15. jun 2012 11:17
Ravnokar iz gozda. 5 golobic, 32 brezovih gobanov. Nobenega jurčka ali lisičke, gobarjev pa res veliko, pol soseske sem srečala. Je bilo videti, kot da smo se dogovorili. Smo bolj klepetali, kot gobe iskali.
rosie
15. jun 2012 11:17
Ravnokar iz gozda. 5 golobic, 32 brezovih gobanov. Nobenega jurčka ali lisičke, gobarjev pa res veliko, pol soseske sem srečala. Je bilo videti, kot da smo se dogovorili. Smo bolj klepetali, kot gobe iskali.
rosie
15. jun 2012 19:03
Jaz sem pa imela čudovit sprehod. Veter v laseh čudovitega srnjaka. Strah v kosteh glasnih ptičev, ki tako ropotajo, da pričakuješ najmanj 300 kilskega medveda iz grmovja. Pet lisičk, pet jurčkov oz. tisto, kar je ostalo od polžje pojedine in dve gozdni jagodi. Je bilo pa ogromno brezovih gobanov, vendar sem jih samo občudovala.
Suzi
27. jul 2012 7:56
Dežja je bilo kar veliko. Morda rastejo gobe? Ali kdo ve?
Migla
27. jul 2012 9:56
na štajerskem so že lisičke, včeraj so me v Kranju nekateri napadali, kje smo jih dobili, da na Gorenjskem jih še ni nič, drugi pa, da so jih včeraj nabrali celo košaro Tako, da sem zdaj v precepu, kdo od njih me je po domače povedano nategovala
V naših koncih zaenkrat še ničesar, ampak glede na deževje, ki je bilo in da se julij preveča v avgust mislim, da bo vsak čas kaj pognalo
Roncolino
27. jul 2012 10:00
Hvala. Bo potebno pogledat.
Migla
27. jul 2012 13:51
po sodelavčevih pripovedovanju se že tudi nabirajo na Pokljuki - jurčki so bolj majhni, ker nimajo časa zrasti - preveč gobarjev, ki sproti trgajo.
http://www.mojalbum.com/tajda
27. jul 2012 17:45
pri nas na Kobanskem, vsaj v "našem" gozdu, že par dni mož nosi ven lepe jurčke, vsak dan po kar veliko. Naj povem, da prvič v 4 letih, odkar imava tu parcelo.
neika
28. jul 2012 8:41
Tudi na Dolenjskem so, baje.....
te.jcika
28. jul 2012 11:05
Včeraj tudi jaz že na stojnici prodajala jurčke, baje nekej z Dolenjskega konca. So bili pa zelo lepi, čvrsti, nič črvibi. ravno za vložit.
Pri nas bomo pa še malo počakali. Čeprav so se gobarji letos res "namnožili"
Roncolino
28. jul 2012 11:16
V Celju na tržnici veliko jurčkov in lisičk, za poreklo nisem spraševala.
rimljankaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | malaga |
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Špageti s paradižnikovo omako in baziliko
Tarte tatin z jabolki