14. jul 2010 14:55
Tole lahko sicer banaliziramo do nivoja črkaste pravde, lahko gremo tudi še nižje. Ali pa ne. Ker, v vseh kolikor toliko prisebnih druščinah je tako, da če nekdo nekaj ve in zna, potem naj, za božjo voljo to pove in poduči. Ker, čisto nobenemu ne škoduje, če se nauči česa. Ali pa ponovi tisto, kar je že znal, pa je za trenutek pozabil. Ampak ne. V tej naši lepi deželi se prav nemarno širi en antiintelektualizem, podprt s hudim pomanjkanjem osnovnih manir. Nekdo izreče opozorilo. Podprto z referencami. In sledi kanonada v stilu (sledijo podnapisi postov, ko se id oglasi, se ga vedno najde): "Pa kwa no pa kwa ti klele neki težiš ma mir mi dej pa kwa pa mislš da si k znaš pravupis uporablat nis čist nč bolš ud mene pa matr kwa grejo men na jetra taki k kr neki pametujejo pa so tok nestrpn du nas k smo en simpl folk pa te zorpne babe k kle neki komplicirajo pa kwa mi grejo taki na qu*** mislm tu mač mislm fakof!" In potem je pa treba miriti. Pa s sistemom malo navidezne ekvidistance ošvrkniti tudi tistega, ki si je drznil izreči opozorilo. Ker si je sploh drznil replicrati (a ni bilo že prvo opozorilo o pravopisu odločno preveč, pa ne no drezat.....) Ocvrt krompir pa drugače dela celulit. Vendelina jr.