Kje so ptiči?
8. jun 2011 22:39
Mogoče taščica?
http://www.ptice.si/index.php?option=com_wines&am
Prosnik?
http://www.ptice.si/index.php?option=com_wines&am
lp, pinka
9. jun 2011 6:33
Letos so se prvic v nasi gnezdilnici tudi pogorelcki.Gnezdijo na dosegu roke in zato vem, da se pri samici barvast rep opazi le, ce jo vidis s sprednje strani , oz. ko leti.
Sicer sta si samicki smarnice in pogorlecka zelo podobni in ju ljudje pogosto zamenjujejo. Samcek pogorelcek pa je tako cudovito pobarvan(crn, bel, rjast in se kaj) in ga je nemogoce zamenjati.Je pa zelo diskreten, kar malo len in ga je pri gnezdu oz hranjenju bolj malo videti, skoraj vse opravi samicka. Pravkar si nasa pogorelcica postilja gnezdo za drugi narascaj in ob tem glasno vpije in se prepira z radovednimi vrabci, ki ob dezju vedrijo na strehi njene valilnice.
Moj Viktor(vodeb) je cisto iz sebe, zaljubljen da ni za povedat..., tako da vse pozornosti, ki jih izkazuje Heleni(samicki) opazujem cisto od blizu. Kar pevec domaca in zaupljiva sta tako da res upam da jima uspe tudi drugic. Prvi rod mladickov je namrec ze odletel.
lp lučka
9. jun 2011 7:33
lucka52 je napisal/a: |
Moj Viktor(vodeb) je cisto iz sebe, zaljubljen da ni za povedat..., |
Za tiste, ki morda ne vedo: smrdokavra = vodeb. Se mi zdi, da si mu doi zdaj vedno rekla smrdokavra. Kar malo nevoščljiva sem ti za ta parček.
rimljanka
9. jun 2011 9:20
Rimljanka, ko bi le bilo vec take nevoscljivosti in ne tiste prave, slovenske
Glede imena : kdor je poslovenil ime, ocitno ni bil ravno poznavalec ali ljubitelj ptic, ker si - po mnenju mnogih ena najlepsih ptic-, le zasluzi malo lepse ime.Posebej se, ker smrad, ki ga v samoborambi izlocajo mladicki, sluzi za prezivetje in ne zato, ker so tako grozno nemarne. Na lastne oci sem videla srako, ki jo je dobesedno vrglo na ri., ker se je prevec priblizala gnezdu. Roko na srce, vodeb(smrdokavra) ni ravno redoljubna ptica. V nasprotju s sinico, ki si v gnezo nanosi celo sivko, da lepse disi.
Pri nas se imenuje upupa, po oglasanju, up-up-up, to smo ze enkrat pisali, ampak Viktor je resnicno tako imeniten, da si zasluzi malo reklame(ponavljanja).
lp lučka
9. jun 2011 11:18
kozamurnik je napisal/a: |
Glede na sloves, ki ga imajo šoje ... |
Kakšen pa je?
Resno sprašujem. Tu naokoli se jih dosti podi (pa drugih ptičev tudi), pa me zanima.
sarakozamurnik
sporočila: 2311
10. jun 2011 16:35
sara.vidmar je napisal/a: | ||
Kakšen pa je? Resno sprašujem. Tu naokoli se jih dosti podi (pa drugih ptičev tudi), pa me zanima. sara |
10. jun 2011 18:24
Pri nas pa imamo srečo,okoli hiše so različne vrste ptic,saj živimo ob gozdu.Od sinic,vrabčkov,lastovic,šoj,vran,ujed,sovic,drozgov,kosov,zelene žolne,pogorevčkov,vran do kobilarja,fazani,grlice.Imamo srečo ali pa ne kako kdo gleda na to,da nam v hiši gnezdi kar par vrst ptic,ob tem pa še dva ljubka netopirja.Iz tega je razvidno,da je okolje še koliko toliko neonesnaženo.
antonija7
11. jun 2011 15:40
Na žalost je res, da srake razdirajo gnezda manjših ptic. Letos sva z možem kar dežurala, da sva naganjala srake od gnezda siničk. Vendar tudi sami ptički naredijo takšen "halo" ko se bliža sovražnik (muca ali sraka),
da samo tlesk z rokami zadošča, da odženeš sovražnika".
25. okt 2011 19:38
čeprav bi naše šmarnice že morale na prezimovanje v tople kraje, še vedno pridno obirajo jagode na viniki.Celi dan, od jutra do večera.Zdi se mi, da bodo tako debele, da ne bodo mogle na pot.
vikicaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Kaneloni s piščančjim mesom in kislimi kumaricami
Domači sladoled za vroče poletje