12. sep 2013 21:11
naor je napisal/a: |
Zelo lepe slikce delaš!
|
Objemčke naor , lepo spančkaj
babka1951
12. sep 2013 21:11
naor je napisal/a: |
Zelo lepe slikce delaš!
|
Objemčke naor , lepo spančkaj
babka1951
12. sep 2013 21:40
babka1951
Jutri pogledam še jaz, v upanju da so Atila in njegovo spremstvo spregledali kakšnega jurčka...
V naših logih imamo namreč eno posebno familijo, ki v gozdu pobere vse ....razen plastike in pločevink.
Ker imajo na poti domov pretežke košare( beri bistveno preveč gob)ni prostora še za piksne, pa jih lepo odmetavajo kar po gozdu......
lp Lučka
13. sep 2013 8:00
lucka52 je napisal/a: |
babka1951 Jutri pogledam še jaz, v upanju da so Atila in njegovo spremstvo spregledali kakšnega jurčka... V naših logih imamo namreč eno posebno familijo, ki v gozdu pobere vse ....razen plastike in pločevink. Ker imajo na poti domov pretežke košare( beri bistveno preveč gob)ni prostora še za piksne, pa jih lepo odmetavajo kar po gozdu......
|
Lučka, a se zares kliče Atila ali ste mu samo nadeli to ime, ker pustoši kot njegov hunski vzornik?
nola
13. sep 2013 9:37
nola je napisal/a: | ||
Lučka, a se zares kliče Atila ali ste mu samo nadeli to ime, ker pustoši kot njegov hunski vzornik?
|
Nima zveze z gobami, ampak ko ste imenila Atilo sem se spomnila pripomne inšpektorja Dreyfussa iz filma Pink Panter; ko je inšpektor Clousseau povzročal škodo, kjer koli se je pojavil, je njegov šef rekel, da je bil v primerjavi s Clousseaujem Atila the Hun aktivist Rdečega križa ...
mamamia
13. sep 2013 10:31
Tisti, ki gobarite, mogoče bolj poznate to. Je res, da je v Sloveniji zakon, da lahko oseba nabere le do 2kg gob? Kako se to prakticira v praksi, kdo ve? Te čaka zunaj gozda nekdo in tehta košare? :) V preteklosti sem pogosto gobaril, pa se s čim takim nisem nikoli srečal in tudi nikoli nisem tehtal koliko gob nosim iz gozda... Kdo ve kaj več o tem? Hvala.
ajitam
13. sep 2013 10:50
Ja, obstaja tak zakon in se tudi prakticira. Točno tako, kot praviš - ampak žal je teh gozdnih paznikov veliko premalo. Ampak resno - a ni 2 kg na osebo na dan več kot dovolj?
Sonja
13. sep 2013 11:08
limnol je napisal/a: |
Ja, obstaja tak zakon in se tudi prakticira. Točno tako, kot praviš - ampak žal je teh gozdnih paznikov veliko premalo. Ampak resno - a ni 2 kg na osebo na dan več kot dovolj?
|
Za pojest je sigurno več kot dovolj. Če jih pa namerevaš prodajat, moraš pa imeti še prijavljeno dopolnilno dejavnost oz. drug legalen način, kar se meni zdi povsem ok.
JJ
13. sep 2013 15:53
Nola, pa kaj še... ni mu ime Atila, je čistokrven ( primorski ) Janez, oziroma lastnik izpeljanke tega imena.
Uganila si, tako ime ime smo mu nadeli, ker za njim ne raste niti trava....včeraj je baje sam, brez spremstva, nabral kakih 15 kg !!!
Na italijanski strani inšpektorji pridno ustavljajo in pišejo kazni, znanec je oni dan plačal okrog 200 evrov, ker je imel le par gob večkot je dovoljeno, vmes nekaj čisto majhnih, za povrh pa še gobarskega dovoljenja ni imel s sabo, čeprav ima vse pošlihtano in plačano.
Na slovenski strani v vsej moji gobarski karieri še nisem srečala inšpektorja, niti slišala, da je kdo na našem koncu plačal kazen.
P.s. Atila se pa očitno stara, v gozd sem šla pozno za njim in vseeno našla kak kg in pol čudovito lepih zdravih jurčkov:
lp Lučka
16. sep 2013 6:41
babka 1951 in lucka52, čisto malo sem vama pa le fouš za tako lepe gobe
Mi smo bili to soboto, iskali smo dežnikarice, pa nismo našli niti ene.Tudi sosedje, gobarji, pravijo da je gob letos zelo malo.
Upam da bo oktober bolj radodaren.
Kotarca
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Kremšnite, kremne rezine - kot z Bleda
Polžki z mesnimi kroglicami