Fakultete in poklici

neznan uporabnik

7. jan 2010 8:31

Ne vem zakaj mi je zdajle prišla na misel fraza, ki je bila dolga leta zelo popularna s strani staršev:"Pejt v šolo, da ti ne bo treba delat." ? ? ? ? ! ! Res je, znanje, znanje, znanje. To je tisto bogastvo, ki ti ga ne odpihne noben vihar, kakor modro pravijo nekje na vzhodu (kjer itak sonce vzhaja). In še milijonkrat znanje! Zdaj grem pa prebrat članek. Po moje se že vnaprej strinjam z Vesno Godina. japaja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

7. jan 2010 8:37

Rimljanka, zaradi tegale opomnika grem kupit tole revijo (ki sicer ni med favoriti)... Vendelina jr.

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

7. jan 2010 10:48

Mojimi tudi ne, vendi, sem dobila kopijo na mizo, pa ne samo jaz, mislim, da bi morala biti OBVEZNO branje vsakega odraslega, ki je opravilno sposoben. Saj ne, da se 100% srrinjam z vsem, se pa krepko več kot z 90%.

rimljanka - zasebno mnenje

vikica  

član od: 25.4.2009

sporočila: 560

7. jan 2010 11:18

Mene zanima nekaj drugega, ker nimam fakultetne izobrazbe ,mi nekatere stvari, niso čisto jasne. Kot vidim je vedno več izobražencev z magisteriji in doktorati. Zanima me, kako takšen študij poteka, kakšen je potek tovrstnega izobraževanja, kaj poleg določene teme takšen študij še obsega (mislim širina izobrazbe)?

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

7. jan 2010 11:43

vikica,

vtipkaj www.uni-mb, pa www.uni-lj, potem poiščeš posamezne fakultete in te strani in ukazi vodijo do tega, kakšni so magistrski in doktorski študiji.

Nič zato, če nima fakultete. Vsi se učimo, dokler smo živi.

Mamamia

mamamia

mina20  

član od: 19.4.2007

sporočila: 389

7. jan 2010 12:27

Jaz sem se z mamo vsedla za mizo, in preštudirali sva, kaj me veseli. Od teh smeri, ki sem si jih izbrala, sva nato dobile predmetnike, ter na podlagi tega izbrale, kateri predmeti mi lezijo, in katrei ne, saj je tudi to pomembno.Pristala sem na ekonomski šoli, sedaj pa Zaključujem Ekonomsko fakulteto. Sem pa malo ''brcnila'' v temo, ker sem izbrala napačno smer. Če bi se še enkrat odločala, bi izbrala informatiko. LP mina20

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

7. jan 2010 13:18

Na Celjskem sejmišču bo prihodnji petek, 15.1. potekal Festival izobraževanja in zaposlovanja. Verjamem, da bo za vse zainteresirane dovolj informacij tako glede študijev in študijskih smeri, kot tudi zaposlitvenih možnosti.

http://www.sta.si/vest.php?id=1466184

Mojca

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

7. jan 2010 14:50

japaja je napisal/a:

Res je, znanje, znanje, znanje. To je tisto bogastvo, ki ti ga ne odpihne noben vihar, kakor modro pravijo nekje na vzhodu (kjer itak sonce vzhaja). In še milijonkrat znanje! japaja

Se strinjam 100%. Ampak kdor ima znanje v glavi, naj ga zna tudi uporabljati. Na žalost pa zadnje čase večkrat ugotovim (imam pač tak poklic), da znanje v glavah nekaterih je, kako ga uporabiti, pa nimajo pojma. Tako znanje je potem kot denar v štumfu, po možnosti bankovci, da ga povrh vsega še miši oglodajo.

lp

cervus

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

7. jan 2010 14:57

elaphus je napisal/a:

japaja je napisal/a:

Res je, znanje, znanje, znanje. To je tisto bogastvo, ki ti ga ne odpihne noben vihar, kakor modro pravijo nekje na vzhodu (kjer itak sonce vzhaja). In še milijonkrat znanje! japaja

Se strinjam 100%. Ampak kdor ima znanje v glavi, naj ga zna tudi uporabljati. Na žalost pa zadnje čase večkrat ugotovim (imam pač tak poklic), da znanje v glavah nekaterih je, kako ga uporabiti, pa nimajo pojma. Tako znanje je potem kot denar v štumfu, po možnosti bankovci, da ga povrh vsega še miši oglodajo.

lp

cervus

Je to potem res znanje ali le banka informacij, ki tam pač so......

rimljanka - zasebno mnenje

neznan uporabnik

7. jan 2010 17:15

Joj, samo banke informacij ne, lepo prosim.. Evo informacija: 1/2 kg krompirja 1 l vode 1 čebula sol olje.. Znanje je, kaj iz tega pripraviti? japaja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti