ima kaj spoštovanja do sebe in bo imel poleg tega še kaj drugega na izbiro - ta pri zdravi pameti verjetno ne bo vstopil v junk-food lokal za to, da bi se tam redno prehranjeval (pa ni treba gledati filma Supersize Me).

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti