8. sep 2010 22:44
...pa na vseh "makeover" šovih, ženskam drastično porežejo lase. Kratki lasje so super.
Zato sem jaz zaprisežena kratkolaska. No ja, s svojimi lasmi si kaj drugega itak ne morem izmisliti.
Vanja
8. sep 2010 22:44
...pa na vseh "makeover" šovih, ženskam drastično porežejo lase. Kratki lasje so super.
Zato sem jaz zaprisežena kratkolaska. No ja, s svojimi lasmi si kaj drugega itak ne morem izmisliti.
Vanja
9. sep 2010 7:17
Hja, je Lisa povedala bolje, kot bi povedala sama. Je pač tako - petindvajset in kakšno leto čez in kaki dve leti od diplome - takrat se človek še uči in ga ta ko dojema tudi službena okolica. Nihče ne dvomi v sposobnost človeka, da misli s svojo glavo - edini kavelj tu je, da eni potem dobijo manj priložnosti, da to tudi pokažejo. Ker človek se sprijazni s tem, da se najprej uči in si ustvarja dom, potem pa hoče tudi priložnost za kaj več. In oblačila, ki bi bila rada seksi, pa so vulgarna, vlečejo nazaj in zmanjšujejo priložnosti. Pa predolgi lasje tudi (blond ali črni, ključna beseda je predolgi). Dolgi lasje (to je pa od pet centi čez ramo naprej) so lahko še tako lepi in negovani, ampak v karierni kodi ne pomagajo. Enostavno to enačimo z "mladostjo" - beri: premlad za kaj resnega. Še bolj seksitično in politično nekorektno je seveda to, da ljudje (obeh spolov) mislijo, da so punce z dolgimi lasmi verjetno "punce, ki kuhajo kavo" ali "pa punce iz fotokopirnice." Skratka nekaj, za kar ni treba imeti ne faksa in tudi ne posebej pametne glave. Sama sem videla, kako je človek z univerzitetno izobrazbo naročil magistrici (32 let, dolgi lasje), da naj nekaj fotokopira. In smo potem potrebovali petnajst minut, da smo njega naučili manir in dve ure, da smo potolažili njo. Ona ima sedaj, jasno, krajše lase (do ramen) in je seveda obredno sesula tistega prostaka (se mi zdi, da večkrat). Če imate blazno rade dolge lase in bi rade kariero, lahko seveda poskusite s kakšno flamenco-figo in rdečimi ustnicami in seksi sivim kostimčkom (pencil skirt do kolen) in vam seveda ne bo treba do fotokopirnice, ker je tak stajling zelo edgy. V nasprotnem primeru pa ja. Vendelina jr. Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 09. 2010 07:18
9. sep 2010 10:01
Vendelina jr. je napisal/a: |
Še bolj seksitično in politično nekorektno je seveda to, da ljudje (obeh spolov) mislijo, da so punce z dolgimi lasmi verjetno "punce, ki kuhajo kavo" ali "pa punce iz fotokopirnice." |
9. sep 2010 10:39
Hja, sara, žal je tako. Tudi v najbolj navidez nobl družbah najdeš maso prostakov in drugače omejenih primerkov. Se strinjam s tabo glede las. Zelo kratki lasje gredo samo na lepotice tipo Halle Berry ali pa na tak karizmatične kot je Annie Lennox. Če pa punca nima kvalitet omenjenih dam, se ponesrečeno približa verziji Sonje Lokar. In iz teh razlogov so mid-long hair tako zelo uporabna zadeva Vendelina jr.
9. sep 2010 11:24
Vendelina jr. je napisal/a: |
Tudi v najbolj navidez nobl družbah najdeš maso prostakov in drugače omejenih primerkov.Vendelina jr. |
Očitno res, ampak do včeraj tega nisem opazila.
saša
9. sep 2010 12:02
hmmm, pa res drži tista teza psihologov : v zavest nam pride samo tisto, kar nam ugaja.
lp
cervus
9. sep 2010 12:49
Sem malo razmišljala, katera stilska ikona ima blond dolge lase. In ugotovila, da me je Gwyneth s svojim puščanjem tenkih laskov spet razočarala In edina, ki je znala nositi dolge blond lase (pobarvane) in puščati fenomenalen vtis, je že enajst let mrtva - Carolyn Bessette Kennedy. Skratka, lase je imela spete v figo. In zraven zadosti močan karakter za rdeči lipstick. Nekaj slikic: http://www.huffingtonpost.com/2009/07/16/carolyn-bessette-k Vendelina jr.
9. sep 2010 13:15
In kaj porečeš Vendelina na najbolje oblečeno blondinko z dolgimi lasmi v slovenski politiki? Katarino Kresal?
Vilma
9. sep 2010 13:54
Nisem Vendelina, porečem pa, da tako mrzlo žensko redko vidiš. Meni je všeč, kar svetuje Vendelina - igranje z moško - ženskim stilom. Ampak pri KK vidim samo moško. Sem pa bila zelo presenečena, ko je kar nekaj moških prijateljev njen stil komentiralo podobno. Dobrojedka
9. sep 2010 14:14
Dobrojedka tudi meni je všeč, kar svetuje Vendelina. Ravno zato sem vprašanje naslovila nanjo, čeprav so seveda dobrodošla mnenja vseh.
Katarino pa sem izpostavila predvsem zaradi kombinacije dolgih blond las in titule, ki so ji jo podelili. "Najbolje oblečena v slovenski politiki". Meni že njen stil oblačenja ne sede. Pusta, dolgočasna, na njej ne vidim drugega kot nabiranje luksuznih blagovnih znamk. Za denar, ki ga nosi na sebi, bi lahko blestela.
Glede dolgih blond las se strinjam. Tudi sama delam v poslovnem svetu in sem že doživela kombinacijo visokošolske izobražene ženske v marketingu, ki jo je direktor poslal fotokopirat. Imela je dolge blond lase v stilu Donatelle Versace in celo podobna ji je malo.
VilmaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Široki rezanci z grahovim pestom
Peresniki z omako puttanesca