Koliko brisač?

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17817

20. jan 2010 17:32

Poleg pravic do nečesa imamo tudi dolžnosti do taistega. Tudi do razpoložljive vode, elektrike,....in vseh dobrin, ki jih sicer plačamo, pa očitno veliko premalo, da bi njihovo samoumevno prrisotnost spoštovali in ustrezno cenili. V tem je ključ, pa recite karkoli.

rimljanka - zasebno mnenje

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

20. jan 2010 18:12

rimljanka, žal ti moram oporekat: nimaš prav. Pozabljaš da sedaj imamo kapitalizem in nič več nimamo " družbeno odgovornega obnašanja " in kaj je še takih parol iz enega drugega sistema. Ta zadnji guru kapitalizma, ki je sedaj tudi naš modus vivendi, Milton Friedman, trdi, da je smisel korporacij/podjetij v kapitalizmu, ustvarjanje dobička in nič drugega. U stilu takšne logike, farmaceutska industrija izmisli virus nevemkakšnegripe, industrija ta in ona ustvarja gore odpadkov in izrablja nobnovljive vire našega planeta ( nafta, kovine, mineralne surovine nasploh ), po celem svetu kapitalisti kradejo kot srake, prednjačijo pa bančniki, naši se tudi matrajo po svojih močeh ( milijonske odpravnine ) in druge tajkunizacije, jaz pa naj bi reševal planet tako da bom gate menjaval vsak drug dan, brisačo na nevem kolk...........

Pravzaprav, v stilu te kapitalistične logike, vsak, ki se ne obnaša kapitalistično, torej špara na energentih, materialnih resursih, ne troši maksimalno in še več, je pravzaprav saboter, sabotira delo multinacionalk, čigavo gonilo je profit, in tam neki ežoj bo vstavljal polena v kolesje kapitalizma. Torej, v smislu sistema, ki ga sedaj imamo kot najbolj zveličavnega: trošite maksimalno, gate menjavajte po vsaki potrebi, brisače........... da bi kapitalistični prasci bili čezdalje bolj debeli, vi pa čezdalje bolj revni, saj je to smisel celaga sistema, ki smo si ga sami želeli.................

A ja, glede gat ( ali brisač, o čem je že govora ): Ko mal prebereš vidiš vse sorte: eni se tuširajo trikrat na dan ( bog me varuj tako umazanih osebkov, ki to potrebujejo, enim se njihova lastna brisača gravža, da se ne morejo dvakrat obrisat, eni so praktični, menjavajo po potrebi..............Prav. Vsak naj dela kot mu paše in naj ne bo užaljen, če drugi to imajo za afnanje, ali zdravljenje kakšnih psiholoških težav ali da so pač enostavno packi.

Pa še jaz: pred časom sem veliko bolj aktivno delal v delavnici, zraven nekakšne peči za taljenje brona, bil čist prešvican, zvečer večkrat zmatran, na hitrico se skopal, svetlejša brisača je po treh dneh bila siva ( ker se nisem dovolj " natančno " skopal ), rjuhe po enem tednu ravno tako, torej, tako delo je zahtevalo drugačen vzorec obnašanja, kot sedaj, ko nimam takega dela ( švicam pa sploh ne ), rjuhe bi po enem tednu lahko dal v omaro med čiste, pa nobeden ne bi pogruntal ( menjavam na 2-3 tedne ).

A ja: kapitalizmu poskušam škodit, kot se le da, lovim deževnico, je imam za kopanje in pranje, perem po potrebi, nič kaj se ne afnam ( eni bodo rekli pacek )...........

A ja 2: voda je obnovljiv vir

ežoj

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

20. jan 2010 18:22

Saj sem hotela nekaj napisati, jako pametnega, ampak bom raje počakala, če bo kaj perje letelo... Vendelina jr.

angela33  

član od: 28.2.2008

sporočila: 71

20. jan 2010 18:46

Ob branju te teme, sem se začela spraševati, kako sem sploh preživela štirinajstdnevni treking v Nepalu. Ob vsej minimalni opremi, ki sem jo vzela, je bila le ena mala brisačka. In jupi, preživela sem enkratne in nepozabne dni in se vrnila zdrava. Bolj kot sveže brisače, pa sem pogrešala kakšen tuš ali banjo, namesto tega pa nas je pod imenom "hot shower" čakal lonec (približno štiri litre) tople vode in lesena baraka, pa še to ne vsak dan. Ja, to je bil res ekstrem v nasprotno smer, od v tej temi opisane prakse. angela33

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

20. jan 2010 19:39

čestitke za filmski izbor Vendelina jr.

zaja  

član od: 7.12.2009

sporočila: 207

20. jan 2010 21:09

Naš standart je tak ,da nam marsikaj dovoljuje.Znajt se moraš po svoje ,oziroma kaj ti situacija prinese,pač vsak pove kaj misli.Osem strani je tudi zanimivih,če pa perje ne leti pa ne pomeni,da ni nič pametnih odgovorov. zaja

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

20. jan 2010 22:44

A je kdo pomislil, da prepogosto tuširanje škodi naši koži? Pa pri tem porabimo precej vode.

Ne rečem zdaj, ne se umivati, ampak ... a se dejansko toliko potite, da rabite tako pogosto tuširanje? Včasih je dovolj se umiti po intimnih mestih (oziroma to je vsakodnevna rutina), pa pod pazduho, ostalemu telesu se pa splača kdaj prizanesti. No, kdo je toliko ekološki?

Vrgla sem veliko kost za glodanje, zdaj me pa linčajte.

Atina

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

20. jan 2010 23:24

Atina, bom jaz začela in za zgoraj opisano imam samo 1 besedo: !

Ja, mi se tuširamo vsaj 1x na dan, če nič posebnega ne delamo. Če gremo v telovadnico ali delamo na vrtu ali okrog hiše, večkrat na dan. Sploh si ne predstavljam it v posteljo, ne da bi se stuširala. In ja, pri nas imava 2 veliki brisači za celo telo in ne diskriminiramo zgornji/spodnji del ali umazani (beri spodnji del) in čisti (beri zgornji del). Za brisače nikoli nismo vedeli čigava je, moja, moževa, sinova(ko je še živel z nama in je bila samo 1 kopalnica v stanovanju) itd. Razen za goste, tisti imajo čisto svoj set brisač, drugačnih barv.

Poleg velikih brisač za tuširanje imamo še dve pri umivalnikih (ja, vsak ima svojo pipo in umivalnik), potem je še posebej WC, tisti, ki ga uporabljajo obiskarji, da jim ni treba v najino kopalnico.

Menjavam jih na 2 do 3 dni, saj niso umazane, le mokre. Pred tušem imam  preprogo, ki je ravno tako iz frotirja in jo perem vsakokrat, ko perem brisače. Posteljnino perem vsakih 7 do 10 dni, razen kadar ima kdo vročino, takrat dnevno. Perem na 35 stopinj in hitrem programu s 5 spiranji, sušim v sušilcu. Oba stroja sta Švedske Asko firme in sta super varčna. Obešanje cunj na dvorišču je, havlabogu, prepovedano.

Prepogosto tuširanje škodi predvsem tvoji okolici! Ne vem, če si dovolj stara da bi vedela, kako je bilo v avtobusih mestnega prometa v Ljubljani v tistih daljnih časih....

Je pa res, da če se navadiš, samega sebe verjetno ne duhaš. Jaz namreč svojega parfuma ne vonjam, vsake toliko časa se pa najde kdo, ki me vpraša, kakšen parfum imam, ker tako lepo diši.

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 20. 2010 23:29

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti