28. jul 2012 11:50
na Pokljuki je kar pestro
Zuckerfee
28. jul 2012 11:50
na Pokljuki je kar pestro
Zuckerfee
13. sep 2012 14:41
Kaj zdaj to, gob je toliko da gobarji skoraj v vrsti stojijo pred gozdom tu pa čista tišina?
Midva z atijem sva včeraj šla, tik pred nevihto. Ponavadi jaz zraven capljam pa če kakšnega najdem skačem do neba, včeraj sem šla pa prav s svojo košaro in jih sama našla kar 25 Sva jih nabrala kar nekaj, malo podarila ostalo pa vložila.
Gobe sva nabrala še pred dežjem, sva pa potem morala za konje in krave kositi v največjem nalivu
Roncolino
13. sep 2012 15:24
Roncolino, zelena zavist me daje!
rosie
13. sep 2012 15:31
mene pa zanima, če obstaja kakšen recept, kjer se gobe samo z vročim kisom prelije in zapre v kozarce.
kleo
13. sep 2012 15:51
Roncolino,
s katerega konca si, kje si jih nabirala?
rdkapica
13. sep 2012 16:20
Rosie nikar, fovšarija ni lepa čednost, jih je trenutno v gozdu za vse dovolj.Je pa res, da če ne poznaš terena bi lahko hodil cel dan pa nič nabral. Včeraj mi je ati diktatiral kot kašen general "ne tja, po tem robu do ravnine potem pa tam dobro poglej, na levi strani v travi. Pa po tej poti, za robom notri...". jaz sem šla včeraj po dolgem času spet z njim prav v gozd, ko sem bila še mala sem vsako nedeljo vstala ob pol 7h pa sem capljala za njim po gozdu in potem je on rekel "vidim jurčka" jaz pa sem potem 5min gledala kot nora kje se skriva. No še sedaj bolj slabo vidim...včeraj se je 3x zgodilo, da sem našla 2, šla naprej za mano jih je pa še on pobral
Rdkapica Tuhinjska dolina
Roncolino
14. sep 2012 17:01
Pravkar nabrano v Kocevskem Rogu:
Nena-morje
15. sep 2012 12:33
A je mogoče kdo delal polnjene dežnikarce tiste, ki so še zaprte.Če je bi prosila za recept.
runo01
Mygrace
sporočila: 6506
15. sep 2012 14:37
Zelo, zelo, zelo na fino naseckana čebula, drobtine, peteršilj...drobtin ni treba seckat, peteršilj pa ja , sol, poper, toliko kapljic olja (poljubnega), da je ta masa povezana...to je to.
Namažeš pekač s putrčkom, zložiš noter marele, lahko tudi odprte, odprte natrgane na ekvivalentne kose, da ne porušiš gabarita... pač zložiš kot cegle in daš filo vmes....
Zapečeš na vroče in na hitro.
Po želji lahko proti koncu pečenja dodaš še putrčka...ali sirčka....morda tudi šnitko pancete, po okusu pač.
Aha, ja, seveda, za ljubitelje smetane, kisla ali sladka, paše.
Eksperimentiraj, kar koli boš dala noter, bo dobro, moj način je nekako najhitrejši....
Lahko pa daš marele v vazo, se bodo odprle v recimo 2 ali 3 dnevih...
Mygrace
15. sep 2012 15:00
runo01 je napisal/a: |
A je mogoče kdo delal polnjene dežnikarce tiste, ki so še zaprte.Če je bi prosila za recept.
|
Lahko jih polniš z dušeno zelenjavo ali na klasičen način s sirom in pršutom. Pa še nekaj zanimivih receptov.
http://www.storovke.si/recepti.htm
Jaz letos nikakor ne najdem časa, da bi šla nabirat gobe...sem vam kar malo fouš.
lp lučkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | malaga |
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Zvezdice alla Alfredo
Pirini svaljki s pršutom