18. okt 2011 16:28
Sergej C je napisal/a: |
Napaka Nola - to ni postalo, ampak je ostalo! Pravica prostega dostopa do gozda in svobodno nabiranje gozdnih sadežev je že zelo stara pravica. LP
|
Tole sem sicer že napisala, pa bom še enkrat - tudi če bi desetkrat, dvomim, da bi določenim osebam kaj pomagalo: Vzemi, kolikor potrebuješ, porabi vse, kar si vzel in pusti še nekaj za druge (citat iz knjige Williama Judsona Mrzla reka - to je pravilo Indijanca, ki je bil odvisen od narave, živel v njej in z njo).
In, če je z zakonom dovoljeno, da se nabere 2kg gob na osebo na dan, se mi zdi trapasto in pritlehno, tukajle se hvalit o dobrih petih kilogramih gob na dan, o tem, da ste se preobjedli gob in jih imate še cel kup v skrinji..... A vsak dan tudi naberete 5kg kopriv (kadar je sezona) in jih fliknete v skrinjo? O čemažu ne bom razpredala - odkar je moderen, se na rastišču, ki ga poznam že precej let, zdi, kakor da so tam topotali divji prašiči. Prej ga pa nihče še povohal ni. In, koneckoncev - gobe so začimba, ne hrana. Dvomim, da imate 5kg popra doma.
Lahko pa, seveda, mirne duše rečete, da iz mene govori zelena zavist. Kakor vam drago.
lp
cervus