4. feb 2010 19:25
Vandelina jr.strinjam se s tem, da se je potrebno izobraževati celo življenje. In srečni tisti posamezniki, ki lahko opravljajo delo ki jih veseli. Pa misliš da je teh veliko? Jaz sem zaključila šolanje v tistih časih ko smo se šli "stabilizacijo", štipendije mi ni bilo potrebno vračati, pač pa mi nikoli ni uspelo delati v poklicu iz katerega sem diplomirala in katero me veseli. S sedanjo službo sem sicer zadovoljna, ampak to ni to. Nesposobna,premalo povspetniška, tudi prav če tako misliš. Moja dva otroka sta diplomirala, en je mlad zobozdravnik, ti sploh nimajo problema pri zaposlitvi, drugi pa bi našel službo zelo težko, če nebi imel v sorodstvu obrtnika ki ga je zaposlil na lepo delovno mesto s katerim je zadovoljen, čeprav ne dela v svojem "fohu",ampak je mlad in prilagodljiv in se vsak dan sproti še naprej izobražuje. Več kot pol njegovih sošolcev še danes nima primerne službe, čeprav so diplomirali pred dvema letoma. Vsak se je znašel po svoje, nekdo bolje, nekdo slabše. Imam kolegico, zelo delavno in vsesplošno izredno razgledano mlado pravnico, zraven službe dokončuje tudi magisterij. Že štiri leta je zaposlena (JOJ, NE SMEM POVEDAT), še vedno ji podaljšujejo pogodbo vsako leto posebej, nadomešča sedaj enega, jutri drugega, ne more pa niti za kredit zaprosit ker nima pogodbe za stalno, plača pa zelo mizerna. Da ne govorim o tem,da zaradi pogodbe za določen delovni času nima možnosti napredovanja. Imam prijatelja, ki dela v grabeništvu, išče zidarje, krovce, knaufarje,a v Sloveniji jih ne najde in jih jemlje iz Bosne. Delovna dovoljenja je težko pridobiti, kvote so že februarja izčrpane, na zavodih za zaposlovanje mu odvrnejo, da je pri nas dovolj brezposelnih ljudi, a v gradbeništvu Slovenci nočejo delat, čeprav je urna postavka dobrega delavca pri njem pet do sedem eurov. Kolegica-pravnica, zaposlena na izjemno odgovornem delovnem mestu pa lahko o sedmih eurih na uro lahko le sanja. O tem govorim, pa BREZ ZAMERE.
mejačka