Kje so ptiči?

vikica  

član od: 25.4.2009

sporočila: 560

7. maj 2011 10:40

No torej ptički so se poženili in sedaj že pridno hranijo in branijo svoj ptičji zarod.Neverjetno koliko bramorjev, gosenic in drugega mrčesa znosita v svojih kljunčkih naša škorčka

Tudi siničke obrnejo vsak list na jablani, da bi našle kaj užitnega za svoj zarod, medtem ,ko kosi iščejo kar po dvorišču in trati. Pogorelčki imajo svoj dom že leta pod slemenjaki sosednje hiše tako, da so naši sostanovalci.

Lepo je opazovati  starševsko prizadevanje. Ves čas so tudi na preži, da ne pride v bližino kakšen sovražnik. Ves ptičji zarod je takoj na bojnih črtah in zaženejo tak vik in krik, da jo popiha tako maček kot kakšna sraka, vendar ne vedno, nažalost.

Res imam rada ptičke, ker se mi zdi, da so ustvarjeni za samo veselje in korist človeku.

Sporočilo je spremenil(a) vikica dne 07. 2011 10:42

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

7. maj 2011 11:57

Vikica, lepo si napisala! Tale pingvin je malo podoben kakšni večji ptici! Jernej, a bi šel še kakšen nov smejko v obliki ptic? Prosim!

naor

vikica  

član od: 25.4.2009

sporočila: 560

20. maj 2011 10:17

Že nekaj časa iščem po forumih o ptičkih, nekaj takega kjer bi bil poleg tudi zvok. Na našem orehu namreč že nekaj dni neutrudno prelepo žvrgoli drobni sivi ptiček s črno kapico in ne vemo kdo je ta čudoviti pevec. Zato bi rada znala poiskati na računalniku sliko ptička in zraven glas.Verjetno mi lahko kdo pomaga.

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

20. maj 2011 10:47

Vikica, enkrat sem po mailu dobila eno tako predstavitev, kjer klikneš na sliko določene ptice in zaslišiš zvok njenega oglašanja. Če jo bom uspela izbrskati, ti sporočim.

Sicer pa obstaja tudi CD s ptičjimi glasovi:

http://www2.pms-lj.si/cdgozd/

Za začetek sem našla petje liščkov :

http://www.youtube.com/watch?v=T-AN8pzpiuM

Mojca

lucka52  

član od: 13.7.2007

sporočila: 1939

20. maj 2011 12:02

Crnoglavka (znanstveno ime Sylvia atricapilla) bi ustrezala opisu in seveda petju.

http://www.sentierando.it/mondo_montagna/canti%20uccell (poslusaj pod ascolta il canto " capinera")

lp lučka

Sporočilo je spremenil(a) lucka52 dne 20. 2011 12:07

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

20. maj 2011 13:02

Tudi k nam se je hvalabogu vrnilo ptičje petje, saj ne vem zakaj, ampak kar nekaj let smo imeli tu samo srake, šoje in galebe, nimam nič proti njim, ampak sem zelo vesela vsaj kosov, ki mi polepšajo jutra s svojim žvižganjem.

Kot vsako leto, me je tudi letos obiskal parček smrdokaver, počistila sta oljčna drevesa, potem sta pa odletela nekam proti Furlaniji, rada verjamem, da na kakšno Lučkino drevo.

nola

lucka52  

član od: 13.7.2007

sporočila: 1939

20. maj 2011 14:57

Nola, cisto mozno Poleg Viktorja (mladici bodo vsak cas odleteli), sem letos prvic videla se dva para.

Tule  pa si  oglejte, kako razvajene sinice in plavcke imam . Maja, vse polno hrane, oni pa  pridno  zicajo orehe, zdrobljene seveda.

Pa se mladicek sinice in njegov prvi "pristanek" v okrasnem grmu. Drevo je bilo zanj  se malo previsoko.

lp lučka

Kotarca  

član od: 13.6.2010

sporočila: 614

21. maj 2011 5:47

Lučka hvala tudi od mene. Mislila sem da je tisto petje slavčkovo, pa verjetno tudi mi poslušamo črnoglavko.Pri vas mora biti pa zelo prijazen dom, da so ptice tako domače kot je razbrati iz fotk Letos bo moj dedi naredil nekaj gnezdilnic, pa jih bomo dala prej na vrt, da se bodo ptice nanje navadile in upam, da bomo imeli drugo leto tudi mi obiskovalce. Trenutno videvam le pastirico, vrane in vrabce, sinic ni. Kotarca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti