7. feb 2010 16:14
Mislim, da nam tukaj dela preglavica različno tolmačenje besede "delavne navade" v smisli, tistega kar smo bili navajeni mi, in kaj so naučeni naši otroci. V smislu , takega dela kot so pletje, grabljenje sena, molža, in drugo tako delo, le teh navad danes ni več tako prisotnih pri otrocih. Vidim tudi svoje nečake, ki odraščajo na kmetiji, kjer zaradi amortizacije razna dela odpadejo.
V smislu, kot je napisala Ognjič-delo v šoli, interesne dejavnosti, teh pa imajo zdajšnji otroci več. To vidim tudi pri svojih. S težavo poprimejo za kakšno fizično delo, oziroma se ga na čuden način lotijo, kar se pa tiče učenja, imajo pa dosti boljše načine, kot sem jih imela recimo sama, ko sem še hodila v šolo.
Kako jim bo to pomagalo skozi dobo odraščanja pa bomo pač videli.
Bom prevzela odgovornost za ponovni napad nekaterin članic.
V šolo smo imeli roditeljski sestanek na temo odločanje za vpis na srednje šole, pomoč pri vpisu, informativni dnevi..
Veliko staršev z menoj vred je bilo nad tem sestankom izredno razočaranih. Dva ravnatelja sta predstavila svoji gimnaziji, za ostalo je zmanjkalo časa. Otrok usmerjat ne sme nihče več,na podlagi rezultatov pri Nacionalnem preverjanju znaja, pa nam bodo lahko posredovali kako in kaj. Osebe , ki otroka niti videle nikoli niso.
Res, da bi morali starši poznati svoje otroke, vendar nam bi pomoč oseb, ki imajo izobrazbo in iskušnje iz takih stvari tudi prav prišle. Čeprav sem sama v to močno podvomila, ko smo pri drugi hčerki morali podpisati papirje za nadarjene otroke in so jo pri tem ivedintirali kod nadarjeno na področju, ki je niti ni veselil, niti ni posebno iztopala .Kar jim je tudi sama povedala.
(ne posplošujemmizarka(http://mizarka.moj-album.com/