11. mar 2010 7:46
_tmickena_ je napisal/a: | ||
|
Vidiš kako imamo ljudje različne izkušnje, meni se pa ljudje dol nikoli niso zdeli "počasni", pa hodimo že leta. Res pa vsaka agencija prva stvar kar nam pove je, a se dol vse odvija na počasi. Ampak ladje izplujejo točno na minuto po mojih izkušnjah, kako Grki porihtajo avtomobile za na trajekt in iz trajekta je vrhunec umetnosti in hitrosti, ne ostane niti par cm prostora na trajektu. Pri večerji čakamo nekih 15 minut v povprečju, kar je normalno, hrana je sveža, ponavadi je veliko gostov. Seveda se kje zgodi, da ne pride pokasirati potem, a večkrat se mi je to do zdaj zgodilo pri nas. Kot trgovci so pa itak urni, da ti kaj prodajo.
Tako da mi nimamo takih izkušenj, nam gre pa kar na smeh kako je to prva stvar ki jo slišimo na avtobusu - ki je do zdaj vedno v času odpeljal in ga nikoli ni bilo treba čakati.
Res pa je, da ko imajo svojo siesto čez opoldne veliko trgovin zaprejo, tudi nekatere lokale in so mesteca bolj izumrta. Ponavadi tega ne vidim, ker tudi sami počivamo
Vožnja pa - Če si iz ZDA te lahko zmoti (glede na to kako večina previdno tam vozi, vsaj 15 let nazaj je bilo tako), če si Slovenec te pa ne bi smelo - je na "naši ravni". Se počutiš kot doma. Je pa na otočkih manj semaforjev in tega kar potem deluje bolj nestrpno. Po levi voziti in na rdečo luč iti skozi jih pa nisem videl voziti. Po ravnini in tistih ovinkih vozijo kar hitro, vendar me je neprimerno bolj groza na poti Ljubljana - Litija.
Jernej