8. jan 2010 11:16
DRAGA Lisa - ne bodi tako pesimistična, kako da nisi pomislila, da se mi mogoče zdiš ti bolj pomembna od nekaterih somišljenic? Po pravici povedano, se mi sploh ne da debatirati s tistimi, ki se res norčujejo okrog pojma "urediti se". In bodi brez skrbi, da bi od njih "priletelo", pa če citiram tebe ali koga drugega.
Sta se mi pa tvoji sporočili zdeli primerni, da izrazim SVOJE MNENJE - to je, da se že od začetka te teme zamenjuje urejenost z ličenjem. In se mi zdi, da nihče ne očita tistim, ki so urejeni in ne poskušajo dokazovati ničesar, le branijo se pred tistimi, ki trdijo, da je "naravna ženska" (če lahko uporabim ta izraz) neprivlačna, nesamozavestna in je izgovor za neurejenost.
Tudi razumem kozamurnik, ki namenoma pretirava pri razlagi stvari "za vsak dan" in "za nobl". Ljudje imajo različne kriterije za urejenost, ki so nekoliko odvisni od vzgoje in zgleda pri starših, veliko pa tudi od okolja, v katerem živimo. Mislim, da je vsem logično, da mora dekle s kmetije, ki redno dela npr. na polju ali v hlevu, BISTVENO več narediti, da pride od urejenosti "za vsak dan" do "za nobl" kot tista, ki živi v mestu, od katere že služba zahteva določeno urejenost in ki ne opravlja opravil, pri katerih se oblačila pogosto strgajo ali umažejo (ja, zato nekateri nosijo stare trenirke, ne pa zato, ker bi uživali v njih;)). Občudujem sicer Sarajevske ženske, ampak vsak pa le nima toliko volje in si tudi ni nujno sam kriv za to.
Po eni strani se mi zdi neumno to razlagati, po drugi strani pa mi je taka tema všeč, ker mogoče spodbudi koga, da bo naredil malenkost več za svojo urejenost in tudi ličenje. Sama priznam, da sem se čisto odvadila dnevno ličiti potem, ko sem imela otroke, ker sem jih veliko ljubčkala in objemala in se mi je zdelo, da jih bom s pudrom umazala. In sem začela zdaj razmišljati, da je mogoče pravi trenutek, da se spet navadim in si poleg tega privoščim še kakšno razdvado za svojo kožo in zase. Kolikor bo moj proračun pač prenesel;)
matilda