Gobe

mejačka  

član od: 17.10.2008

sporočila: 601

7. nov 2011 18:50

Bravo fotografka!

Pinkina fotka je prekrasna.Zdrave marele počivajo v lepi košari, v stilu.

mejačka

nejčica  

član od: 6.1.2010

sporočila: 174

7. nov 2011 22:31

Čisto pa trapariji sva s sinkom na sprehod v gozd vzela košarico!(je lepše zgledalo,da greva s košaro v gozd)!po nekaj minutnem sprehodu sva ugledala štorovke!Glej,glej mamica tam so tud jurčk,i pa tam tudi, pa tam, pa tam,.. žal je najina košarica bila hitro polna!Kar nekaj sva jih pustila, je rekel sinko to bo pa medved pojedu!Čez hrib polnega kostanjevih dreves sva našla kostanj. pod katerimi so bili še plodovi, pa to ne kar neki kostanji bili so prav debeli!Slekla sem majico ji zavezala rokave ,vanj pa sva nabrala kostanjčke!Po poti navzdol sva našla še marele!V dolini pa še zapuščen sadovnjak, poln bio jabolk!Konec sprehoda je zgledal takole moja malenkost s 50 kg. v levi roki košara,kot maža zavezan polover s kostanjem,v desni roki 5 marel za vratom 2,5 letni sinko z dvema jabolkoma tudi  žep  vta stlačila jabolka!Teta jesen je pa res prava dobrotnica!Kosilo torej gobova juha,jabolčni štrudelj ter pečen kostanj!

nejčica

fotografka  

član od: 1.6.2010

sporočila: 68

7. nov 2011 22:32

Sem danes spet na hitro ošvrknila pogled. Nič ni bilo. Pa sej sem bila včerajšnjih tako zelo vesela...

Ko pišete, da je nabiranje gob sprostitev... kaj pa vem. Moje oči so takrat, ko na pecljih, pa čist nervozno gledam vse povprek, sploh zdaj, ko je že polno listja na tleh.

fotografka

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

7. nov 2011 23:09

Fotografka, nihče ne trdi, da je nabiranje gob itd. ...  za vsakega sprostitev.

Za nekatere je to gotovo stresno, težaško in zapleteno opravilo čisto na gornjem robu njihovih intelektualnih zmogljivosti.

nola

krpa  

član od: 2.11.2011

sporočila: 26

8. nov 2011 7:06

In ko jim končno uspe veliki ulov, se tle duvajo in napihujejo in omalovažujejo tiste, ki si tega pač ne privoščijo - in kaj je boljšega, kot poštempljati jih s pregovorno slovensko fovšijo!

nejčica, a v onem sadovnjaku je bila postavljena tabla, da je zapuščen?

krpa

krpa  

član od: 2.11.2011

sporočila: 26

8. nov 2011 7:08

Zadnjič sem naletela na eno veliko njivo z bučami, ki je bila tudi zapuščena - nikogar ni bilo gor. Pa mi nekako srce ni dovolilo, da bi jo šla odvezovat zapuščenosti.

krpa

pinka  

član od: 17.6.2004

sporočila: 929

8. nov 2011 10:14

Mejačka, hvala . Še ene lepotička. Listja pa ojojoj.

lp, pinka

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

8. nov 2011 10:30

Slaba primerjava Krpa , bedasta celo, namenjena izključno temu, da pač neki napišeš-ok, si pač nova članica oziroma nič kaj prefinjenemu prozornemu zezanju. 

hedonist

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

9. nov 2011 17:29

Danes sem po dolgem in počez prehodila gozd, pa spet nisem videla ene same, samcate gobe.

Ne užitne, ne strupene.

tako malo gob, kot letos, nisem nabrala še nikoli v življenju, pa gobarim že kar 50+ let.

rosie

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

9. nov 2011 17:36

V "mojih" revirjih je bilo letos res veliko gob junija, tako da bo zaloga v skrinji do novega leta zdržala, jeseni pa nič. Vsaj jaz nisem našla nobene, pa tudi nihče drug ni hotel priznati, da bi kaj nabral. Je bila pa jesen v vseh drugih pogledih super!

Bo pa drugo leto bolj gobje, saj poprečja na dolgi rok še kar držijo...

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti