Kam poleti?

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

14. jul 2010 21:27

Kaj je to FKK?

jade

neznan uporabnik

14. jul 2010 21:35

Nudistična plaža oz. FrajKorperKultur - FKK. Kultura svobodnih teles, tako nekako. japaja

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

14. jul 2010 21:38

E *ebiga jade, a tebi treba povedat, da guglaš FKK?

če guglaš, dobiš: FreiKorperKultur ( pa še veliko tega ). To so kampi za tiste ki mislijo.................. nudistični kampi pač.

ežoj

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

15. jul 2010 0:40

mamaF je napisal/a:
Majhen otrok se na kampiranju v mirnem okolju "obnese" odlično. Moja dva sta oba kampirala z nami od prvega leta (oba rojena sredi poletja). Tak dopust je po mojem mnenju veliko manj stresen in "zakompliciran" kot bivanje v apartmaju ali hotelu. Bom še pojasnila, zakaj tako mislim. - otrok spi v šotoru s staršema v istem prostoru, torej so v tesnem stiku in je tako tolažba ob morebitnih nočnih tesnobah takoj pri roki - majhni otroci čez dan spijo, nekateri samo enkrat, nekateri rabijo miren počitek večkrat. V kampu je to precej preprosto, saj se čez dan (v najhujši vročini) praviloma zadržujemo v senci ob šotoru, ne pa nekje na vroči plaži. Otrok lahko v naši bližini odspi svoje v šotoru, viseči mreži, vozičku (kakor je pač kateri navajen - mi smo za enoletnika vlačili s sabo zložljivi posteljico - stajico), starši pa so vedno v bližini, pa vendar ne "zaprti" v apartma ali hotel, ampak lepo v naravi, ob šotoru. Tudi kuhanje na prostem je čisto prijetno in sproščujoče opravilo med katerim lahko zmeraj "vržemo eno oko" na otročiča, ki blaženo dremucka nekje v senci - ker so kampi praviloma pozicionirani tako, da se praktično dotikajo plaže, so tudi rituali, ki se ponavljajo večkrat dnevno (plaža - počitek "doma" - kosilo - plaža ...) zelo hitro izvedljivi in za njih ne porabimo niti dosti časa, ne energije (v nasprotju s počitniškimi naselji, če naletimo na tako oddaljeno od morja, da se je treba na plažo voziti celo z avtom) - družina ni "izolirana" in obsojena na en sam prostor (seveda, če ste taki tipi, da imate radi družbo), ampak je v kampu ves čas lahko v komunukaciji z ostalimi - predvsem otroci hitro najdejo družbo pri sosedovem šotoru in praviloma v družbi novih prijateljčkov zelo uživajo. Starši pa tudi, če se ujamejo med seboj. -večina ljudi, ki kampira ob družini z majhnim otrokom je uvidevna in spoštuje nočni mir. To še posebej velja za manjše kampe, kamor mlade družine po nekem nenapisanem pravilu seveda nekako iščejo "sebi enake" (in ne postavljajo šotorov ravno zraven šotorov razposajennim pubertetnikov :) Tudi v primeru sosedovega "galamljenja" ponoči se mi še ni zgodilo, da se tisti človek na mojo prijazno prošnjo po tišini zaradi zbujanja otroka, ne bi opravičil in upošteval prošnje. Enako sem se vsem bližnjim sosedom sama opravičila, če je pač kateri od otrok iz tega ali onega vzroka ponoči "galamil" - pa je bil vedno rezultat le povabilo na kavico, prijazna beseda in nič hujšega. Torej - za tiste, ki vas mika, pa si morda še niste privoščili: kampiranje z majhnimi otroki je super. Važna je izbira pravega kraja, čim manj kompliciranja, solidna infrastruktura v obliki manjše trgovine za vsakodnevne potrebe in zdravniške službe relativno blizu. Edino, na kar ne moremo vplivati, je vreme. Par zaporednih dni dežja pa itak lahko zagreni kampiranje tako tistim z dojenčki, kot tistim z najstniki - samo v primeru negotovih vremenskih prilik in neprilik vidim jaz prednost v "zidanem" počitniškem bivališču, sicer pa je kampiranje najboljša izbira za dopustovanje, kar si jih lahko zamislim (poleg jadranja, seveda). Ampak to je seveda moj okus in moje mnenje. Pa še konkreten predlog za kamp, ki je bil zame odlična izbira za prva 4 leta kampiranja z najinima otrokoma : Valun na Cresu - kamp Zdovice (posebej priporočam predsezono, ker je sicer kamp kar hitro poln). Zzak1977, tule je: http://www.avtokampi.si/kamp.asp?drzava=2&ID=181 Sicer pa ljubitelje FKK kampov - kamp Baldarin, Punta Križa, Cres: http://www.avtokampi.si/kamp.asp?drzava=2&ID=83 Mojca

Ja to si pa tako  luštno in simpatično napisala, da si mi kar naredila dan.

nola

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

15. jul 2010 8:21

@mamaF; zaradi vsega tega kar si napisala, hodimo ravno kampirat, se strinjam z vsako črko, s tem da preferiramo FKK, ker so kampi še bolj mirni in načeloma ni skoraj nobene družbe najstnikov. Pa ne da me motijo, ampak tistih nekaj dni ki si jih privoščim na leto imam rad mir, zato pač izbiram, če imam možnost. Pa tudi ko se enkrat navadiš da s sabo ni treba vzeti kopalk, ali pa še bolje, ko ni treba hodit z drago dva meseca prej okoli po trgovinah in komentirat tiste tone kopalk Vsekakor bom preveril Cres, ena redkih destinacij na jadranu, kjer še nisem bil. Pa vsi pravijo do sedaj da je fajn in veliko sence. V Uliki smo bili ravno lani, pa ni bilo nič prave sence proste, tako da ta opcija obstaja še vedno kot rezerva. Drugače pa super kamp, urejen, miren, zelo prijazni zaposleni v kampu kot tudi v restavracijah, trgovinah. Predvsem bi pohvalil ločen prostor za kampiranje družin ki si lastijo pse.

marijajak  

član od: 13.12.2009

sporočila: 116

15. jul 2010 9:14

Mi kampiramo na Koversadi (FKK) že kar nekaj let (približno 31) in smo zadovoljni. Predvsem, ker je veliko dreves in s tem sence. marijajak

RadaJem  

član od: 12.6.2006

sporočila: 1338

15. jul 2010 9:45

marijajak je napisal/a:
Mi kampiramo na Koversadi (FKK) že kar nekaj let (približno 31) in smo zadovoljni. Predvsem, ker je veliko dreves in s tem sence. marijajak
Pa tudi sanitarije so lepo urejene in čiste, kar je še zlasti pomembno, če imaš otročička. RadaJem

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

15. jul 2010 10:25

Kar je teh večjih družb ki upravljajo kampe v Istri, so večinoma vsi urejeni. Je kar precejšna razlika proti manjšim, vsaj dve leti nazaj je bila, ko sem jih obiskal kar nekaj. Pri Koversadi me motijo edino zabave in skupinska druženja, kar mi nekako ne gre skupaj z naturizmom kot ga razumem sam. Zgolj svobodno uživanje v naravi in miru. In seveda kulinariki :)

petkica  

član od: 15.12.2006

sporočila: 744

15. jul 2010 10:42

Po mojih izkušnjah so fkk kampi v Istri bolj urejeni in se mnogo bolj obnesejo kot v Kvarnerju. Že iz tega razloga, ker ponekod v kvarnerju spuščajo notri tudi oblečene, ki so tam samo zato, da dajo oči na pašo, pa jih noben ne vrže ven. Na Koversadi recimo, te spodijo že samo, če vidijo kopalke :), kar se mi zdi edino pravilno. Tudi jaz se strinjam z vsem, kar je napisala mamaF. Čim dlje od apartmajev:). Sama sem odraščala ob kampiranju in ne bi tega doživetja zamenjala za noben apartma pod soncem. Tisti, ki še ni kampiral, z otroki ali brez, ne ve, kaj zamuja.

mina20  

član od: 19.4.2007

sporočila: 389

15. jul 2010 11:27

Zadnji teden v maju bili v Hurgadi......super!!! Temperature okrog 37, morje 27, še bomo šli tja. Sedaj še kakšen podaljšan vikend kampiranja na Krku, Pagu, pa bo. mina20

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti