Oblačilni report za jesen-zimo 10-11

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

12. dec 2010 19:13

Limonca26, jaz sem si pa vedno, ko sem probavala škornje mislila, blagor tistim , ki imajo močnejše noge.

Jaz imam pa tako dolge noge, da mi del na škornjih, ki je oblikovan za meče pride  dosti prenizko, tako, da imam nek votel balon, tako lahko nosim škornje samo pod hlačami. Jih pa imam samo zato da jih pač imam.

mizarka(http://mizarka.moj-album.com/

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

12. dec 2010 20:00

Paše!!! Saša

limonca26  

član od: 23.7.2006

sporočila: 304

12. dec 2010 21:59

Vendelina, bodi brez skrbi - sem shvatila že v prvo. Saj se nisem nič pritoževala, le hotela sem povedati, da nihče ni brez problemov. Če imaš ravne lase, bi rad imel kodraste, če imaš volumen, pa bi rad tanjše. Je že tako, da nihče ni čisto zadovoljen s tistim, kar ima - pa so to lahko lasje, meča, višina, .... Prebiram debato o modi, se poskušam kaj novega naučiti, se 1x oglasim, pa takoj delujem kot ena foušeritnica. Pa nisem. Prebirala vas pa bom še naprej, saj ste zanimive. limonca26

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1567

15. dec 2010 15:58

Da ne odpiram nove teme, bom tu vprašala:

Kje v Ljubljani prodajajo svilene rute in šale?

Lani sem svoleno ruto kupila na stojnici ob Ljubljanici.

Letos sem pregledala stojnice na Bregu in nisem našla stojnice s svilenimi izdelki.

Pa še to: zakaj mi v Kulinariki ne dela funkcija kopiraj-prilepi besedilo v polje za pisanje odgovorov?

Ali vam dela?

rdkapica

limonca26  

član od: 23.7.2006

sporočila: 304

15. dec 2010 21:48

Svileno ruto/šal lahko kupiš v Sariko - city park ali BTC. limonca26

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17817

15. dec 2010 22:03

rdkapica je napisal/a:

Pa še to: zakaj mi v Kulinariki ne dela funkcija kopiraj-prilepi besedilo v polje za pisanje odgovorov?

Ali vam dela?

rdkapica

Ali vam dela? Meni dela.

rimljanka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

16. dec 2010 10:39

rdkapica, vprašaj našo lidko glede svile, ona to obvlada.

Vendelina jr.

dorothy  

član od: 12.3.2006

sporočila: 44

17. dec 2010 0:06

Pozdravljeni, Redno in z veseljem berem to rubriko, ki je resnično super zadeva, saj ljudi brez smisla za oblačenje nikoli ne manjka in dobro je da se lahko na kulinaričnem forumu poučimo tudi o tem. Pravzaprav se oglašam s problemom ki je zame precej hud, mogoče pa ga boste lahko ve pomagale odpraviti. Gre se za to, da sem 31. decembra povabljena na poroko. Datum je zanimiv, mene pa jezi to, da bo hladno in da nimam pojma kako naj se oblečem. Poleg tega da je moja oblačilna baza zelo skopa in nimam ničesar primernega za takšno priložnost me jezi še moja xl postava. Torej, preidem kar na vprašanje. Kako se obleči priložnosti primerno in pri tem ne preveč zmrzovati, nato se ne preveč "kuhati" v prostoru in predvsem kako skriti odvečne kilograme. Škornji odpadejo, saj so moja meča neprimerna za vse oblike in jih niti slučajno ne morem navleči nase, kar preostane so gležnarji oz nekaj podobnega, pravzaprav so čevlji najmanjši problem, huje je pri oblačilih. Nameravam se odpraviti po trgovinah v Ljubljani in najti kaj primernega pa sploh ne vem kaj naj iščem. Da opišem še moj običajni stil: kavbojke in visoke pete, plačšek in puloverji ter tunike rezane pod prsmi. Zakaj? Da skrijem odvečne blazinice na predelu trebuha, optično podaljšam noge s petkami(višina 168) itd. Prosim za nasvete kako se obleči, da bom izgledala elegantno in ne kot napolnjena vreča za krompir. Leta? Zgodnja dvajseta. Prosim za pomoč in se že v naprej zahvaljujem. Lp dorothy

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

17. dec 2010 9:21

Draga dorothy, za začetek, vrži tiste tunike, ki so rezane pod prsmi, proč. Oziroma, če je kaj bombažnega od tega, bo morda še prišlo prav za čiščenje (da boš imela krpe za razrez).

Taka tunika je obup. Ta izgled nekoga, ki je ves čas v petem mescu nosečnosti je ajoj. Tudi ko boš v petem mesecu nosečnosti, nikoli več ne navleci tistega obupa nase, prav?

Druga stvar: v tvojem zapisu je (pa vedno znova me bridko razžalosti to ženskoslovensko sesuvanje same sebe v stilu, tu je predebelo, tole je odveč, tu sem preširoka....) ena seznam tistega, kar ti na telesu ni všeč. Draga moja, s takim mentalnim sklopom se ne zmaguje.  Ti je mati narava namenila lepo senzualno in z oblinami obdarjeno postavo in sedaj izkoristi to orodje in orožje in ne stokaj, kako je tvoja postava problem. Lepo plan za naslednje leto: vpiši se na trebušni ples in prebudi žensko v sebi.

Tretja  stvar: saj kavbojke in džins so super in včasih paše obleči džins in petke. Ampak ne vsak dan. Tega še pevke country-ja v Nashvilleu ne počnejo.  Zdaj je res tako mraz, da krilo ni za nobeno prva izbira, ampak....Dorothy, krila, krila in še enkrat krila.  Začneš tako, da bazo napolniš s krili,ki so krojena v ženskam prijaznem kroju, to je pa tisti, ki gre do sredi kolena, ozko krojeno in zadaj razporek, da se lahko hodi.  In ne govori, da ne moreš nositi kril, ker da imaš široka meča. To je zgolj in samo izgovor. Širša meča se obleče v temnejše nogavice, poleti pa namaže s samoporjavitveno kremo (dokler sonce samo ne naredi svojega) in glej ga zlomka, meča sploh ne delujejo tako široko.

Za svečani dogodek, ki se ima zgoditi 31. 12., si boš omislila lepo malo temno-modro oblekico (lahko je pa tudi sivo-srebrna ali petrolejska). Lahko je zraven še plašček ali kratka jaknica iz podobnega materiala. Takih oblekic je kar precej pri Muri, potem jih imaš na večjih številkha v Emporiumu, potem imaš dobre stvari od Maripose v Peek&Cloppenbergu.

Zraven boš obula salonarje (za svatveni del). Na svečanih dogodkih škornji in gležnarji nimajo kaj iskati.

Če boste pa izvajali kakšne svatovske akcije zunaj, pa čez to oblekcio natakni najbolj topel plašček (lanko tudi plašček bunda) in najbolj tople škornje (magari uggsiji), ker tam je glavno, da te ne zebe. Ko boste pa notri, boš to močno zimsko opremo pustila v garderobi, iz vrečke potegnila čeveljce in torbico in to je to.

Vendelina jr.

leda2  

član od: 16.11.2010

sporočila: 16

17. dec 2010 10:00

Vandelina, hvala ti za take odgovore!! Ob takem branju čisto vsaka zravna hrbtenico. Super, res!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti