13. okt 2011 15:37
Kar se pa dojemanja tiče, brat še znam, ampak je nekaj v zraku danes, tako da misli mimogrede švignejo v napačno smer. Se tebi to nikoli ne zgodi?
sonci
13. okt 2011 15:37
Kar se pa dojemanja tiče, brat še znam, ampak je nekaj v zraku danes, tako da misli mimogrede švignejo v napačno smer. Se tebi to nikoli ne zgodi?
sonci
13. okt 2011 15:42
No Litija in Polšnik pač nista na Dolenjskem. Maljak še manj.In o teh lokacijih je bilo govora. Zgodbe o medvedih se pojavijo vzporedno z rastjo gob, ja , misli pa tudi meni včasih nekontrolirano uidejo čeprav ta pojav ni bil tukaj evidenten. Ti mi enostavno podtikaš in to ni kul.
hedonist
13. okt 2011 15:57
Oh jej no, nikar prepira zarad mene, no, prosim! Sonci, res sem se hecala, tako o medvedki (čeprav so medvedi tam dokaj redni gostje), kot tudi o količini gob - v Ameriki in okolici jih je res veliko - hvalabogu, bi člouk reku. Res bi rada, da bi tudi ostalo tako - čeprav, ko človek hodi po gozdu in opazuje zbrcane strupene in tudi užitne gobe, ki pač niso tako razvpite kot jurčki in lisičke, bi pa res najraje koga nabrcal - pa ne gob!
In upam, da so obiskovalci opazili tistega zlobkota na koncu mojega dopisa. Ne bom pa zdajle napisala, da medvedke z mladičem res ni tam v hostah - nikoli ne veš, kdaj se katera priklati - evo, tole pa čisto resno mislim - posebno zdaj, ko si delajo zaloge za zimo in iščejo brloge.
lp
cervus
13. okt 2011 18:53
No, danes še pa jaz javljam, da je moj mož iz gozda prinesel sedem gob. Tako da upam, da bo to trajalo še kak dan, da si naredimo malo ozimnice. Bova šla čez vikend še skupaj pogledat, danes na žalost nisem mogla z njim, ker imam neke težave s hrbtenico.
Lp,D.
14. okt 2011 13:40
Pa da se še jaz javim, da sem iz gozda prinesla ene 70 gob, pa čisto malo kostanja v 2 urah potepanja. Danes sem malo bolj na širše (na ene 500 m ) pregledala teren, kjer sem bila nazadnje in so me lepo čakali- jurček pri jurčku...juhuhu. Sicer so večinoma mladički, razen 2 malo večjih (ena ima 360g in je bila čisto zakopana). Tako se mi je veselje do gobarstva na široko odprlo.Toliko gob namreč v celem življenju nisem nabrala, niti z očetom.
Kaj šele da bi šla na litijski konec dražit medvede...
Slikica pa sledi, ko najdemo kabel od fotoaparata.Zaenkrat tole slikano z mobitelom- bolj slabe slike so, ampak se moram pohvalit.
1. slikica - prvo gobarsko potepanje:
in najdba:
Tole pa je od današnjega potepanja:
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
14. okt 2011 16:21
Čestitke kolegica Trixi, ti od srca privoščim. Me pa zanima ali si jih nabirala tam kot prvič kjer si pustila tisto, kar si od njih obrezala in so pol ponovno zrasli ??
lp
hedonist
14. okt 2011 19:43
Tam, kjer sem bila v torek je sicer nekaj malega spet bilo - še čisto mini (očitno premalo dežja), vse ostalo pa malo zraven, kjer zadnjič nisem niti pogledala. Očitno so vse te gobice po zadnjem dežju razen dveh, ki sta se skrivali že nekaj časa. Škoda, ker je tako malo dežja. Gob bi bilo še več.
Danes sem tako skuhala gobjo juho, vložila 3 kozarčke, nekaj pa je romalo v zamrzovalnik.
Še zdaj ne morem dojemati, da lahko na tako manjšem placu zraste toliko jurčkov. Škoda ker prihaja mraz in bo kmalu konec sezone.
15. okt 2011 8:59
Tako je če Trixi po hosti hodi:
15. okt 2011 9:57
Če sem vas prav razumela Trixi, pravite da so to na sliki jurčki.Kolikor poznam gobe bi rekla da to niso jurčki, razen ta velikega na levi strani,ampak mogoče kostanjevke. To je sicer samo moje mnenje, mogoče bi bilo dobro da pogledate na spletno stran gobarskega društva Lisička Maribor, kjer imajo zelo lepo opisane vrste gob in njihove slike.
Lep pozdrav
MIŠAMAŠA
15. okt 2011 13:10
Bi se strinjala z mišomašo, to so kostanjevke.Tudi jaz jih nabiram in so po mojem okusu enakovredne jurčkom, posebej, ko so mlade.Po sliki sodeč, sta jurčka samo dva.
Trixi, glavno je, da si v gozdu uživala!
jovitaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Mini čokoladni hlebčki
Brownie Muffins